Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Συλλήψεις για όπλα και βεγγαλικά σε Καβάλα και Δράμα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Συνελήφθησαν την Τρίτη (3-11-2020), στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Δράμας, τέσσερις (4) ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί βεγγαλικών – πυροτεχνημάτων – φωτοβολίδων κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Τρίτη το πρωί, σε οικισμό της Καβάλας, αστυνομικοί της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι εντόπισαν στην οικία του, ένα (1) πιστόλι κρότου – αερίου και 23 φυσίγγια κρότου.

Στη δεύτερη περίπτωση, την Τρίτη το μεσημέρι, στη Χρυσούπολη Καβάλας, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη ημεδαπό, διότι εντόπισαν στην οικία του, ένα (1) πιστόλι κρότου – εκτόξευσης φωτοβολίδων (τύπου στυλό) και 3 φωτοβολίδες.

Στην τρίτη περίπτωση, την Τρίτη το πρωί, στη Δράμα, αστυνομικοί της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι εντόπισαν στην οικία του, δύο (2) πιστόλια κρότου, 140 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 50 φωτοβολίδες, 2 βεγγαλικά και 2 εξαρτήματα εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Στην τέταρτη περίπτωση, την Τρίτη το μεσημέρι, σε οικισμό της Δράμας, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον τέταρτο δράστη, διότι εντόπισαν στην οικία του, ένα (1) πιστόλι κρότου – αερίου, 22 αβολίδωτα φυσίγγια και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 5 πιστόλια κρότου, 185 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 53 φωτοβολίδες, 2 βεγγαλικά και 3 εξαρτήματα εκτόξευσης φωτοβολίδων

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας.

spot_img

Διαφημίσεις