Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στις εγκαταστάσεις της Energean

Ημέρα:

H Energean είχε την χαρά να υποδεχθεί τις προηγούμενες ημέρες στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Ν. Καρβάλης φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Συγκεκριμένα, τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., υπό τον καθηγητή Γεωλογίας Πετρελαίου κ. Ανδρέα Γεωργακόπουλο, Διευθυντή του Τομέα Ορυκτολογίας, Πετρολογίας, Κοιτασματολογίας, καθώς και φοιτητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. υπό τον καθηγητή κ. Μάρκο Ι. Ασαέλ, Διευθυντή Εργαστηρίου Θερμοφυσικών Ιδιοτήτων & Περιβαλλοντικών Διεργασιών.

Οι φοιτητές έλαβαν την απαιτούμενη εκπαίδευση ασφαλείας και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης υδρογονανθράκων του εργοστασίου Σίγμα, έχοντας την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις πραγματικές συνθήκες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο μοναδικό παραγωγό συγκρότημα στην χώρα μας.

Με αφορμή τις επισκέψεις των φοιτητών, ο κ. Δημήτρης Γόντικας, Διευθύνων Σύμβουλος για τις δραστηριότητες της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε τα εξής:

«Νιώθουμε χαρούμενοι και υπερήφανοι κάθε φορά που υποδεχόμαστε τους νέους επιστήμονες της χώρας μας, αυτούς που θα στελεχώσουν μελλοντικά το επιχειρείν και, ειδικότερα, τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Στόχος της Energean είναι να παρέχει στη νέα γενιά όλες τις υψηλών προδιαγραφών προϋποθέσεις και δεξιότητες για σταδιοδρομία στον τομέα, αλλά και να διευρύνει τις προοπτικές απασχόλησης μέσω της ανάπτυξης που έχει δρομολογηθεί στις νέες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, για την οποία το επιτυχημένο παράδειγμα του Πρίνου αποτέλεσε αφορμή και σταθερό σημείο αναφοράς».

Υπεύθυνοι για την οργάνωση των επισκέψεων των φοιτητών ήταν οι Βασίλης Τσέτογλου, Διευθυντής για την Ασφάλεια, την Υγεία και το Περιβάλλον σε Ελλάδα και Αδριατική, και Κώστας Ιωαννίδης, Διευθυντής Εγκαταστάσεων. Στην υλοποίηση των επισκέψεων συμμετείχαν οι Βασίλης Τόμος (Διευθυντής Γεωτρήσεων), Νίκος Καρανάσος (Προϊστάμενος Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων) Παναγιώτης Βέλκος (Εργοδηγός Ασφάλειας), Σάββας Δημητριάδης (Επόπτης Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων) και Θεοφάνης Αλμυρός (Επόπτης Ασφάλειας).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...