Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025
Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025

Ενιαίος αγώνας ενάντια στα μέτρα και την κοροϊδία της κυβέρνησης

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Σύσκεψη για την οργάνωση της απάντησης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι σε όσους προσπαθούν να πείσουν τον λαό να υποταχθεί στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, να μειώσει τις απαιτήσεις του και να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα της όποιας ανάπτυξης, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης (24/10) διοικήσεις σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» της Π.Ε. Καβάλας.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, στόχος είναι ένας ενιαίος αγώνας ενάντια στα μέτρα, τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., η διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων, με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

Τα μέτρα που είναι προς εφαρμογή, είναι ήδη ψηφισμένα και θα χειροτερέψουν το ήδη κακό επίπεδο της ζωής όλων

Ο Γιάννης Γιαγκίδης, πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, τόνισε ότι τα σωματεία, Οικοδόμων, Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας πραγματοποίησαν την εν λόγω σύσκεψη, εν όψει της απεργίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 14 Νοεμβρίου.

Ο Βασίλης Ποιμενίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος του τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας, υπογράμμισε ότι πρέπει όλος ο εργαζόμενος κόσμος να καταλάβει πως τα μέτρα που είναι προς εφαρμογή μπροστά μας και είναι ήδη ψηφισμένα, συμπληρώνοντας ότι θα χειροτερέψουν το ήδη κακό επίπεδο της ζωής όλων.

Απουσία όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων που βρίσκονται μακριά από το Π.Α.ΜΕ.

«Πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε όλα όσα χάσαμε μέσα στην κρίση για να αρχίσουμε να τα παίρνουμε σιγά – σιγά πίσω, γιατί ο σκοπός τους είναι να μας βυθίζουν όλο και πιο πολύ. Τονίζω την απουσία όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων που βρίσκονται μακριά από το Π.Α.ΜΕ. και μας κατηγορούν συνεχώς. Το ότι είμαστε αυτοί που διασπάμε το κίνημα, όταν τους καλούμε να κατεβάσουμε κοινά πλαίσια και να αγωνιστούμε όλοι μαζί, γι’ αυτά που έχασαν οι εργαζόμενοι, δηλώνουν συνεχώς απόντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ποιμενίδης.

Π. Ταχματζίδης: «Βγάλαμε τις παντόφλες και είμαστε καθημερινά στους δρόμους…»

«Το συνταξιουχικό κίνημα είναι όρθιο. Βγάλαμε τις παντόφλες και είμαστε καθημερινά στους δρόμους. Ήδη έχουμε χαράξει ένα τρίμηνο πρόγραμμα και στις 19 Νοεμβρίου κατεβαίνουμε στην Θεσσαλονίκη σε συλλαλητήριο, ενώ στις 15 Δεκεμβρίου μεταβαίνουμε στην Αθήνα. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας Πέτρος Ταχματζίδης.

Συμπλήρωσε δε πως καθημερινά υπάρχει πολύς κόσμος στα γραφεία του σωματείου με αφορμή την τελευταία πρωτόδικη απόφαση που βγήκε για συνταξιούχο στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος ελπίζει να πάρει πίσω 11.000 ευρώ.

«Ο κόσμος ελπίζει πως θα πάρει λεφτά πίσω, όμως δεν θα πάρει τίποτα…»

«Το Ι.Κ.Α. έχει κάνει έφεση γι’ αυτό το ζήτημα, αλλά οι εργατολόγοι παροτρύνουν τον κόσμο να κάνουν αίτηση. Δηλαδή κάθε φορά που βγαίνει μια απόφαση τρία εκατομμύρια συνταξιούχοι θα τρέχουν να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται και το Ι.Κ.Α. θα ασκεί εφέσεις που θα διαρκέσουν περί τα δέκα χρόνια. Αν θέλανε οι ιθύνοντες με πολιτική απόφαση θα το είχαν λύσει. Παραδέχονται όμως πως έχουν κοπεί χρήματα, αλλά δεν τα δίνουν πίσω. Ο κόσμος ελπίζει πως θα πάρει λεφτά πίσω, όμως δεν θα πάρει τίποτα. Μέχρι τώρα σε όλες τις αποφάσεις που βγήκαν δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ. Ο κόσμος ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση που με πολιτική απόφαση θα λύσει το ζήτημα», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ταχματζίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Δεν θα παραμείνουν στη δομή της Καβάλας οι μετανάστες

Με αφορμή αναρτήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο σχετικά με...

«Ξαναζωντάνεψε» το Αρχαίο Θέατρο της Θάσου

Την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου...

Έ όχι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Μόνο εσείς τα τρώτε (ΟΛΟΙ)

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος O Πάγκαλος πέρασε στην ιστορία, μεταξύ...

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή από την 5η Εποχή στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ένα διαχρονικό σχόλιο πάνω στην...

Στα περσινά επίπεδα κινήθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Αργύρης Μυστακίδης: Κενές θέσεις στο τμήμα Φυσικής και στο...

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε τροχαίο

Την 27-7-2025 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην επαρχιακή οδό...

Προβληματική είναι η άρδευση των καλλιεργειών στον κάμπο του Νέστου

Σάββας Αργυράκης: Οι ποσότητες νερού δεν είναι αυτές που...

Αντιμετωπίστηκε άμεσα πυρκαγιά στο Χρυσόκαστρο Παγγαίου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (26/7/2025) σε δασική έκταση ,...