Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Αποχαιρέτησε την Καβάλα ο Διοικητής της Π. Υ. Σωτήρης Κορέλας

Ημέρα:

Τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του το πρωί της Τρίτης (14/2) ο αποχωρών διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, πύραρχος, Σωτήρης Κορέλας, ο οποίος μετατίθεται στην Π.Υ. Καρδίτσας, περιοχή από την οποία κατάγεται.   

«Με ιδιαίτερη εκτίμηση υποδεχθήκαμε τον κ. Κορέλα, ο οποίος αποχωρεί από την πόλη μας μετά από δυο χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας. Θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά, αλλά και εκπροσωπώντας όλους τους πολίτες των ενοτήτων Καβάλας και Θάσου, για την προσφορά του στην περιοχή μας», τόνισε στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Στο πρόσωπο του Σωτήρη Κορέλα θέλω να δηλώσω την εκτίμησή μου σε όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας»

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στις δυο χρονιές κατά τις οποίες ο κ. Κορέλας ηγήθηκε της Π.Υ. Καβάλας, επισημαίνοντας σχετικά: «Ζήσαμε δυο διαφορετικές χρονιές, στη διάρκεια των οποίων είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τον κ. διοικητή. Την πρώτη χρονιά είχαμε πολλές εστίες πυρκαγιών, άλλα όχι καμένα στρέμματα, λόγω της άμεσης επέμβασης της Π.Υ., γεγονός που μας έκανε όλους περήφανους για την προσπάθεια. Στη δεύτερη χρονιά είχαμε τις μεγάλες πυρκαγιές της Θάσου, πολλά 24ωρα στο πόδι συνεχώς, στη διάρκεια των οποίων όλοι έκαναν το καλύτερο δυνατό για την προστασία της περιοχής μας. Στο πρόσωπο του Σωτήρη Κορέλα θέλω να δηλώσω την εκτίμηση μου σε όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Είναι καλή η συνεργασία μας κι ευελπιστώ ο αντικαταστάτης του να είναι στο ίδιο αποτελεσματικό επίπεδο».

Μάλιστα με αρκετή δόση χιούμορ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, απευθυνόμενος προς τον κ. Κορέλα, του είπε: «Μετράμε ένα φίλο της πόλης μας, παρά το ότι δυο χρόνια δεν καταφέραμε ούτε ποδοσφαιρικά να σε «αλλαξοπιστήσουμε», ούτε να σε κάνουμε να μάθεις να τρως ψάρια με ευχαρίστηση», φράση που προκάλεσε το γέλιο στον αποχωρούντα διοικητή της Π.Υ. Καβάλας.

Ο κ. Μαρκόπουλος δώρισε στον κ. Κορέλα γκραβούρα των αρχαίων Φιλίππων με το έμβλημα της UNESCO και με αφιέρωση στο πρόσωπο του.

Πολλές οι ευχαριστίες εκ μέρους του κ. Κορέλα – Από την Π.Υ. Καρδίτσας ο αντικαταστάτης του που αναλαμβάνει καθήκοντα στις αρχές Μαρτίου

Από τη μεριά του ο κ. Κορέλας δήλωσε: «Να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και τη συμπαράσταση που δείξατε στο πρόσωπο μου, στο να εκτελέσω με επιτυχία το δύσκολο έργο που μου ανατέθηκε για να διασφαλίσω τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της Π.Ε. Καβάλας. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον κ. Μαρκόπουλο, που ως επικεφαλής της πολιτικής προστασίας παρείχε τα πάντα για την επιτυχία αυτού του δύσκολου έργου της πυρασφάλειας. Του εύχομαι υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο που του ανέθεσαν οι πολίτες της Π.Ε. και τον διαβεβαιώνω ότι είναι από τους πρώτους φίλους που αφήνω και θα έχω στην Καβάλα. Να ευχαριστήσω όλους τους δημάρχους του νομού, ιδιαίτερα τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί μου στο να καταφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την πυρασφάλεια του δήμου. Ακόμη να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, την αστυνομία, το λιμενικό, το στρατό, τους εθελοντές πυροσβέστες, τις εθελοντικές ομάδες, τους συλλόγους, τους ακούραστους δημοσιογράφους, τους χορηγούς της υπηρεσίας μας και γενικά όλους τους φορείς που με βοήθησαν και συνεργάστηκαν μαζί μου στα πολλά και δύσκολα συμβάντα που είχαμε, πάνω από 300 στα δυο χρόνια, όπως και την «ψυχή» της Πολιτικής Προστασίας, τον Σταύρο Κιβράκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που αυθόρμητα βοήθησαν στη θετική εξέλιξη αυτού του δύσκολου έργου. Εύχομαι υγεία, ευτυχία και δύναμη σε όλους, αφήνοντας πίσω μου μόνο φίλους».

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι ο νέος διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, θα είναι ο Γ. Σακελλαρόπουλος, ο οποίος μετατίθεται στην περιοχή μας από την Π.Υ. Καρδίτσας και αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις αρχές Μαρτίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...