Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος: Τους κυνηγούν θεοί και δαίμονες

Ημέρα:

spot_img

Με …”Λερναία Ύδρα” παρομοιάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Καφεζυθοπωλών και Ιδιοκτητών Καφετεριών, Παναγιώτης Βασιλούδης.

Χθες το μεσημέρι, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του προαναφερθέντος σωματείου, στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο της εστίασης.

”Τόσο κυνηγητό απ’ όλες τις υπηρεσίες μαζί, μόνο στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας υπάρχει…”

‘Τα προβλήματα του κλάδου μας είναι χιλιοειπωμένα. Είναι ένας χώρος ιδιαίτερα δύσκολος με ζητήματα που διαρκώς διογκώνονται. Τόσο κυνηγητό απ’ όλες τις υπηρεσίες μαζί, μόνο στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας υπάρχει! Δημοτική Αστυνομία, Ελληνική Αστυνομία, δήμος, Διεύθυνση Υγείας, οι πάντες έρχονται σ’ εμάς. Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα. Μιλάμε για προβλήματα που μοιάζουν με …”Λερναία Ύδρα”. Ο μεγάλος μας βραχνάς βέβαια είναι η εφορία. Κανένας καταστηματάρχης δεν μπορεί πια να πάρει φορολογική ενημερότητα”, τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στον ”Ενήμερο”, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών και Ιδιοκτητών Καφετεριών Καβάλας.

”Όσο συνεχίζεται η πτώση της κίνησης στα μαγαζιά μας, τόσο ανεβαίνουν τα χρέη μας!”

Αναφερόμενος στην κίνηση που καταγράφεται αυτήν την περίοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής μας, ο Παναγιώτης Βασιλούδης τόνισε: ”Όσον αφορά την κίνηση στα καταστήματα εστίασης αυτήν την περίοδο, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πτώση. Στις γιορτές καταγράφηκε κάποια κινητικότητα, όμως από εκεί και μετά η κίνηση είναι πεσμένη. Για το αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και πόσο θα διαρκέσει δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Δεδομένο πάντως είναι ότι όσο συνεχίζεται αυτή η πτώση, τόσο ανεβαίνουν τα χρέη μας. Δεν μπορούμε πια να ανταποκριθούμε σ’ αυτά. Όχι τώρα, αυτήν την περίοδο, αλλά ακόμη κι όταν είμαστε στη λεγόμενη φουλ σεζόν! Αρκεί να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με τρεις εταιρείες για τα πνευματικά δικαιώματα. Αν προσθέσουμε τα πρόστιμα του δήμου, τα όσα πληρώνουμε για τα πεζοδρόμια του δήμου ή του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, δεν βγαίνουμε με τίποτα! Πληρώνουμε το πιο ακριβό πεζοδρόμιο στην Ελλάδα. Δίνουμε 47 ευρώ το τετραγωνικό! Ζητάμε από το δήμο και τον Ο.Λ.Κ. να μειώσουν αυτές τις τιμές, αλλά από το ένα αυτί το ακούν απ’ το άλλο βγαίνει”.

”Θα χάσουμε τους πελάτες μας αν κάνουμε αυξήσεις…”

”Αυτοί νομίζουν ότι τα οικονομάμε. Ναι, αλλά αν συνέβαινε αυτό τότε δεν θα χρωστούσαμε! Ανέβηκε για παράδειγμα ο Φ.Π.Α. κι εμείς έχουμε τον καφέ στα δυο ευρώ. Αγοράζουμε ακριβά τα προϊόντα για τα καταστήματά μας με 23% φόρο, αλλά πουλάμε με τιμές όπως όταν είχαμε το φόρο στο 13% και πιο φθηνά. Συν τοις άλλοις δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τις τιμές, γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, η πόλη μικρή, οπότε θα χάσουμε τους πελάτες μας αν κάνουμε αυξήσεις. Οι πελάτες μας είναι πάνω κάτω οι ίδιοι άνθρωποι. Το καλοκαίρι έχουμε βέβαια Βούλγαρους και Τούρκους, αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά. Αυτούς θα περιμένουμε για να ζήσουμε και να κρατηθούμε;”, συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...