Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025

Από 12 μέχρι 16 ευρώ το κιλό θα κυμανθούν οι τιμές των αμνοεριφίων

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Νίκος Δημόπουλος: Οι καταναλωτές να προτιμήσουν τα τοπικά κρεοπωλεία

Να προτιμήσουν τα κρεοπωλεία που εμπιστεύονται για την αγορά των αμνοεριφίων στην διάρκεια του Πάσχα, προτείνει στους καταναλωτές, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Δημόπουλος εκτίμησε ότι οι τιμές των αμνοεριφίων θα κυμανθούν από 12 μέχρι 16 ευρώ το κιλό, ενώ για τον παραγωγό η τιμή δεν θα ξεπεράσει τα 7,5 ευρώ το κιλό.

«Το βασικό είναι αυτό που αγοράζουμε, να είναι αυτό που πληρώνουμε κιόλας. Να ξέρουμε αν είναι ελληνικό ή από το εξωτερικό…»

«Έχει αυξηθεί πάρα πολύ το κόστος παραγωγής, ενώ οι τιμές δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι. Για τον παραγωγό κυμαίνεται στα 7 με 7,5 ευρώ το κιλό. Θα πρέπει να υπολογιστεί το κέρδος των μεσαζόντων, των εμπόρων, του κρεοπώλη και ο Φ.Π.Α. Η τιμή από εκεί και μετά διαμορφώνεται ανάλογα με το πως θέλει κάθε μαγαζί να δουλέψει. Άλλοι θέλουν μεγάλη πελατεία με μια λογική τιμή, άλλοι θέλουν να πουλήσουν όσο πιο ακριβά μπορούν. Το βασικό όμως είναι αυτό που αγοράζουμε, να είναι αυτό που πληρώνουμε κιόλας. Να ξέρουμε αν είναι ελληνικό ή από το εξωτερικό. Πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό που γράφει το ταμπελάκι είναι και το σωστό κι αυτό έχει σχέση κυρίως με την εμπιστοσύνη προς τους κρεοπώλες, γι’ αυτό λέμε πάντοτε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να ψωνίζουν από τα τοπικά κρεοπωλεία, από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται τόσα χρόνια για να παίρνει αυτό που πληρώνει», ανέφερε σχετικά ο Νίκος Δημόπουλος.

«Νομίζω δεν είναι κάτι απαγορευτικό να μπορέσεις να γιορτάσεις πατροπαράδοτα το Πάσχα…»

«Οι τιμές των αμνοεριφίων θα κυμανθούν από 12 έως 16 ευρώ το κιλό, ανάλογα με το πως θέλει να δουλέψει το κάθε κρεοπωλείο. Φτάσαμε στο σημείο να πληρώνουμε για ένα κιλό ντομάτες 2,5 και 3 ευρώ και να λέμε ότι το κρέας είναι ακριβό. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι ένα έθιμο που συμβαίνει μια φορά τον χρόνο, κάτι παραδοσιακό, ιδίως για τα κατσίκια, γιατί τα αρνιά έχουν μια ζήτηση στη διάρκεια της υπόλοιπης χρονιάς. Από εκεί και πέρα νομίζω δεν είναι κάτι απαγορευτικό να μπορέσεις να γιορτάσεις πατροπαράδοτα το Πάσχα. Ο καθένας ξέρει τη δική του τσέπη. Οι τιμές πιστεύω ότι και πέρυσι ήταν σχετικά λογικές, αρκεί να κάνει ο καταναλωτής και έρευνα αγοράς. Να μην πηγαίνει στα τυφλά. Να πάμε σε επαγγελματίες που εμπιστευόμαστε και να πιέσουμε με τον δικό μας τρόπο, ώστε οι τιμές να μην είναι πολύ ακριβές.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο 68Ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Έργο με γερή θεατρική δομή...

Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Καβάλας στα Τενάγη των Φιλίππων

Την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων όπου εδώ και μήνες...

«Μια άλλη Θήβα» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

«Μια άλλη Θήβα», η παράσταση «φαινόμενο» των τελευταίων θεατρικών...

Top Περιοχές στην Αθήνα για να επενδυτική αγορά σπιτιού σύμφωνα με τη MECHA Engineering

Η αγορά ακινήτων στην ελληνική πρωτεύουσα συνεχίζει να παρουσιάζει...

Ρουμάνος ανασύρθηκε νεκρός στην παραλία «Κοίνυρα» Θάσου

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος...

Δήμος Παγγαίου: Αλήθειες και ψέματα

Από τον δήμο Παγγαίου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου: Οι...

Για την εκλιπούσα Ευφροσύνη Χριστοδούλου

Με βαθιά θλίψη οι Γιατροί του Κόσμου αποχαιρετούμε την...

Πώς να Φτιάξεις Μπομπονιέρες Γάμου με το Mpomponieres24

Η επιλογή και η δημιουργία των μπομπονιερών είναι ένα...