Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τέσσερις (4) κλοπές από καταστήματα και δύο (2) κλοπές δίκυκλων οχημάτων, που διαπράχθηκαν κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2017, στο νομό Ξάνθης.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) 15χρονων ημεδαπών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν από τον νομό Ξάνθης, δύο (2) δίκυκλα οχήματα (μοτοσικλέτα και μοτοποδήλατο) και διέρρηξαν τέσσερα (4) καταστήματα.
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν από το εσωτερικό των καταστημάτων, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ περίπου, διάφορα πακέτα τσιγάρων και 2 κινητά τηλέφωνα.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε η αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα, και στην κατοχή του ενός δράστη ένα από τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο
Συνελήφθη το Σάββατο (11-2-2017) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο όπως προέκυψε, είχε δηλωθεί κλοπή τον Δεκέμβριο του 2016 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν πλαστές.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του και οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.