Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Π.Υ. Καβάλας

Ημέρα:

Σε πλήρη επιφυλακή, αλλά και ετοιμότητα, βρίσκεται η Π.Υ. Καβάλας για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε πλημμυρικού φαινομένου παρουσιαστεί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Παρασκευή (17/11) στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο διοικητής της, αντιπύραρχος, Νίκος Μπαλατσούκας.

Μ’ αφορμή τα τραγικά αποτελέσματα της κακοκαιρίας που έπληξε τη Δυτική Αττική, ο κ. Μπαλατσούκας ρωτήθηκε κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν οι δυνάμεις της Π.Υ. της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, σε ένα ανάλογου μεγέθους έντονο από άποψης καιρικών φαινομένων συμβάν.

«Εύχομαι αυτές τις συνθήκες που είδαμε στην Δυτική Αττική, να μην τις δούμε ποτέ και πουθενά αλλού»

«Αυτά τα συμβάντα δεν θέλει κανείς να τα έχει στην περιοχή του. Στην Π.Ε. Καβάλας βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε συμβάν κι αν προκύψει, στο οποίο πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουμε. Εύχομαι αυτές τις συνθήκες που είδαμε στην Δυτική Αττική, που είναι περιπτώσεις πολύ δύσκολες με ανθρώπους που χάθηκαν, να μην τις δούμε ποτέ και πουθενά αλλού. Εμείς από τη μεριά μας λειτουργούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», επισήμανε χαρακτηριστικά για το θέμα, ο Νίκος Μπαλατσούκας.

Να καθαρίσουν τζάκια και καμινάδες όσοι δεν το έκαναν, ενόψει του χειμώνα

Παράλληλα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, στο πλαίσιο των δηλώσεών του, κάλεσε τους πολίτες να καθαρίσουν, όσοι δεν το έκαναν, τζάκια και καμινάδες.

«Επειδή μπήκαμε πλέον στη χειμερινή περίοδο, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν, τουλάχιστον στο άναμμα των τζακιών τους και πριν προβούν στη διαδικασία αυτή, οφείλουν να έχουν κάνει τον καθαρισμό τους. Επίσης, πρέπει να πάρουν τα κατάλληλα ξύλα και να μην τα υπερφορτώνουν. Πρέπει να καθαρίζουν και τις καμινάδες τους, όπως εκ του νόμου προβλέπεται, για να είναι ήσυχοι και να μην έχουμε συμβάντα τα οποία ίσως θα είναι και μοιραία», ανέφερε σχετικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν γενικότερα οι πολίτες συμμορφώνονται σε αυτές τις συστάσεις, ο κ. Μπαλατσούκας απάντησε: «Σε γενικές γραμμές δεν είχαμε προβλήματα πολλά με περιστατικά στην περιοχή μας από τζάκια. Υπάρχει ενημέρωση από τη μεριά μας στους πολίτες και διαπιστώνω επίσης ότι γενικότερα υπάρχει συμμόρφωση κι αυτό είναι καλό, καθώς έτσι προστατεύουν την περιουσία και πάνω απ’ όλα τις ίδιες τις οικογένειες τους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...