Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ή ταξίδι στην Αθήνα για συμμετοχή στη συγκέντρωση και την πορεία προς τη Βουλή, είναι τα δυο ενδεχόμενα που εξετάζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των δασκάλων που αποφάσισε για την Παρασκευή (11/1) η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Κυρίαρχο αίτημα της απεργιακής κινητοποίησης, όπως επισημαίνει η Δ.Ο.Ε., είναι να αποσυρθεί το σύστημα απαξίωσης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας θα γνωρίζει το απόγευμα της Πέμπτης (10/1) ποιο από τα δυο ενδεχόμενα θα υπερισχύσει.

»Η Δ.Ο.Ε., αλλά και η Ο.Λ.Μ.Ε., είναι αντίθετες με αυτό το σύστημα διορισμών, διότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την προϋπηρεσία και το πτυχίο μας»

»Την περασμένη Δευτέρα (7/1) κατατέθηκε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής το σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς και ή την Παρασκευή (11/1) ή την ερχόμενη Δευτέρα (14/1) θα πάει προς ψήφιση. Η Δ.Ο.Ε., αλλά και η Ο.Λ.Μ.Ε., είναι αντίθετες με αυτό το σύστημα διορισμών, διότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την προϋπηρεσία και το πτυχίο μας. Η προϋπηρεσία θα μετρά μέχρι και 120 μήνες, άρα απαξιώνεται. Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν δουλέψει περισσότερο από 150 μήνες. Επίσης, απαξιώνεται το πτυχίο μας, αφού θα μετράνε περισσότερο τα ακαδημαϊκά προσόντα», τόνισε μιλώντας σχετικά με το θέμα στον »Ενήμερο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης.

»Από εδώ και στο εξής θα αρχίσει ένα »κυνήγι» ακαδημαϊκών τίτλων, ένα »εμπόριο» τίτλων να πω καλύτερα…»

»Μέχρι σήμερα οι διορισμοί γίνονταν μόνο με το πτυχίο, άρα οι συνάδελφοι δεν »κυνηγούσαν» τίτλους, αλλά από εδώ και στο εξής θα αρχίσει ένα »κυνήγι» ακαδημαϊκών τίτλων, ένα εμπόριο τίτλων να πω καλύτερα κι έχουμε και τα κοινωνικά κριτήρια, που έχουν θεσπιστεί για τις προσλήψεις και για τα οποία έχουμε τις αντιρρήσεις μας. Ξεκινάει ένας αγώνας για να αποσυρθεί αυτό το σύστημα. Ήδη για την Παρασκευή (11/1) έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία, έχουμε συνεννοηθεί με τα μέλη μας να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας. Όμως επειδή πολλοί συνάδελφοι ζητούν να κατεβούμε στην Αθήνα, εξετάζουμε κι αυτό το ενδεχόμενο. Αν μπορέσουμε να γεμίσουμε ένα λεωφορείο είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε πράξη. Την Πέμπτη (10/1) το απόγευμα θα γνωρίζουμε πόσα μέλη θα συμμετάσχουν στη μετάβαση στην Αθήνα κι ανάλογα θα πράξουμε», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μουμτσάκης.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

»Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζοντας των επί σειρά πολλών ετών αγώνα της διεκδίκησης των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, έχοντας δημοσιοποιήσει και καταθέσει στο υπουργείο Παιδείας την πρόταση – απόφαση της 87ης γενικής συνέλευσης για το σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, απαιτεί την άμεση απόσυρση του συστήματος που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο »κυνήγι» τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας. Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα »εμπόριο» ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας. Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δ.Ο.Ε.