Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο Δεκέμβριος στην αγορά της Καβάλας

Βασίλης Λεμονίδης: Οι ελπίδες που είχαμε δεν ευοδώθηκαν, περιμένουμε τις εκπτώσεις

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Ο Δεκέμβριος ήταν γενικότερα ένας μήνας, ο οποίος δεν ήταν ικανοποιητικός για την αγορά της Καβάλας, καθώς έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, κάτι που ήταν λυπηρό, αφού πρόκειται για μήνα που παραδοσιακά εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ανάκαμψη στους τζίρους των καταστημάτων μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για την κίνηση που καταγράφηκε στα τοπικά καταστήματα στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Η μεγαλύτερη κατανάλωση που καταγράφηκε τον Νοέμβριο, τουλάχιστον στα είδη ένδυσης και υπόδησης, συνετέλεσε στο οι καταναλωτές να μην προχωρήσουν σε ανάλογες αγορές, στη διάρκεια του Δεκεμβρίου»

«Πάντοτε ο Δεκέμβριος ήταν για τους εμπόρους της Καβάλας, ένας από τους πιο δυνατούς μήνες της χρονιάς, όμως φέτος οι όποιες ελπίδες είχαμε δεν ευοδώθηκαν κι έτσι είχαμε μια μικρή πτώση στους τζίρους μας, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Αυτό είχε σαν συνέπεια φυσικά να πέσει και το ετήσιο γενικό πρόσημο. Η μεγαλύτερη κατανάλωση που καταγράφηκε τον Νοέμβριο (εκπτωτικό δεκαπενθήμερο και BlackFriday), τουλάχιστον στα είδη ένδυσης και υπόδησης, συνετέλεσε στο οι καταναλωτές να μην προχωρήσουν σε ανάλογες αγορές, στη διάρκεια του φετινού Δεκεμβρίου», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Πλέον εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες για αύξηση του τζίρου από τις 13 του μήνα και μετά και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου…»

«Οδεύουμε πλέον προς την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες αρχίζουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου. Ίσως οι επικείμενες εκπτώσεις να αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στον να προβούν σε αγορές οι καταναλωτές στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πλέον εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες για αύξηση του τζίρου από τις 13 του μήνα και μετά και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να ρευστοποιήσουμε το εμπόρευμα που έχουμε και να καταφέρουμε να αποπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας», κατέληξε σχετικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο Βασίλης Λεμονίδης.

Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 5 και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου

Να σημειωθεί ότι φέτος οι χειμερινές εκπτώσεις θα τελειώσουν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, μιας και το 2020 είναι δίσεκτο έτος. Οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις, δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές. Μέσα σε αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα καταστήματα είναι ανοιχτά, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι αυτή την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δεν θα είναι ανοιχτά, αφού το εορταστικό ωράριο έληξε. Κλειστά θα παραμείνουν και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων.

Διαφημίσεις