Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

«Καυτό» το διήμερο για τις δασικές εκτάσεις

Ημέρα:

spot_img

Την προσοχή όλων όσοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές κοντά σε δασικές εκτάσεις για τις επόμενες ημέρες, εφιστά ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, μ’ αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν, τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή.

Αν και η περιφερειακή ενότητα Καβάλας στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή (30/6) βρισκόταν στην 2η κατηγορία (μέση επικινδυνότητα – γαλάζιο χρώμα), εντούτοις, όπως επισήμανε ο κ. Κιβράκης, αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, αλλά να μας κρατά όλους σε διαρκή εγρήγορση.

Μόνο με σχέδιο και λήψη μέτρων οι όποιες εργασίες κοντά σε δασικές εκτάσεις και μόνον εφόσον είναι αναγκαίες

Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, υπογράμμισε με έμφαση για το θέμα: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όλοι μας. Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην επικράτεια το 2016, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν αυτή της Θάσου και εκδηλώθηκε με δείκτη επικινδυνότητας 2, χαμηλό δηλαδή, συνέβη όμως, αν και ήταν ένα ακραίο περιστατικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πρέπει λοιπόν, όσες ομάδες δραστηριοποιούνται πέριξ των δασών, όπως είναι κάποιοι τεχνίτες, να αποφεύγουν να κάνουν εργασίες κι αν είναι αναγκαίο, αυτό να γίνεται με σχέδιο και λήψη μέτρων. Πολύ προσεκτικοί πρέπει να είναι επίσης κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αγρότες, αλλά και περιηγητές, ώστε να μην προκαλέσουν δασική πυρκαγιά».

Σε συνέδριο στην Αθήνα βρέθηκε πρόσφατα ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας

Ο Σταύρος Κιβράκης μετείχε αυτές τις ημέρες σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή πολλών συναδέλφων του από όλη την χώρα.

Χαρακτήρισε το συνέδριο αυτό θεσμό, καθώς πέρυσι έγινε για πρώτη φορά στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Αλεξανδρούπολη), ενώ του χρόνου θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη.

Όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Κιβράκης, στο συνέδριο αυτό αναπτύσσονται όλες οι εμπειρίες από την προηγούμενη χρονιά, ενώ επί τάπητος τίθενται και οι νέες τεχνολογίες και καινοτομίες, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο όλων των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, καθώς και όλων των φορέων, στην κατεύθυνση της καλύτερης αντιμετώπισης των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μουσικό πάρτι με τον Christos Kafas στο Παλλάδιο

WHITE NIGHT PARTY Την Παρασκευή 24/05, η Καβάλα έχει...

Ημερίδα «Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια» με ομιλητή τον Κώστα Φραγκογιάννη

Η Περιφέρεια ΑΜΘ κοντά στις εξελίξεις της εξωστρέφειας διοργανώνει...

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...