Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Καυτό» το διήμερο για τις δασικές εκτάσεις

Ημέρα:

Την προσοχή όλων όσοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές κοντά σε δασικές εκτάσεις για τις επόμενες ημέρες, εφιστά ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, μ’ αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν, τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή.

Αν και η περιφερειακή ενότητα Καβάλας στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή (30/6) βρισκόταν στην 2η κατηγορία (μέση επικινδυνότητα – γαλάζιο χρώμα), εντούτοις, όπως επισήμανε ο κ. Κιβράκης, αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, αλλά να μας κρατά όλους σε διαρκή εγρήγορση.

Μόνο με σχέδιο και λήψη μέτρων οι όποιες εργασίες κοντά σε δασικές εκτάσεις και μόνον εφόσον είναι αναγκαίες

Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, υπογράμμισε με έμφαση για το θέμα: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όλοι μας. Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην επικράτεια το 2016, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν αυτή της Θάσου και εκδηλώθηκε με δείκτη επικινδυνότητας 2, χαμηλό δηλαδή, συνέβη όμως, αν και ήταν ένα ακραίο περιστατικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πρέπει λοιπόν, όσες ομάδες δραστηριοποιούνται πέριξ των δασών, όπως είναι κάποιοι τεχνίτες, να αποφεύγουν να κάνουν εργασίες κι αν είναι αναγκαίο, αυτό να γίνεται με σχέδιο και λήψη μέτρων. Πολύ προσεκτικοί πρέπει να είναι επίσης κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αγρότες, αλλά και περιηγητές, ώστε να μην προκαλέσουν δασική πυρκαγιά».

Σε συνέδριο στην Αθήνα βρέθηκε πρόσφατα ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας

Ο Σταύρος Κιβράκης μετείχε αυτές τις ημέρες σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή πολλών συναδέλφων του από όλη την χώρα.

Χαρακτήρισε το συνέδριο αυτό θεσμό, καθώς πέρυσι έγινε για πρώτη φορά στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Αλεξανδρούπολη), ενώ του χρόνου θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη.

Όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Κιβράκης, στο συνέδριο αυτό αναπτύσσονται όλες οι εμπειρίες από την προηγούμενη χρονιά, ενώ επί τάπητος τίθενται και οι νέες τεχνολογίες και καινοτομίες, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο όλων των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, καθώς και όλων των φορέων, στην κατεύθυνση της καλύτερης αντιμετώπισης των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...