Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026

Αγόραζαν αυτοκίνητα με πλαστά τραπεζικά εμβάσματα και τα ξαναπουλούσαν

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Εξιχνιάστηκαν και άλλες περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ιδιοκτητών οχημάτων και υποψήφιων αγοραστών, μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών που ακολούθησε από σύλληψη 27χρονου ημεδαπού και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του 49χρονου πατέρα του, για εξαπάτηση ιδιοκτήτη οχήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς Τμημάτων Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Αστυνομικού Τμήματος Επανομής και του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οι προαναφερόμενοι ενέχονται σε επιπλέον 10 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης.

Συγκεκριμένα κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2017, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκαν ως αγοραστές οχημάτων που οι ιδιοκτήτες τους είχαν αναρτήσει αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο και με πλαστά τραπεζικά εμβάσματα απέσπασαν συνολικά 6 οχήματα, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα όχημα από περιοχή του Κιλκίς.

Στη συνέχεια προσπαθούσαν να πουλήσουν άμεσα τα οχήματα που αφαιρούσαν σε μικρότερες τιμές, αναρτώντας σχετικές διαδικτυακές αγγελίες πώλησης, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Με τον παραπάνω τρόπο, κατάφεραν και απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.700 ευρώ για την πώληση 2 αυτοκινήτων που αφαίρεσαν με πλαστά εμβάσματα, ενώ προσπάθησαν να πουλήσουν ακόμα ένα αυτοκίνητο αντί του ποσού των 10.500 ευρώ, χωρίς τελικά να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.

Η συνολική αξία των οχημάτων που απέσπασαν εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 60.000 ευρώ, ενώ τρία από τα οχήματα που αφαίρεσαν εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«ΤΟ ΠΑΙΔΙ» στην ΕΡΤ1

του Παύλου Λεμοντζή Όταν η σάτιρα είναι οργανικά ενσωματωμένη στη...

Όρια στη σχέση γονέα–παιδιού: Εκεί που η αγάπη χρειάζεται πλαίσιο

Γράφει ο Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος Γιάννης Ξηντάρας Τα όρια στη σχέση γονέα–παιδιού...

Βελτιωμένα τα αποθέματα νερού στην Π.Ε. Καβάλας

Ζαφείρης Μυστακίδης: Λόγω ραγδαιότητας των φαινομένων μεγάλο μέρος των...

Το θέμα των Λουτρών Ελευθερών στο Δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου

Γιώργος Καλλινικίδης: Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει...

Η γρίπη συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας

Συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας η...

Τι λέει ο Γιάννης Προμούσας για τις μειώσεις των δημοτικών τελών

Ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων...

Ναι με αστερίσκους στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού για την κρουαζιέρα

Ιλιγγιώδης η αύξηση των κοινοχρήστων στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας Για την...