Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025
Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025

Energean: Ελπίδες για υπαγωγή του κοιτάσματος Πρίνου στο καθεστώς κρατικών ενισχύσεων

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκδηλώνεται για την έκβαση του αιτήματος της κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες για την υπαγωγή της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος του Πρίνου στο καθεστώς των κρατικών ενισχύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Energean, διαχειρίστρια της παραχώρησης, έχει γίνει αποδέκτης θετικών μηνυμάτων από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με το πακέτο στήριξης για τη διάσωση του Πρίνου. Πηγές αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να ολοκληρώνει την ανταλλαγή αλληλογραφίας με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και είναι πολύ πιθανόν σύντομα να ανάψει το πράσινο φως. Η καθυστέρηση στις διαδικασίες, μιας κι έχουν περάσει σχεδόν εννιά μήνες από την υποβολή του αιτήματος, συνοδευόμενο και από το επιχειρησιακό σχέδιο ύψους 75 εκ. ευρώ της εταιρίας, αποδίδεται στο γεγονός πως επρόκειτο ουσιαστικά για μοναδική περίπτωση στην Ε.Ε. Δηλαδή να είναι το μόνο αίτημα κρατικής στήριξης για δραστηριότητα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Παρατάσεις

Την ίδια στιγμή η Energean Oil & Gas, του ομίλου της Energean, υπέβαλλε αίτημα στην ΕΔΕΥ για την παράταση κατά τέσσερα χρόνια του σταδίου ερευνών στις «ερευνητικές υποπεριοχές των περιοχών εκμετάλλευσης Πρίνου και Νότιας Καβάλας».

Η ΕΔΕΥ απάντησε θετικά, δηλαδή συναίνεσε στο αίτημα αυτό προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ερευνητικές εργασίες των συγκεκριμένων περιοχών.

Η παράταση δόθηκε μέχρι και τις 19 Μαρτίου του 2025, ενώ να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες εργασίες δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα ανάπτυξης του Πρίνου, αλλά με τις έρευνες που έχει ξεκινήσει η εταιρία για τον εντοπισμό πιθανόν νέων στόχων.

(πηγή: https://energypress.gr)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση της πορείας υλοποίησης των εργασιών στη Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης Ιλύος

Στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Λυματολάσπης, πλησίον του Χώρου Υγειονομικής...

Ο συντοπίτης μας Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος εξελέγη Μητροπολίτης Κορίνθου

Με αισθήματα ανεκλαλήτου χαράς και καυχήσεως εν Κυρίω η...

Εκτροπή – ανάφλεξη αυτοκινήτου με έναν νεκρό

Την 9-10-2025 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην επαρχιακή οδό...

ΕΚΑΒ: Από προσωπικό κάτι γίνεται, αλλά «ασθενούν» τα ασθενοφόρα

Την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το προσωπικό στο...

Λεωνίδας Παππάς: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πείθει πως είναι κάτι καινούργιο… 

«Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδε να χάνει τα...

Τα πράγματα είναι δύσκολα και για την αγορά των Κρηνίδων

«Τα πράγματα είναι δύσκολα μέσα το φθινόπωρο για την...

«Έπεσαν» πρόστιμα για ογκώδη αντικείμενα και αφισοκολλήσεις

Για τα νέα δεδομένα που ισχύουν σχετικά με τα...

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν ζητάμε κάτι παράλογο για την Παύλου Μελά

«Η πρότασή μας για μετατροπή της Παύλου Μελά σε...