Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Σύντομα η αποκατάσταση των ζημιών στην πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου

Ημέρα:

Γιώργος Γραμμένος: Βρήκαμε ευήκοα ώτα, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις

 

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνο Αλεξανδρή, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

Ο κ. Αλεξανδρής βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας το πρωί της Παρασκευής (24/3), όπου και είχε συνάντηση με φορείς της Δικαιοσύνης στην περιοχή μας για να ακούσει τα προβλήματα τους, αλλά και να ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν για τον εξωτερικό χώρο του Δικαστικού Μεγάρου μετά την πτώση μαρμάρου από την πρόσοψη.

«Φροντίσαμε να υπάρξει μια άμεση εκταμίευση πίστωσης 30.000 ευρώ, ώστε να γίνουν οι πρώτες αναγκαίες εργασίες για αποκατάσταση του προβλήματος στην πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας»

«Σκοπός της επίσκεψής μου ήταν να συναντηθώ με τον Δικηγορικό Σύλλογο, τους προϊστάμενους των Δικαστηρίων, Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου, της Εισαγγελίας, τον σύλλογο δικαστικών υπαλλήλων, για να συζητήσουμε προβλήματα που έχουν σχέση και με τη στελέχωση των υπηρεσιών και με τα γενικότερα προβλήματα Δικαιοσύνης, όσον αφορά την Π.Ε. Καβάλας. Φροντίσαμε να υπάρξει μια άμεση εκταμίευση πίστωσης 30.000 ευρώ, ώστε να γίνουν οι πρώτες αναγκαίες εργασίες για αποκατάσταση του προβλήματος που υπάρχει στην πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας και βέβαια να πω ότι υπάρχει μια μελέτη των κτηριακών υποδομών για την ολική αποκατάσταση, ύψος 1,2 εκ. ευρώ. Θα δούμε πως θα γίνει κι αυτό για να ολοκληρωθεί η λύση του προβλήματος στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας», σημείωσε σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Βρήκαμε ευήκοα ώτα – Δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις, οδηγίες και κατευθύνσεις, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δοθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό και να επισκευαστούν πράγματα που χρονίζουν στο Δικαστικό Μέγαρο…»

 «Η συνάντηση μας με τον κ. Αλεξανδρή ήταν πολύ εποικοδομητική. Συμμετείχαν όλοι οι παράγοντες της Δικαιοσύνης της περιοχής μας. Εκθέσαμε όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα που μας απασχολούν και είναι σε εκκρεμότητα και κυρίως αφορούν τις κτηριολογικές υποδομές, είτε είναι το Δικαστικό Μέγαρο με τα όποια προβλήματα έχει αυτή τη στιγμή, είτε το Ειρηνοδικείο Θάσου, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που μας απασχολούν και αφορούν τη μεταστέγασή του. Βρήκαμε ευήκοα ώτα. Ο κ. Αλεξανδρής ζήτησε να μας επισκεφθεί ο ίδιος, να έχει μια προσωπική άποψη για το τι ακριβώς συμβαίνει. Ξεναγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο, είδε όλα όσα συζητήσαμε και στη σύσκεψη που έγινε μετά δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις, οδηγίες και κατευθύνσεις, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβανομένων υπόψη των διαδικασιών που ακολουθεί το ελληνικό δημόσιο, να δοθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό και να επισκευαστούν πράγματα που χρονίζουν στο Δικαστικό Μέγαρο. Είχαμε το μεγάλο ζήτημα με τα έργα που πρόκειται να γίνουν και αφορούν τα μάρμαρα. Επίσης το Ειρηνοδικείο Θάσου θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα προχωρήσει τάχιστα. Ανέλαβε προσωπική δέσμευση ο κ. γενικός για να μπορέσουμε να υπογράψουμε το μισθωτήριο με την ΕΤ.Α.Δ., για να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου κτηρίου. Είμαστε καταρχήν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση αυτή, στο τέλος θα κάνουμε την αξιολόγηση και θα κρίνουμε τα αποτελέσματα στα αιτήματα που υποβλήθηκαν», τόνισε από τη μεριά του στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο ιχθυοπωλείο του Αλιευτικού...

Σεισμός στη Βουλγαρία έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον Θόδωρο Ταβλαρίδη

Τη βαθύτατη του θλίψη για τον θάνατο του χειρούργου...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...