Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία στην Χρυσούπολη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και...

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο στο Ελαιοχώρι 

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο έγινε σε σπίτι στο Ελαιοχώρι του...

Ανέστης Τσουρουκίδης: «Πάγιο αίτημά μας η μείωση των τιμών στα διόδια»

spot_img

Ακολούθησε μας

Την αντίθεσή του, στο ενδεχόμενο επιβολής μέτρων περιορισμού της κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων, εκτός της Εγνατίας Οδού, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Βορείου Ελλάδας, Ανέστης Τσουρουκίδης.

Πριν από μια εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας που προκάλεσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, στην Κομοτηνή, στην διάρκεια της οποίας τέθηκε το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια, λόγω της υπέρμετρης και επικίνδυνης χρήσης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου από βαρέα οχήματα διεθνών μεταφορών, από χώρες του εξωτερικού, στην προσπάθεια να αποφεύγουν την Εγνατία Οδό και την πληρωμή των διοδίων.

«Πάγιο αίτημά μας η μείωση των τιμών στα διόδια»

«Με λύπη μου διάβασα σε τοπικές εφημερίδες, ότι υπάρχει ενδεχόμενο για το κλείσιμο της παλιάς εθνικής οδού για τα φορτηγά. Αυτόν τον δρόμο χρόνια τον πληρώναμε και τον κυκλοφορούσαμε. Άλλωστε για αυτό πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και δεν μπορεί κανένας μα κανένας, να μας απαγορεύσει να τον χρησιμοποιούμε. Ίσως να υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους, ίσως από την Εγνατία Οδό ότι χάνει έσοδα από τα διόδια, ωστόσο η πρόταση μας είναι πάγια. Ζητάμε να μειώσουν την τιμή των διοδίων. Δεν είναι δυνατό να πληρώνουμε κατά κεφαλή φόρο. Είναι αδύνατο να πληρώσουμε τόσα χρήματα στα διόδια, όταν μάλιστα έχουμε να πληρωθούμε από τους συνεργάτες μας, τους τελευταίους έξι μήνες», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Τσουρουκίδης.

«Δεν υπάρχουν επικίνδυνα ελληνικά φορτηγά – Το πρόβλημα είναι τα φορτηγά από την Βουλγαρία…»

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με το πώς πηγαίνουν τα οικονομικά των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων, ο κ. Τσουρουκίδης απάντησε: «Ενώ είχαμε δει ένα κάποιο φως και οικονομικά τουλάχιστον είχαν εξομαλυνθεί τα πράγματα προς το τέλος του 2014, ξαφνικά, τους τελευταίους μήνες υπάρχει τεράστιο πρόβλημα πληρωμής από τους συνεργάτες μας, οι οποίοι πλέον πολύ δύσκολα μας πληρώνουν. Ας ελπίσουμε πολύ σύντομα να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα για να πάμε κι εμείς μπροστά».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο συντηρημένα είναι τα ελληνικά φορτηγά αυτοκίνητα, ο Ανέστης Τσουρουκίδης απάντησε: «Δεν υπάρχει ελληνικό φορτηγό – καρμανιόλα. Είμαστε οι περισσότεροι ιδιοκτήτες και προσέχουμε πολύ. Τα πρόστιμα είναι μεγάλα και μάλιστα τώρα το καλοκαίρι που κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα, κανένας επαγγελματίας δεν ρισκάρει την ασφάλεια του ίδιου και των άλλων χρηστών του δρόμου. Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε είναι τα αυτοκίνητα του εξωτερικού, ειδικά αυτά από την Βουλγαρία, που δεν ελέγχονται και υπάρχει τρομερή φοροδιαφυγή. Εμείς πληρώνουμε τεράστια ποσά και παράλληλα δεν έχουμε μεταφορικό έργο».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα