Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Ανακοίνωση της Μητρόπολης για τα κρούσματα κορωνοϊού στο «Προκόπειο»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Από την Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ» της ΙΜΦΝΘ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ» (ΝΠΙΔ) της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, γνωστοποιεί ότι, ὀπως σε πολλούς Φορείς Υγείας και Προνοίας στη χώρα μας κατά την περίοδο αυτή, ἐτσι και στη Μονάδα μας έχει εντοπισθεί το τελευταίο διάστημα μικρὀς αριθμός θετικών κρουσμάτων του κορωνοϊού σε περιθαλπομένους και εργαζομένους του Ιδρύματος.

Με την πρωτοβουλία και την απόλυτη ευθύνη του ΔΣ του Ιδρύματος εδώ και μήνες γίνονται συνεχώς οι απαραίτητες υπεύθυνες ενέργειες για την προφύλαξη της υγείας των τροφίμων και των εργαζομένων. Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι ήπια και αντιμετωπίζονται υπεύθυνα από τους αρμοδίους σύμ­φωνα με τις υποδείξεις τοῦ ΕΟΔΥ, της Διευθύνσεως Δημοσίας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητος Καβάλας και της Ιατρού του Ιδρύματος.

Απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας όλων των τροφίμων και των εργαζομένων του Εκκλησιαστικού Ιδρύματός μας, ὀπως επίσης και των προσωπικών δεδομένων τους, και προς τούτο καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ευθύνης και ευαισθη­σίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.-

30 κρούσματα και ένας θάνατος

Σημειώνεται ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ εντόπισαν στο «Προκόπειο Ίδρυμα» τουλάχιστον 30 κρούσματα κορωνοϊού μετά από ελέγχους που διενήργησαν. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία, με δεδομένο ότι όλοι παρουσίασαν ήπια ή καθόλου συμπτώματα.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πώς έγινε η διασπορά στο Ίδρυμα, καθώς όλοι οι τρόφιμοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε «καραντίνα», καθώς απαγορεύονται οι επισκέψεις.

Στο μεταξύ ένας ηλικιωμένος κατέληξε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020. Ο ηλικιωμένος, που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου την προηγούμενη μέρα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και υψηλό πυρετό, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

spot_img

Διαφημίσεις