Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

«Αιτία πολέμου» ο ποινικός κώδικας και το φορολογικό

Ημέρα:

Γιώργος Γραμμένος: Οι συνάδελφοι μου έδωσαν εντολή να ψηφίσω στην ολομέλεια υπέρ της καθολικής αποχής / Με το νέο νομοσχέδιο ένας δικαστής μπορεί για ένα πλημμέλημα να στέλνει τον πολίτη στη φυλακή για 6 μήνες

Βήμα πίσω δεν κάνουν οι δικηγόροι, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου τουλάχιστον, όπως τόνισε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

«Βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις παρά το ότι είμαστε σε μία περίοδο εορταστική. Εδώ και έναν μήνα περίπου ξεκινήσαμε κινητοποιήσεις και μέχρι τις 5 Ιανουαρίου είμαστε σε στοχευμένες κινητοποιήσεις, καθώς απέχουμε από κάποιες διαδικασίες πολύ συγκεκριμένες, ενώ στις 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουμε νέα συνάντηση οι πρόεδροι της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στην Αθήνα για να αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ. 

«Οι συνάδελφοι της Καβάλας μου έδωσαν την εντολή στην ολομέλεια στις 4 Ιανουαρίου στην Αθήνα, να ψηφίσω υπέρ της καθολικής αποχής…»

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι στη γενική συνέλευση που κάναμε στην Καβάλα πρόσφατα, οι συνάδελφοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις. Σε μένα προσωπικά έδωσαν την εντολή και την εξουσιοδότηση στην ολομέλεια στις 4 Ιανουαρίου στην Αθήνα, να ψηφίσω υπέρ της καθολικής αποχής από τις 5 Ιανουαρίου και μετά. Δύο είναι τα ζητήματα αυτή τη στιγμή που κυρίως μας απασχολούν. Βεβαίως το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, για το οποίο είχαμε διαμηνύσει ότι ακόμη και να ψηφιστεί εμείς θα συνεχίσουμε με στοχευμένες αποχές, εκεί που το Δημόσιο, οι τράπεζες και τα fands πονάνε και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε αυτό. Το δεύτερο ανοιχτό μέτωπο είναι το νομοσχέδιο που αφορά τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Γραμμένος. 

«Αντιδρούμε επίσης και για ένα ακόμη νομοσχέδιο για το γεγονός ότι πλέον ένας δικαστής μπορεί για ένα πλημμέλημα να στέλνει τον πολίτη στη φυλακή για 6 μήνες. Αυτά είναι δύσκολα πράγματα…»

«Ερήμην των δικηγόρων συνεταχθεί ένα νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται σε διαβούλευση και έχουμε κάθετα αντίθετες θέσεις σε πολλά σημεία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Όχι τόσο ως προς την αυστηροποίηση κάποιων ποινών σε συγκεκριμένα σοβαρά αδικήματα, όσο για το γεγονός ότι πλέον ένας δικαστής μπορεί για ένα πλημμέλημα να στέλνει τον πολίτη στη φυλακή για 6 μήνες. Αυτά είναι δύσκολα πράγματα. Σε ποιες φυλακές θα εκτίουν της ποινές όλοι αυτοί, οι οποίοι θα καταδικάζονται για πλημμελήματα. Από εκεί και πέρα πηγαίνουμε σε κακουργήματα σε μονομελή σύνθεση, όπου ένας δικαστής θα δικάζει και θα καταδικάζει σε πολυετείς ποινές. Η ασφάλεια δικαίου είναι αυτό που μας απασχολεί, ως ένα σημείο και η περιστολή των δικαιωμάτων των πολιτών και ιδίως αυτών, οι οποίοι για τον α ή β λόγο, εξ αμελείας πολλές φορές, όπως είναι τα πλημμελήματα, πηγαίνουν κατηγορούμενοι στο δικαστήριο. Γι’ αυτόν τον λόγο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις και νομίζω ότι ο μήνας Ιανουάριος θα είναι ένας μήνας στον οποίο θα υπάρχουν καθολικές αποχές σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Γραμμένος.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ερώτηση που δεν έγινε ποτέ στο debate των έξι

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Το debate των έξι του ΠΑΣΟΚ...

Υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα της ΠΑΜΘ

«Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεκολλήσουμε την Περιφέρειά...

Ευαγγελία Δρακονάκη: Υπάρχει κι άλλη λύση για την πιάτσα των ταξί

Για το θέμα της μεταφοράς της πιάτσας των ταξί...

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο ενός κοραλλιογενούς υφάλου

Στον μαγικό κόσμο ενός κοραλλιογενούς υφάλου βρέθηκαν το πρωί...

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της ΑΜΘ στο Ρίμινι της Ιταλίας

Για την επετειακή εκδήλωση της ιστορικής μάχης του Β’...

Η σιδηροδρομική σύνδεση ξεκινά, αλλά οι αποζημιώσεις δεν δόθηκαν

Χωρίς να λάβουν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες κτημάτων τις αποζημιώσεις...

Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 17:30, στο...