Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Μέτρα – «θηλιά» για τα βενζινάδικα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Το φάσμα του κλεισίματος θα αντιμετωπίσουν αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, στην περίπτωση που φυσικά εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι από την κυβέρνηση.

Αυτό επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της Π.Ε. Καβάλας, Φώτης Πούλος. Χαρακτηριστικό είναι το ότι από τα 120 πρατήρια υγρών καυσίμων που λειτουργούσαν στην περιοχή μας όταν άρχισε η οικονομική κρίση, σήμερα έχουν μείνει μόνο 90!

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα και στον κλάδο μας. Αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι από την κυβέρνηση πολλά πρατήρια θα κλονιστούν αρχικά και στην συνέχεια θα βρεθούν αντιμέτωπα με το φάσμα του κλεισίματος», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Πούλος.

Ικανοποίηση για την ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης – Στα 70 λεπτά η μέση τιμή του στην Π.Ε. Καβάλας

Ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση που καταγράφεται στα πρατήρια της Π.Ε. Καβάλας, όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας τόνισε ότι μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες η ζήτηση βρισκόταν σε πολύ καλά επίπεδα, λόγω και του κρύου φυσικά που είχε προηγηθεί.

«Η κίνηση για τον φετινό χειμώνα, σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, είναι πολύ ικανοποιητική. Η μέση τιμή του προϊόντος στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας διαμορφώνεται στα 70 λεπτά το λίτρο, μια καλή τιμή σε σχέση βέβαια με αυτά που ίσχυαν πέρυσι. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη πτώση στις τιμές το επόμενο διάστημα», σημείωσε σχετικά ο Φώτης Πούλος.

Στα 1,3 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης – Κοντά στο ευρώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης

Σε καλά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές και στα υπόλοιπα καύσιμα. Έτσι για την αμόλυβδη βενζίνη η μέση τιμή της στην περιοχή μας διαμορφώνεται στο 1,30 ευρώ το λίτρο, ενώ αυτή του πετρελαίου κίνησης διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα από το 1 ευρώ το λίτρο.

«Δυστυχώς, έχουμε πολύ υψηλούς φόρους σ’ αυτά τα προϊόντα. Οι τιμές τους θα ήταν ακόμη χαμηλότερες. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα με το πετρέλαιο θέρμανσης, στο οποίο αν σήμερα δεν είχαμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, που ζητάμε φυσικά να καταργηθεί, η τιμή του θα ήταν στα 35 λεπτά το λίτρο! Θα είχε γεμίσει ο κόσμος με πετρέλαιο τις δεξαμενές του και βέβαια θα έβαζαν πετρέλαιο και πολυκατοικίες που δεν έχουν ανάψει καθόλου τα καλοριφέρ τους στην περίοδο της κρίσης», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σ.Β.Κ.

«Είναι άδικο να μην μας αφήνουν να δουλέψουμε και να αναπτυχθούμε»

Όπως σημείωσε καταληκτικά ο Φώτης Πούλος, το σύστημα εισροών – εκροών έχει εγκατασταθεί στην πλειονότητα των πρατηρίων της Π.Ε. Καβάλας, ενώ υπάρχουν πολύ λίγες, 4 με 5 περιπτώσεις, που δεν έχουν συνδεθεί ακόμη με τη Γ.Γ.Π.Σ.

«Δεν μπορεί να αποκρύψει κανείς μας ούτε ένα λεπτό του ευρώ. Το 90% των ποσοτήτων που πουλάμε επιστρέφουν στο κράτος, αφού μόνο το 75% είναι ο Ε.Φ.Κ. Είναι άδικο να μην μας αφήνουν να δουλέψουμε και να αναπτυχθούμε. Η υψηλή φορολογία νομίζω ότι δημιουργεί αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει η κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις