Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

ΤΕΙ ΑΜΘ: Κατάρτιση φοιτητών στην τεχνολογία φυσικού αερίου με χορηγία του ΤΑΡ

Ημέρα:

Πρόγραμμα κατάρτισης, φοιτητών – αποφοίτων, με θέμα την τεχνολογία φυσικού αερίου, το οποίο γίνεται με πρωτοβουλία του ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/4) στην αίθουσα GRID του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.  

Ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος, Αθανάσιος Μητρόπουλος, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, διότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δίνεται βοήθεια στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας, αλλά συγχρόνως ενισχύονται οι επιστήμονες στην αγορά εργασίας.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιέχει πολλά στοιχεία και για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια του αγωγού…»

«Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το Ίδρυμά μας τελεί σωστά, σε ό,τι αφορά τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την ασφάλεια. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιέχει πολλά στοιχεία και για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια του αγωγού. Απευθύνεται σε μηχανικούς – τεχνικούς, οι οποίοι θέλουν να εξειδικευτούν σε θέματα φυσικού αερίου. Είναι 500 ωρών, χρηματοδοτείται για δυο χρόνια. Η χορηγία του ΤΑΡ είναι 300.000 ευρώ για τα δυο χρόνια, έχει πέντε ενότητες και έξι υποενότητες, ενώ η κάθε μια από αυτές δίνει μια πιστοποίηση. Έχει και θεωρία και εργαστήρια κι όλα θα γίνουν στο Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. Έχει εξασφαλιστεί το προσωπικό, τα εργαστήρια και οι χώροι, άρα είναι μια πρωτοβουλία για την οποία είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου κι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν την αίτησή τους και να προχωρήσουν», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μητρόπουλος.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει αναλάβει τη συστηματική παρακολούθηση και αξιολόγηση της προόδου των έργων που χρηματοδοτεί ο αγωγός ΤΑΡ

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Σωτήρης Λαγανόπουλος δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ως στρατηγικός εταίρος του αγωγού ΤΑΡ στη διαχείριση προγραμμάτων περιβαλλοντικών και κοινωνικών επενδύσεων, έχει αναλάβει τη συστηματική παρακολούθηση και αξιολόγηση της προόδου των έργων που χρηματοδοτεί ο αγωγός ΤΑΡ. Το πρόγραμμα εκπαιδευτικής κατάρτισης έχει στόχο ν’ ανταποκριθεί και ν’ απαντήσει σε πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός».

Οι επενδύσεις αυτές ανταποκρίνονται και καλύπτουν τους στόχους και τις προτεραιότητες στους άξονες που έχει θέσει ο ΤΑΡ

Ο Σπύρος Νάκος, υπεύθυνος τοπικών κοινωνιών του ΤΑΡ για την Α.Μ.Θ., στις δηλώσεις του ανέφερε πως με χαρά εκπροσώπησε τον Αδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου στην εκδήλωση για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης στην τεχνολογία φυσικού αερίου, το οποίο υλοποιείται σε μια εντυπωσιακή αίθουσα του Cern του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις – επενδύσεις κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ, πρόγραμμα ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιείται στις τρεις περιφέρειες απ’ όπου διέρχεται ο αγωγός. Έχει στόχο να ανταποκριθεί και να απαντήσει σε πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Ανάγκες και δράσεις που έχουν προστιθέμενη αξία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Οι επενδύσεις αυτές ανταποκρίνονται και καλύπτουν τους στόχους και τις προτεραιότητες στους άξονες που έχει θέσει ο ΤΑΡ για τις επενδύσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο για έγκριση. Αυτοί αφορούν θέματα που έχουν να κάνουν με την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσα από δράσεις, που απευθύνονται στο περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, καθώς επίσης και στα μέσα βελτίωσης των μέσων βιοπορισμού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταποκρίνεται και καλύπτει δύο βασικούς άξονες, εκπαίδευση και κατάρτιση, αλλά και τα μέσα βιοπορισμού που είναι πολύ σημαντικό. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα καταφέρνουμε να προσφέρουμε εξειδικευμένη και επιστημονική κατάρτιση στους ανθρώπους που το παρακολουθούν για να μπορούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και αφ ετέρου είναι δωρεάν κατάρτιση που απευθύνεται σε όσους θα το αξιοποιήσουν. Γι’ αυτό ο ΤΑΡ σε συνέχεια αντίστοιχου προγράμματος που αφορούσε την επιδότηση μεταπτυχιακών σπουδών στο Τ.Ε.Ι. και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έρχεται και υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που διαδίδει την εξειδικευμένη και επιστημονική γνώση, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα νέων δεξιοτήτων στους νέους ανθρώπους για να μπορούν ν’ αντεπεξέλθουν και ν’ αναπτύξουν νέες επαγγελματικές προοπτικές. Ευχαριστώ τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και τον καθηγητή Αθανάσιο Μητρόπουλο που μοιράστηκαν μαζί μας τη συγκεκριμένη πρόταση που στήριξε ο ΤΑΡ, καθώς επίσης και το Ίδρυμα Μποδοσάκη», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Νάκος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...