Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020

Κατερίνα Ιωαννίδου: Ο Μάκης Παπαδόπουλος γνώριζε την υποψηφιότητά μου

Ροή Ειδήσεων

ΝΟΔΕ Καβάλας: Η Δικαιοσύνη θα ξεκαθαρίσει τις αθλιότητες περί τουρκικών πολεμικών αεροπλάνων στην Καβάλα

Από την ΝΟΔΕ Καβάλας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: Η Ελλάδα βρίσκεται μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο στη δίνη του κυκλώνα της πανδημίας του κορονοϊού. Η...

Παιχνίδια εσωτερικής υπονόμευσης (του Μανώλη Κοττάκη)

Άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην εφημερίδα «Εστία» ΟΙ ΜΕΡΕΣ που διανύουμε είναι κρίσιμες Όχι μόνο γιατί στο έδαφός μας αντιμετωπίζουμε, όπως όλος ο πλανήτης, την εσωτερική...

Προσοχή στη δόση της αυστηρότητας στα μέτρα! (του Ν. Κιοσέ)

Γράφει ο Νίκος Κιοσές Όταν η πραγματικότητα γίνεται δύσκολη, γίνεται δύσκολη και η διαχείριση της! Ορισμένοι, θα επιλέξουν πιο εύπεπτες ερμηνείες (σενάρια συνωμοσιολογίας), έχοντας την...

Επαναλειτουργούν υπό όρους οι λαϊκές αγορές Ελευθερούπολης και Παραλίας Οφρυνίου

Με απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλιππου Αναστασιάδη επαναλειτουργούν οι λαϊκές αγορές της Ελευθερούπολης και της Παραλίας Οφρυνίου με τη συμμετοχή του 50% των...

Η Π.Ε. Καβάλας εξόφλησε τις οφειλές για τα μαθητικά δρομολόγια σε ΚΤΕΛ και ταξί

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας , θέλοντας να βοηθήσει τους επαγγελματίες του Νομού μας που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με το ελληνικό Δημόσιο, είναι στην ευχάριστη...

Άρθρα & Απόψεις

Παιχνίδια εσωτερικής υπονόμευσης (του Μανώλη Κοττάκη)

Άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην εφημερίδα «Εστία» ΟΙ ΜΕΡΕΣ που διανύουμε είναι κρίσιμες Όχι μόνο γιατί στο έδαφός μας αντιμετωπίζουμε, όπως όλος ο πλανήτης, την εσωτερική...

Προσοχή στη δόση της αυστηρότητας στα μέτρα! (του Ν. Κιοσέ)

Γράφει ο Νίκος Κιοσές Όταν η πραγματικότητα γίνεται δύσκολη, γίνεται δύσκολη και η διαχείριση της! Ορισμένοι, θα επιλέξουν πιο εύπεπτες ερμηνείες (σενάρια συνωμοσιολογίας), έχοντας την...

Πανδημία και το φαινόμενο της Πεταλούδας (του Γιώργου Τσακίρη)

του Γιώργου Τσακίρη Το φαινόμενο της πεταλούδας. Μια ποιητική μεταφορά στη «θεωρία του χάους», για το φαινόμενο της ευαίσθητης εξάρτησης ενός συστήματος από τις αρχικές συνθήκες. Σύμφωνα με...

Προτάσεις Διαχείρισης της Κρίσης Υγείας από τον Covid-19 (του Αθανάσιου Πάσχου)

του Αθανάσιου Πάσχου Ως πρώην Διοικητής Νοσοκομείου του ΕΣΥ και έχοντας εμπειρία στην αντιμετώπιση κρίσεων υγείας κατά το χρόνο άσκησης των καθηκόντων μου, αυτές τις...

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου! (του Βασίλη Τσιάντου)

Γράφει ο Βασίλης Τσιάντος Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και εθνικού αναστοχασμού. Έτσι, δεν αρμόζουν πολλά λόγια, αλλά λίγα και...
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Στις εκλογές του Επιμελητηρίου κατεβαίνω ως επαγγελματίας αυτού του τόπου και όχι ως συνδυασμός»

Παραμένω συνεπής στις αρχές μας, στην ανεξαρτησία μας αλλά και στους στόχους που έθεσε ως παράταξη ο «Τόπος της Ζωής μας» στις εκλογές του 2014.

Ενημέρωσα, ως μη όφειλα, αρκετές ημέρες πριν τον επικεφαλής της παράταξής μας, για την πρόθεσή μου να συμμετάσχω στις εκλογές του Επιμελητηρίου με τον συνδυασμό του Παύλου Ζησίμου «Ανανέωση Τώρα».

Επειδή, μεσολάβησαν αρκετές πιέσεις από διάφορα κέντρα για να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, ενημέρωσα ξανά τον επικεφαλής μας, για την ΤΕΛΙΚΗ μου απόφαση, ΠΡΙΝ από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Η υποψηφιότητά μου στο Επιμελητήριο δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, διότι γνώριζε τόσο ο επικεφαλής του «Τόπου της Ζωής μας» όσο και άλλα μέλη του συνδυασμού για τις προθέσεις μου.

Ουδέποτε τέθηκε όρος ή υπήρξε προειδοποίηση για διαγραφή ή απαίτηση για παραίτηση. Δεν ξέρω τι μπορεί να μεσολάβησε και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να το σχολιάσω.

Δεν αισθάνομαι ότι παραβίασα κανέναν κανόνα ή δέσμευση. Εκτός κι αν η απόφασή μου να μην ενδώσω σε πιέσεις εκλαμβάνεται ως διαφοροποίησή μου από κάποια «γραμμή» του συνδυασμού.

Με λύπη μου διάβασα ανακοίνωση της παράταξης «ο Τόπος της Ζωής μας» στην οποία αναφέρεται ότι δήθεν γνώριζα ότι δεν έπρεπε να καταθέσω υποψηφιότητα σε εκλογικές διαδικασίες άλλων φορέων. Ακόμη μεγαλύτερη λύπη αισθάνομαι για το γεγονός ότι ενημερώθηκα για την ανακοίνωση αυτή από τον Τύπο, μιας και το συγκεκριμένο κείμενο δεν εστάλη ποτέ σε μένα.

Εκπλήσσομαι, δε, που αυτός ο άγραφος έως τώρα «κανόνας» εφευρέθηκε μόνο για την περίπτωσή μου και όχι για άλλα μέλη του «Τόπου της Ζωής μας» που κατεβαίνουν στις ίδιες επιμελητηριακές εκλογές, σε άλλες παρατάξεις.

Δεν γνώριζα -και δεν μπορώ να δεχθώ- ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά, ως δημοτική σύμβουλος, θα σημάνει και την στέρηση της δυνατότητας άσκησης των επαγγελματικών μου δικαιωμάτων.

Θεωρώ πρωτοφανές, όχι μόνο για τα δεδομένα του Δήμου Καβάλας αλλά και για τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, να απαγορεύεται η ενασχόληση των αιρετών με τα επαγγελματικά σωματεία ή φορείς στους οποίους ανήκουν, είτε ως συνδικαλιστές, είτε ως εκπρόσωποι των συναδέλφων τους σε επαγγελματικούς ή κλαδικούς φορείς.

Στις εκλογές του Επιμελητηρίου κατεβαίνω ως επαγγελματίας αυτού του τόπου και όχι ως συνδυασμός.

Ούτε μονομέρεια υπήρξε, ούτε αιφνιδιασμός. Θεωρώ αδιανόητο να έρθω σε συνεννόηση ή διαπραγμάτευση για μια επαγγελματική υποψηφιότητα με τον δημοτικό συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκα δημοτική σύμβουλος.

Τέτοια παζαρέματα δεν ταιριάζουν ούτε στον χαρακτήρα μου ούτε στην επαγγελματική μου διαδρομή.

Από την προεκλογική περίοδο του 2014 έως και σήμερα, παραμένω πιστή στις αρχές και τις αξίες της παράταξης της οποίας είμαι μέλος, κι αυτό έχει φανεί από την εργατικότητά μου και τη συμμετοχή μου στις δράσεις της.

Κυρίως όμως έχει φανεί έως τώρα ξεκάθαρα από τη στάση μου, την έμπρακτη υποστήριξη και τον τρόπο που ψήφιζα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, πάντα κατά συνείδηση και πάντα στηρίζοντας συγκεκριμένες αρχές και αξίες.

Όπως δεν παρενέβη ποτέ στις επαγγελματικές, κλαδικές ή συνδικαλιστικές επιλογές κανενός, έτσι δεν θα ήθελα η δημοτική μου παράταξη να κάνει το ίδιο σε βάρος μου ή σε βάρος άλλων συναδέλφων.

Με λυπεί το γεγονός ότι στις άλλες παρατάξεις οι αιρετοί είχαν το αυτονόητο δικαίωμα δραστηριοποίησης σε έναν φορέα άσχετο με τον Δήμο αλλά εγώ «στερήθηκα», κατόπιν εορτής, το δικαίωμα αυτό.

Αιφνιδιάζομαι από το γεγονός ότι «ποινικοποιείται» η υγιής ενασχόληση με τα επαγγελματικά κοινά και μάλιστα σε έναν επιμελητηριακό συνδυασμό που δεν έχει καμία σχέση με κόμματα ή δημοτικές παρατάξεις.

Τον Μάιο του 2014, σε μια δύσκολη εκλογική μάχη με πολλούς συνδυασμούς και εκατοντάδες υποψήφιους, στήριξα την παράταξη «ο Τόπος της Ζωής μας» και με τίμησαν με την ψήφο τους περισσότεροι από 300 συμπολίτες μου.

Η συνείδησή μου δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να τους προδώσω.

Παραμένω δημοτική σύμβουλος έως το τέλος της δημοτικής θητείας και δεν έχω πρόθεση να ανεξαρτητοποιηθώ. Αν η παράταξή μου με θεωρεί βάρος, έχει τη δυνατότητα να με διαγράψει.

Προτάσεις του συντάκτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Διαφημίσεις