Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Η Energean Oil & Gas «βλέπει» προς Μαυροβούνιο

Ακολούθησε μας

Αντιπροσωπεία του Μαυροβουνίου, η οποία επισκέπτεται την πόλη της Καβάλας προσκεκλημένη της Energean Oil & Gas, δέχθηκε χθες 4 το απόγευμα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος στο γραφείο του. Ακολούθησε κλειστή σύσκεψη με τη συμμετοχή τοπικών φορέων.

Ο κ. Μαρκόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε πως καλωσόρισαν αντιπροσωπεία του Μαυροβουνίου, κράτους κοντινού στην χώρα μας, μία αντιπροσωπία που μας επισκέπτεται εξαιτίας της συνεργασίας της με την Energean Oil & Gas.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να τους ενημερώσουμε για όλα τα θέματα της περιοχής μας και οπωσδήποτε για την συνδρομή των κοιτασμάτων πετρελαίου του Πρίνου στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος. Πρόσθεσε δε πως εύχεται στον κ. Γόντικα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Energean, κάθε επιτυχία στην προσπάθεια στην οποία ξεκινούν και ευχήθηκε αυτή η προσπάθεια να επεκτείνεται βασιζόμενη πάντα στο τρίπτυχο της οικονομικής ανάπτυξης, της δίκαιας αντανάκλασης στο κοινωνικό σύνολο και οπωσδήποτε της προστασίας του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα δήλωσε πως καλωσορίζουν την νέα δουλειά της Energean Oil & Gas στο Μαυροβούνιο, καθώς χαίρονται όπως χαίρεται και η ίδια η εταιρεία και πιστεύουν ότι οι Μαυροβούνιοι ήρθαν στην Καβάλα για να μάθουν από την εταιρεία τις απόψεις μας και πως βλέπουμε τα τυχόν προβλήματα και την όλη κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια. «Εμείς τους ενημερώσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την λειτουργία των Πετρελαίων στην Καβάλα όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε καταληκτικά.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γόντικα

Από την πλευρά του ο κ. Γόντικας ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του Μαυροβουνίου που τους τίμησε με την παρουσία τους χθες αλλά και τις τοπικές αρχές. «Ο λόγος της επίσκεψης είναι να υπάρχει μία άτυπη αυτοψία από τους ανθρώπους που θα φιλοξενήσουν κοντά στις περιοχές τους μία ενδεχομένως παρεμφερή εγκατάσταση σαν την δική μας, ενώ έχουν ξαναέρθει σε εμάς και θεώρησαν επιτυχή τα συμπεράσματα και την κατάληξη της επίσκεψης τους και με τον τρόπο αυτό θέλουν τώρα να το δείξουν και στους απλούς κατοίκους όπως αυτοί εκπροσωπούνται σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ευχόμενος η επίσκεψη αυτή να στεφτεί με επιτυχία. Ο κ. Γόντικας ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για την συνεργασία τους και ευχήθηκε να έχουν πολλές ανάλογες και στο μέλλον.

Στην αντιπροσωπεία του Μαυροβουνίου συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής του Μαυροβούνιου, οι δήμαρχοι Μπάρ και Ούρντσικ από τις περιοχές που θα περάσουν οι εγκαταστάσεις, ο κ. Ντούμπλεβιτς πρόεδρος της Κρατικής Αρχής Υδρογονανθράκων και στελέχη της εν λόγω αρχής και ο κ. Νικολόπουλος, Διευθυντής της Energean στο Μαυροβούνιο.

Από πλευράς φορέων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δέμπας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Μιτζάλης και άλλοι παραγωγικοί φορείς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα