Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025

Πρώτη η «Γεωδράση» στις εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου ΑΜ

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Με 237 ψήφους, έναντι 200 της ΔΑΚΕ, η «Γεωδράση» ήταν η παράταξη που έκοψε πρώτη το νήμα στις εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στο παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (22/4).

Για το αποτέλεσμα των εκλογών μίλησε στον «Ενήμερο» ο επικεφαλής της «Γεωδράσης» και πιθανόν εκ νέου – για τρίτη συνεχόμενη φορά – πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Ζαφείρης Μυστακίδης.

Το ποσοστό συμμετοχής στο παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας ήταν διπλό σχεδόν από το πανελλαδικό και περίπου στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες εκλογές πριν από τρία χρόνια 

«Οι εκλογές διεξήχθησαν σε ήρεμο κλίμα. Υπήρχε συμμετοχή, όχι όμως αυτή που θα θέλαμε. Γενικότερα υπάρχει μεγάλη αποχή, είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί όλους τους συλλογικούς φορείς όχι μόνο τους γεωτεχνικούς, είναι μάλλον σημείο των καιρών. Το ποσοστό συμμετοχής στο παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας είναι διπλό σχεδόν από το πανελλαδικό και περίπου στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες εκλογές πριν από τρία χρόνια. Αυτό από μόνο του είναι μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με το συνολικό ποσοστό της επικράτειας», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μυστακίδης.

«Πραγματικά αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας από τον γεωτεχνικό κόσμο, επιβραβεύεται η υπεύθυνη και σοβαρή στάση που επιδεικνύουμε σε σημαντικά ζητήματα»

«Ήταν μια καθαρή νίκη της «Γεωδράσης» που τις τελευταίες δυο θητείες ήταν στη διοίκηση του παραρτήματος μας. Πραγματικά αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας από τον γεωτεχνικό κόσμο που δίνει και την ετυμηγορία του, επιβραβεύεται η υπεύθυνη και σοβαρή στάση που επιδεικνύουμε σε σημαντικά ζητήματα, όχι μόνο του γεωτεχνικού χώρου, αλλά και της τοπικής κοινωνίας», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μυστακίδης.

«Με μεγαλύτερη σοφία πλέον, στο ίδιο κλίμα και το ίδιο αξιακό υπόβαθρο, θα προχωρήσουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες…»

 Από τους 1.600 γεωτεχνικούς της Ανατολικής Μακεδονίας (Καβάλα, Σέρρες και Δράμα) στις κάλπες προσήλθαν περί τους 450. Μένει πλέον να καταμετρηθούν οι σταυροί και στο εντός δεκαημέρου θα συνεδριάσει η διοικούσα επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ., ώστε να γίνει η σύσταση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου.

«Έτσι κι αλλιώς έχουμε συνεργαστεί με όλους τους φορείς άριστα και προσπαθούμε να έχουμε μια αλληλεπίδραση με όλους και την πολιτεία, προκειμένου να είμαστε χρήσιμοι κι όχι ένα άψυχο κομμάτι της κοινωνίας. Με μεγαλύτερη σοφία πλέον στο ίδιο κλίμα και το ίδιο αξιακό υπόβαθρο θα προχωρήσουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες. Οι εκλογές τελείωσαν το βράδυ της Κυριακής. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Ζαφείρης Μυστακίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόσκληση στον Άδωνι Γεωργιάδη να επισκεφτεί το νοσοκομείο της Δράμας

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την παρακάτω ανάρτηση: Μετά...

Ένταξη της Θάσου στον μειωμένο ΦΠΑ ζητούν οι επαγγελματίες του νησιού

Ο Πανθασιακός Σύλλογος Επαγγελματιών της Θάσου με επιστολή του...

Πρώτα η ασφάλεια των πολιτών και μετά θα «σφυρίξει» το τρένο

Με απόφαση του ΣτΕ «παγώνει» το θέμα της σιδηροδρομικής...

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Ο Πρωθυπουργός «ξέχασε» τις μικρές επιχειρήσεις

Την δυσαρέσκειά του για την παντελή απουσία αναφοράς σε...

Επαναλειτουργεί το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΔΕΔΔΗΕ στη Θάσο

Ο δήμαχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: Έγκυρες...

Αναστασία Ιωσηφίδου: Φτάνει πια η κοροϊδία

Η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε την παρακάτω δήλωση: Οι...