Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα του φυσικού αερίου

Χρήστος Γάκης: Το θέμα είναι πόσο φθηνό είναι το φυσικό αέριο για να μπορεί να το αγοράσει ο καταναλωτής / Συνολικά έχουν δεσμευτεί για την Π.Ε. Καβάλας 6,7 εκατομμύρια ευρώ για τεχνικά έργα

Ακολούθησε μας

spot_img

Εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς προβλήματα συνεχίζονται τα έργα του φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας, όπως δήλωσε στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Γάκης.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο χαλύβδινος αγωγός και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχει από την εταιρεία, οι εργασίες κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος και μέχρι το τέλος του έτους στις περιοχές όπου υπάρχει δίκτυο θα γίνουν οι πρώτες συνδέσεις.

Συνεχίζονται οι εργασίες επί της οδού Τενέδου – Ξεκινά η ασφαλτόστρωση από Χαλκερό προς Καβάλα

Αναφορικά με την πορεία των εργασιών στην πόλη της Καβάλας, αυτές συνεχίζονται επί της οδού Τενέδου (στο ύψος της ΔΕΗ) και δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση ή δυσκολίες στην εκτέλεση αυτών.

«Σε συζητήσεις που είχα με τη ΔΕΔΑ και τον τεχνικό διευθυντή της εταιρείας, μου είπαν ότι θα ξεκινήσει και η ασφαλτόστρωση του τμήματος από Χαλκερό προς Καβάλα, το οποίο είχε μείνει ανοιχτό για πάρα πολύ καιρό, εξαιτίας του ότι είχε δοθεί προτεραιότητα για τα δίκτυα που γίνονται μέσα στην πόλη. Αυτή την εβδομάδα μου είπαν θα γίνει ασφαλτόστρωση και θα αποκατασταθεί ο δρόμος. Αυτό που πάντα επισημαίνουμε εμείς από τη μεριά μας στην εταιρεία είναι να δίνεται πάντοτε έμφαση στις αποκαταστάσεις γρήγορα και σωστά, ώστε να μειώνεται κατά το δυνατό η ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας από την εκτέλεση των έργων», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Γάκης.

«Το φυσικό αέριο ήταν και θα εξακολουθεί να είναι φθηνότερο. Το θέμα είναι όμως αν είναι τόσο φθηνό για να μπορεί να το αγοράσει ο καταναλωτής…»

 Σε ερώτηση για το αν συμφέρει τελικά να βάλει κάποιος φυσικό αέριο στο σπίτι του, με όσα συμβαίνουν στο κομμάτι της ενέργειας τους τελευταίους μήνες, ο κ. Γάκης απάντησε: «Γενικά η συγκυρία είναι δύσκολη σε όλους τους τομείς. Λόγω της ενεργειακής κρίσης συμπαρασύρονται τα πάντα. Το φυσικό αέριο ήταν και θα εξακολουθεί να είναι φθηνότερο. Το θέμα είναι όμως αν είναι τόσο φθηνό για να μπορεί να το αγοράσει ο καταναλωτής. Βλέπουμε ότι τα καυσόξυλα έχουν εκτοξευθεί, τα pellet το ίδιο, το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινά τελικά πολύ ακριβά κλπ. Είναι όλα δυστυχώς πολύ ακριβά. Άρα και το αέριο είναι ακριβό στη λογική ότι ο κόσμος δεν θα μπορεί να το καταναλώσει ή να το αγοράσει. Όμως είναι πιο φθηνό από πετρέλαιο και ρεύμα. Η ουσία είναι να βρεθούν γενναίες χρηματοδοτήσεις, ώστε να φτάσουν οι τιμές σε ένα επίπεδο που να μπορεί ο πολίτης να τα καταναλώσει».

Συνολικά έχουν δεσμευτεί για την Π.Ε. Καβάλας 6,7 εκατομμύρια ευρώ για τεχνικά έργα

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος αναφέρθηκε και στην συνάντηση με τον περιφερειάρχη και την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο διοικητήριο για τη δρομολόγηση τεχνικών έργων για την επόμενη χρονιά, με στόχο να διαπιστωθεί ποιες χρηματοδοτήσεις μπορούν να εξασφαλιστούν για την Π.Ε. Καβάλας.

«Πέρα από τις συντηρήσεις και τις αποκαταστάσεις δρόμων, τις διαγραμμίσεις και τις αποκαταστάσεις στηθαίων που έτσι κι αλλιώς εντάσσονται στο πρόγραμμα με αυξημένο βέβαια προϋπολογισμό φέτος, συνολικά έχουν δεσμευτεί για την Π.Ε. Καβάλας 6,7 εκατομμύρια ευρώ. Ένα έργο που συζητήθηκε είναι να μετατραπεί σε κόμβο ο ημικόμβος της Τούζλας ένα παλιό έργο που το πιέζαμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά υπήρχαν ζητήματα σχετικά με την χρηματοδότησή του από την πλευρά της Εγνατίας Οδού. Έχει ανοίξει η συζήτηση, υπάρχει μελέτη από την πλευρά της Περιφέρειας και θα προσπαθήσουμε να το προωθήσουμε μέσα στο 2023 για να δούμε πότε μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό που είναι και αρμόδια. Προχωράει επίσης η μελέτη για την κατασκευή του κρηπιδώματος στην περιοχή της Κεραμωτής, όπου ουσιαστικά θα αλλάξει όλη τη μορφή του παραθαλάσσιου μετώπου της Κεραμωτής. Η εικόνα εκεί στο λιμάνι σαφώς και πρέπει να αλλάξει και να βελτιωθεί», ανέφερε σχετικά ο Χρήστος Γάκης.

Προχωρά το έργο του κόμβου της Νέας Ηρακλείτσας – Προσπάθεια για εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για το επαρχιακό οδικό δίκτυο 

«Από εκεί και πέρα προχωρά το έργο στο λιμάνι της Καβάλας για να ολοκληρωθεί η αρχική ανάθεση που είχε γίνει για την αποκατάσταση του λιμανιού και γίνονται συζητήσεις για κάποια μεγαλύτερα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και θέσαμε προτεραιότητες για το ποια μπορεί να θεωρηθούν σημαντικά στην περιοχή μας. Το οδικό δίκτυο όλης της Π.Ε. Καβάλας έχει ανάγκες, μπήκαν κάποιες προτεραιότητες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο τόσο του δήμου Παγγαίου όσο και του δήμου Νέστου και από εδώ και πέρα ο περιφερειάρχης θα κάνει τις κατάλληλες επαφές για να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις. Δεν είναι κάτι που σήμερα μπορούμε να πούμε ότι θα εξασφαλιστούν, αλλά έχει ξεκινήσει η διαδικασία, θα γίνουν προτάσεις και θα δούμε ποια από αυτά θα εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. Μιλάμε για τα οδικά δίκτυα Καρβάλης – Χρυσούπολης, Χρυσούπολης – Κεραμωτής για δρόμους από Παγγαίο προς Σέρρες και Νικήσιανη – Σέρρες το παλιό επαρχιακό δίκτυο. Είναι μεγάλα έργα κάποια από αυτά, πιέζει ο περιφερειάρχης για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για να γίνουν. Είναι πρόωρο να τα δημοσιοποιήσουμε. Ο περιφερειάρχης στον κατάλληλο χρόνο θα κάνει τις ανακοινώσεις για τις χρηματοδοτήσεις που θα εξασφαλίσει. Ένα από τα έργα που προχωρούν τέλος είναι και αυτό του κόμβου της Νέας Ηρακλείτσας. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2023 θα γίνει διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα εκτελέσει το έργο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Π.Α.Μ.Θ.

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα