Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Τα «Λιπάσματα Καβάλας» στηρίζουν το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης

Θεοδώρα Κουλουρά: Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για ένα λίφτινγκ στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κίνησε το ενδιαφέρον της εταιρείας «Λιπάσματα Καβάλας».

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία έσπευσε να αναλάβει τη μελέτη για την ανακαίνιση και την ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου.

Η μελέτη αναμένεται να παραδοθεί μέχρι και το τέλος Αυγούστου – Καμιά σημαντική παρέμβαση δεν έγινε στο εν λόγω κτήριο από το 1985, οπότε και χτίστηκε

Αντί του αρχικού σχεδιασμού που προέβλεπε αντικατάσταση των κουφωμάτων, η μελέτη που αναμένεται να παραδοθεί μέχρι και το τέλος Αυγούστου, αφορά και την ενεργειακή αναβάθμιση του Κ.Υ. Χρυσούπολης. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του εν λόγω Κ.Υ., Στάθης Χατζηγερακούδης, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισε: «Το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης έχει χτιστεί το 1985 και από τότε δεν έχει γίνει καμιά σημαντική παρέμβαση στον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, στη θέρμανση, στη μόνωση, στη στεγανοποίηση της ταράτσας. Επειδή ήδη το κτήριο έχει πολλά προβλήματα, με παρέμβαση της κεντρικής υπηρεσίας, μας είπαν ότι μπαίνουμε σε πρόγραμμα για την αντικατάσταση των κουφωμάτων μόνο. Με αφορμή αυτό και με την πληροφορία ότι άλλα Κ.Υ. της περιοχής μας, έκαναν ριζική ανακαίνιση, είπαμε μήπως μπορέσουμε να τρέξουμε κι εμείς κάποιο τέτοιο πρόγραμμα. Σε συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία μας είπαν ότι χρειάζονται μελέτες για να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση. Εμφανίστηκαν τα «Λιπάσματα Καβάλας» και μας είπαν ότι προτίθενται να κάνουν δωρεά τη μελέτη. Στείλαμε τα απαραίτητα έγγραφα στην κεντρική υπηρεσία, πήραμε έγκριση και προχώρησε η μελέτη από τεχνικό γραφείο».

Θ. Κουλουρά: «Η εταιρεία μας, ως φορέας της περιοχής, αισθάνεται την ανάγκη να βοηθήσει κοινωνικά τους πολίτες αυτής της Περιφέρειας…»

Εκ μέρους της «Λιπάσματα Καβάλας», η Θεοδώρα Κουλουρά, υπογράμμισε ότι η εταιρεία έσπευσε να αναλάβει τη μελέτη στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που μάλιστα λόγω και της πανδημίας, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

«Η εταιρεία μας, ως φορέας της περιοχής, αισθάνεται την ανάγκη να βοηθήσει κοινωνικά τους πολίτες αυτής της Περιφέρειας. Όταν έφτασε στη «Λιπάσματα Καβάλας» η πληροφορία ότι χρειάζεται να γίνει αυτή η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, αποφασίσαμε μέσα από τις δυνατότητες που έχουμε να τη χρηματοδοτήσουμε, αισθανόμενοι ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε την τοπική κοινωνία της Χρυσούπολης. Ήρθαμε σε επαφή με την Τεχνική Υπηρεσία, μάθαμε ποιος μηχανικός θα κάνει τη μελέτη και προχωρήσαμε μετά την αποδοχή της δωρεάς στην υποβολή αυτών των χρημάτων με σκοπό να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας και να παρέχει όσο το δυνατό τις βέλτιστες υπηρεσίες του στους κατοίκους της περιοχής, η οποία ανήκει στην Περιφέρεια που κι εμείς δραστηριοποιούμαστε και θέλουμε με κάθε τρόπο να την υποβοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Η μελέτη έχει ήδη προχωρήσει και πιστεύω ότι περί τα τέλη Αυγούστου θα την έχει στα χέρια της η Τ.Υ. για να μπορέσει να την υλοποιήσει κιόλας».

Διαφημίσεις