Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Απατεώνας παριστάνοντας τον αιρετό της Τ.Α. «έφαγε» 5.380 ευρώ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Εξαπάτηση επαγγελματία του Έβρου εξιχνίασε η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης. Ο δράστης προσποιούμενος αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατάφερε να αποσπάσει από τον επαγγελματία 5.380 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι κατέθεσε κατά λάθος 10πλάσιο ποσό από το συμφωνηθέν.

Η απάτη έγινε με την ίδια μέθοδο με την οποία στις 21 Ιανουαρίου άγνωστος είχε εξαπατήσει ιδιοκτήτη ιχθυοπωλείου της Καβάλας και του απέσπασε 4.000 ευρώ, προσποιούμενος τον αντιδήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά το δελτίο της Αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, απάτη σε βάρος επιχείρησης στον Έβρο, που διαπράχθηκε την 4-2-2021.

Από τους παραπάνω αστυνομικούς σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός ημεδαπού.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης προσποιούμενος αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης, με τον οποίο συμφώνησε υποτιθέμενη αγορά προϊόντων αξίας 600 ευρώ.

Στη συνέχεια της συνδιαλλαγής τους, ο δράστης προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής 6.000 ευρώ, αποστέλλοντάς ταυτόχρονα στον παθόντα πλαστό παραστατικό μεταφοράς χρημάτων και του ζήτησε να του επιστρέψει την υποτιθέμενη χρηματική διαφορά, καταφέρνοντας να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 5.380 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά ο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

spot_img

Διαφημίσεις