Μέτρα – «θηλιά» για τα βενζινάδικα

Ημέρα:

Το φάσμα του κλεισίματος θα αντιμετωπίσουν αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, στην περίπτωση που φυσικά εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι από την κυβέρνηση.

Αυτό επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της Π.Ε. Καβάλας, Φώτης Πούλος. Χαρακτηριστικό είναι το ότι από τα 120 πρατήρια υγρών καυσίμων που λειτουργούσαν στην περιοχή μας όταν άρχισε η οικονομική κρίση, σήμερα έχουν μείνει μόνο 90!

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα και στον κλάδο μας. Αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι από την κυβέρνηση πολλά πρατήρια θα κλονιστούν αρχικά και στην συνέχεια θα βρεθούν αντιμέτωπα με το φάσμα του κλεισίματος», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Πούλος.

Ικανοποίηση για την ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης – Στα 70 λεπτά η μέση τιμή του στην Π.Ε. Καβάλας

Ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση που καταγράφεται στα πρατήρια της Π.Ε. Καβάλας, όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας τόνισε ότι μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες η ζήτηση βρισκόταν σε πολύ καλά επίπεδα, λόγω και του κρύου φυσικά που είχε προηγηθεί.

«Η κίνηση για τον φετινό χειμώνα, σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, είναι πολύ ικανοποιητική. Η μέση τιμή του προϊόντος στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας διαμορφώνεται στα 70 λεπτά το λίτρο, μια καλή τιμή σε σχέση βέβαια με αυτά που ίσχυαν πέρυσι. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη πτώση στις τιμές το επόμενο διάστημα», σημείωσε σχετικά ο Φώτης Πούλος.

Στα 1,3 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης – Κοντά στο ευρώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης

Σε καλά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές και στα υπόλοιπα καύσιμα. Έτσι για την αμόλυβδη βενζίνη η μέση τιμή της στην περιοχή μας διαμορφώνεται στο 1,30 ευρώ το λίτρο, ενώ αυτή του πετρελαίου κίνησης διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα από το 1 ευρώ το λίτρο.

«Δυστυχώς, έχουμε πολύ υψηλούς φόρους σ’ αυτά τα προϊόντα. Οι τιμές τους θα ήταν ακόμη χαμηλότερες. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα με το πετρέλαιο θέρμανσης, στο οποίο αν σήμερα δεν είχαμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, που ζητάμε φυσικά να καταργηθεί, η τιμή του θα ήταν στα 35 λεπτά το λίτρο! Θα είχε γεμίσει ο κόσμος με πετρέλαιο τις δεξαμενές του και βέβαια θα έβαζαν πετρέλαιο και πολυκατοικίες που δεν έχουν ανάψει καθόλου τα καλοριφέρ τους στην περίοδο της κρίσης», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σ.Β.Κ.

«Είναι άδικο να μην μας αφήνουν να δουλέψουμε και να αναπτυχθούμε»

Όπως σημείωσε καταληκτικά ο Φώτης Πούλος, το σύστημα εισροών – εκροών έχει εγκατασταθεί στην πλειονότητα των πρατηρίων της Π.Ε. Καβάλας, ενώ υπάρχουν πολύ λίγες, 4 με 5 περιπτώσεις, που δεν έχουν συνδεθεί ακόμη με τη Γ.Γ.Π.Σ.

«Δεν μπορεί να αποκρύψει κανείς μας ούτε ένα λεπτό του ευρώ. Το 90% των ποσοτήτων που πουλάμε επιστρέφουν στο κράτος, αφού μόνο το 75% είναι ο Ε.Φ.Κ. Είναι άδικο να μην μας αφήνουν να δουλέψουμε και να αναπτυχθούμε. Η υψηλή φορολογία νομίζω ότι δημιουργεί αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει η κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουλάχιστον να διορθωθούν κάποια λάθη και αστοχίες στο φορολογικό ν/σ

Μάρκος Δέμπας: Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για...

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος στην Κεραμωτή

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε ένας άνδρας, από ΙΧΕ όχημα, έπειτα...

Σύστημα ειδοποίησης για επιθέσεις στο προσωπικού του Νοσοκομείου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκατασταθεί στο Γενικό...

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από...

Η μετανάστευση και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

του Σπύρου Μ. Κύρου Η νίκη του δεξιού Κόμματος της...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου για το θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, με την αναγγελία...

Οι εργαζόμενοι ΚΟΜΥ/ΕΟΔΥ Καβάλας ευχαριστούν τον Μακάριο Λαζαρίδη

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ εδώ...

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το γεγονός ότι...