Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Καβάλας

Ημέρα:

Από τον Δικηγορικό σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Έχουμε αναδείξει και τεκμηριωμένα αποδείξει ότι οι προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αναφορικά με το ΕΤΑΑ κάθε άλλο παρά στοχεύουν στην δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος δίκαιου και βιώσιμου. Η ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων υπό έναν ενιαίο φορέα και ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών αποκλειστικά και μόνο με εισοδηματικά κριτήρια είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσουν το ΕΤΑΑ, μετά από δύο-τρία χρόνια, σε πλήρη οικονομική αδυναμία, η δε συγκέντρωση κεφαλαίων με τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών επί τη βάσει εισοδηματικών κριτηρίων αποσκοπεί στην προσωρινή κάλυψη της ρευστότητας για την πρόσκαιρη αντιμετώπιση κεφαλαιϊκών αναγκών με συνεπαγόμενη δήμευση του εισοδήματος και των δικηγόρων, οι οποίοι θα κληθούν, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών τους υποχρεώσεων, να υποστούν απώλεια του προϊόντος της εργασίας τους σε ποσοστό 70-80 %.

Το προτεινόμενο φορολογικό-ασφαλιστικό σύστημα στοχεύει ευθέως στην αναδιανομή της φτώχειας μέσα από μιας βραχύβιας αντίληψης λογιστική αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων.

Αποδείχθηκε πλέον ότι οι περίφημες αναλογιστικές μελέτες, τις οποίες ο κ. Κατρούγκαλος τις κρατούσε κρυφές για την διαπραγμάτευση, δεν υπήρξαν ποτέ.

Δυστυχώς οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των θεσμών ζήτησαν από την κυβέρνηση, αναπέμποντας το προνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, την σύνταξη ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ μελετών, υπογραμμίζοντας για μία ακόμα φορά το δυσβάστακτο γενικό δημοσιονομικό βάρος που επωμίζονται με αυτό οι ελεύθεροι επαγγελματίες-επιστήμονες.

Η διατήρηση της αυτοτέλειας του ΕΤΑΑ και η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών των μελών του και ειδικότερα των νέων, σε επίπεδο που να επιτρέπει την πληρωμή τους, με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές παροχές, αποτελούν τις βασικές θέσεις-προτάσεις των δικηγόρων, τις οποίες υποστηρίζουν με τα δεδομένα της αναλογιστικής επιστήμης.

Οι δικηγόροι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα αναδιαμόρφωσης και την δημιουργία ενός βιώσιμου και δίκαιου κοινωνικά και οικονομικά ασφαλιστικού συστήματος με βάση τις παραδοχές και τα διδάγματα της αναλογιστικής επιστήμης και διαμαρτύρονται για την προτεινόμενη βραχύβια, καταστροφική, λογιστικής αντίληψης, λύση που προτείνει η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας,  που συνεδρίασε την Πέμπτη 3-3-2016, εξουσιοδοτημένο σχετικώς από την Γενική Συνέλευση, αποφάσισε:

1) Την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων της Καβάλας από τα καθήκοντά τους, από την 5η μέχρι και την 16η Μαρτίου 2016, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την κατηγορηματική αντίθεση του σώματος των δικηγόρων απέναντι στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και ειδικότερα στην συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα φορέα και στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών αποκλειστικά με βάση το φορολογητέο εισόδημα.

2) Την επικύρωση της από 02.03.2016 σχετικής απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

3) Να ζητήσει την άμεση απόσυρση του προ-σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο ουσία αποτελεί Δημοσιονομική μεταρρύθμιση και το οποίο οδηγεί στην εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων  και στη βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμά τους.

4) Την έναρξη από μηδενική βάση του διαλόγου για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, αφού προηγουμένως καταρτισθούν οι προβλεπόμενες απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες.

Να προσκαλέσει για μία ακόμη φορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες του Νομού μας σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των εξοντωτικών και παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...