Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2025
Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2025

Επόμενο βήμα η κατάργηση της βαθμολογίας στα δημοτικά;

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κατάργηση της βαθμολογίας στο δημοτικό σχολείο «βλέπει» πίσω από την αλλαγή του τρόπου επιλογής των σημαιοφόρων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Όπως είναι γνωστό με το νέο Προεδρικό Διάταγμα αλλάζει ο τρόπος επιλογής των σημαιοφόρων, η οποία πλέον θα γίνεται με κλήρωση, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, κυρίως από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κατά την προσωπική μου άποψη θα έπρεπε να εξακολουθήσει το παλιό καθεστώς…»

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο Απόστολος Μουμτσάκης, επισήμανε σχετικά: «Από τη μια μεριά είναι καλό για εμάς τους εκπαιδευτικούς, γιατί «λύνει» τα χέρια μας, όσον αφορά τη βαθμολογία και τις αντιδράσεις των γονιών, από την άλλη μεριά όμως χάνεται μια ηθική ανταμοιβή για τους καλούς μαθητές, οι οποίοι προσπαθούν να είναι συνεπείς για να κρατήσουν την σημαία στα χέρια τους. Κατά την προσωπική μου άποψη θα έπρεπε να εξακολουθήσει το παλιό καθεστώς, αφού είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μάθηση, αλλά και «ανταμοιβή» για όποιους εργάζονται λίγο περισσότερο από τους άλλους».

Η κλήρωση για τους σημαιοφόρους πιθανό να ισχύσει από την παρέλαση του ερχόμενου Οκτωβρίου

«Νομίζω ότι αρχίζει ένας αγώνας για την κατάργηση της βαθμολογίας στο δημοτικό σχολείο. Ό,τι γίνεται δηλαδή στις μικρές τάξεις, πρώτη και δευτέρα, όπου δεν υπάρχει βαθμολογία, πιστεύω ότι θα εφαρμοστεί και στις μεγαλύτερες τάξεις. Εκεί βαδίζουμε, αλλά και στην κατάργηση της αριστείας, όπως είχαν προαναγγείλει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει σχετικά με το πότε θα «εφαρμοστεί» η κλήρωση για τους σημαιοφόρους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, απάντησε: «Πιθανό να ισχύει από την παρέλαση του ερχόμενου Οκτωβρίου, από την στιγμή που ψηφίστηκε το Προεδρικό Διάταγμα η εφαρμογή πιστεύω θα είναι άμεση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Στα σκαριά» η υποψηφιότητα του Μάρκου Δέμπα για τον δήμο Καβάλας

«Είμαστε σε μία φάση να ενώσουμε δυνάμεις αρκετοί άνθρωποι...

Οι περιβαλλοντικές… ανησυχίες της Ε.Ε. κάνουν είδος πολυτελείας το μοσχαράκι

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η αύξηση στην τιμή του μοσχαρίσιου...

Ζώντας στις σπηλιές του 2025

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Η ανθρώπινη κοινωνία ζει με πλατωνικούς...

Μπάχαλο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για την Καλαμίτσα

Για το μπάχαλο, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, που...

Γιάννης Μανιός: Είμαστε ένα κλικ πριν γίνει θερμό επεισόδιο

Τι λέει ο πρόεδρος των Γρι – Γρι της...

Υπόμνημα της ΕΓΕΣΥΚ προς τον Άδωνη Γεωργιάδη

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ με αφορμή την επίσκεψη του...

Εκδηλώσεις εν όψει του Εορτασμού των Αγίων της Θάσου

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και ο...

Αγωνιστικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός χρονομέτρησης στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  και Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας...