Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Ι.Κ.Α. Καβάλας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας (12/11) τα συνταξιουχικά σωματεία της πόλης, διαμαρτυρόμενα για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν, απόφαση της διοίκησης του Ε.Φ.Κ.Α. να αποκλείσει τις χειρόγραφες αιτήσεις που χορηγούν τα σωματεία για τα αναδρομικά, υποχρεώνοντας και ταλαιπωρώντας τους συνταξιούχους να σπεύδουν σε λογιστικά γραφεία για να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση.
«Τους καλούμε να αφήσουν αυτά που ξέρουν. Είναι απαράδεκτο να στέλνουν συνταξιούχους 70, 80 και 90 ετών να τρέχουν στους λογιστές με το αζημίωτο, για να καταθέσουν μια αίτηση που είναι υποχρεωμένοι να τη δεχτούν. Εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι και παράλληλα ετοιμαζόμαστε για τις 19 Νοεμβρίου για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας Πέτρος Ταχματζίδης.
«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν καταργηθεί ο «νόμος Κατρούγκαλου», αυτοί θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί…»
«Ενώ παραδέχονται όλοι τους και το ΣτΕ και το νομικό συμβούλιο του κράτους, ότι όλα αυτά είναι αντισυνταγματικά, τελικά ποια είναι η δικαιοσύνη και που θα τη βρούμε, να μας πουν να ξέρουμε», συμπλήρωσε ο κ. Ταχματζίδης.
Ερωτηθείς αναφορικά με τον αριθμό των συνταξιούχων που προσέρχονται καθημερινά στα γραφεία του σωματείου, ζητώντας βοήθεια για την αίτηση, ο Πέτρος Ταχματζίδης απάντησε: «Όλο το περασμένο διάστημα δεχόμασταν 150 με 200 άτομα την ημέρα για να συμπληρώσουμε τις αιτήσεις τους. Τώρα με τις ηλεκτρονικές κάπως κόπασε η προσέλευση. Όμως εμείς ρωτάμε για ποιο λόγο ο συνταξιούχος να είναι υποχρεωμένος να τρέχει στους λογιστές για μια αίτηση, όπως ακριβώς κάναμε μέχρι σήμερα. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν καταργηθεί ο «νόμος Κατρούγκαλου», αυτοί θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί».