Διαρκής είναι η προσπάθεια του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας για την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, ενόψει μάλιστα και της έναρξης της νέας δικαστικής χρονιάς που αρχίζει επίσημα στις 16 Σεπτεμβρίου.

Στον «Ενήμερο» μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, Δημήτρης Μπακόλας, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που ταλανίζουν το Δικαστικό Μέγαρο και ειδικότερα στο ζήτημα της θέρμανσης του κτηρίου για το οποίο στη διάρκεια της περασμένης δικαστικής περιόδου, οι υπάλληλοι είχαν προχωρήσει σε αποχή.

«Τα προβλήματα στο Δικαστικό Μέγαρο έχουν να κάνουν με τη συντήρηση του κτηρίου. Εμείς έχουμε προωθήσει τα αιτήματα και για μερικά από τα ζητήματα έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις»

«Τα προβλήματα είναι σχεδόν τα ίδια και μόνιμα, χωρίς να έχουν δοθεί σοβαρές λύσεις. Βελτιώθηκε κάπως το θέμα με τους υπαλλήλους, καθώς είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια κάποιες προσλήψεις. Υπάρχει όμως το πρόβλημα της Θάσου, καθώς εκεί ο γραμματέας έχει αποχωρήσει, αφού ορίστηκε αντιδήμαρχος και προς το παρόν καλύπτεται από τους υπαλλήλους του Ειρηνοδικείου με καθημερινές μεταβάσεις στη Θάσο, που κι αυτές έχουν αρκετά έξοδα, τα οποία πληρώνονται βέβαια πολύ αργότερα από το υπουργείο. Το ίδιο ισχύει και για τους δικαστές. Από εκεί και πέρα τα προβλήματα στο Δικαστικό Μέγαρο έχουν να κάνουν με τη συντήρηση του κτηρίου. Εμείς έχουμε προωθήσει τα αιτήματα και για μερικά από τα ζητήματα έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις. Είμαστε στη φάση της συλλογής των προσφορών, όπως είναι για τα υδραυλικά που έχουν πρόβλημα, καθώς και για να ενισχύσουμε την ψύξη και την θέρμανση στα ακροατήρια και άλλα καθημερινά και τρέχοντα προβλήματα», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μπακόλας.

«Φέτος ζητήσαμε ένα καλό ποσό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κτηρίου κι ελπίζουμε αρχές Οκτωβρίου που θα αρχίσει από το υπουργείο η διαδικασία χορήγησης πίστωσης του πετρελαίου θέρμανσης, να έχουμε θετικά αποτελέσματα…»

Σχετικά με το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης που την περσινή χρονιά είχε δημιουργήσει αρκετά ζητήματα στη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου, ο κ. Μπακόλας τόνισε: «Πέρυσι είχαμε καταφύγει σε κινητοποιήσεις με την μορφή της αποχής για το θέμα της θέρμανσης, λύθηκε τότε το πρόβλημα, καθώς μας είχαν δώσει μια αρκετά μεγάλη δαπάνη για να καλύψουμε τον χειμώνα. Φέτος ζητήσαμε ένα καλό ποσό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κτηρίου κι ελπίζουμε αρχές Οκτωβρίου που θα αρχίσει από το υπουργείο η διαδικασία χορήγησης πίστωσης του πετρελαίου θέρμανσης, να έχουμε θετικά αποτελέσματα για να μην έχουμε πάλι τα ίδια θέματα. Μας υποσχέθηκαν φέτος ότι θα λυθεί το πρόβλημα δια παντός και θα έχουμε όλες τις πιστώσεις που χρειαζόμαστε».

Ακόμη δεν έλαβαν τα χρήματα του ειδικού εκλογικού επιδόματος οι δικαστικοί υπάλληλοι ― Το ζήτημα αναμένεται να διευθετηθεί τον Οκτώβριο

Αναφορικά με τις πολλαπλές εκλογικές διαδικασίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν από αυτές οι δικαστικοί υπάλληλοι, ο Δημήτρης Μπακόλας υπογράμμισε: «Από τον Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους δικαστικούς υπαλλήλους, όμως καταφέραμε παρ’ όλες τις δυσκολίες να αντεπεξέλθουμε. Είχαμε άγχος και πίεση από τους υποψηφίους, ειδικά στις πρώτες εκλογές, ενώ ακόμη δεν έχουμε πάρει την αμοιβή μας για την επιπλέον αυτή εργασία γιατί δεν είχαν φτάσει τα χρήματα για να το πω απλά. Μάλλον όμως θα διευθετηθεί κι αυτό εντός του Οκτωβρίου απ’ ό,τι μαθαίνω. Πρόκειται για το ειδικό εκλογικό επίδομα που χορηγείται κι είναι περίπου 700 ευρώ. Αυτό είναι ένα από τα παραπονά μας».

Στις 18 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός για τη νέα δικαστική περίοδο

Να σημειωθεί ότι ο αγιασμός για τη νέα δικαστική περίοδο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Για το ενδεχόμενο έλευσης του υπουργού Δικαιοσύνης στην Καβάλα, κι αν θα αποτελούσε ευκαιρία να του τεθούν κάποια από τα προβλήματα των δικαστικών υπαλλήλων, ο κ. Μπακόλας απάντησε: «Φυσικά και θα θέσουμε από κοντά στον κ. Τσιάρα αν μας επισκεφθεί και τα δικά μας προβλήματα τα υπηρεσιακά, αυτά που αφορούν την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων, αλλά και τα τρέχοντα προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας».