Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+

Ακολούθησε μας

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Νομού Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ ως επικεφαλής εταίρος του έργου GeoAmbassadors “Vocational training for Invasive species: Geotechnicians as ambassadors for environmental protection”, με κωδικό 2020-1-EL01- KA202-079254.

Το έργο ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), που αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 3 εταίροι, ο Σύλλογος Γεωπόνων από την Ελλάδα, το Associazione Istituto Eco­ambientale από την Ιταλία και το Mersin Universitesi από την Τουρκία.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 χρόνια και ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2020. Ο προϋπλογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35.000 ευρώ, 100% επιχορηγούμενο.
Ο γενικός στόχος του προτεινόμενου έργου είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους στην αγροτική ανάπτυξη των περιοχών παρέμβασης σχετικά με τις επιπτώσεις των χωροκατακτητικών ξενικών φυτικών ειδών στα τοπικά οικοσυστήματα, την ανθρώπινη υγεία και την οικονομία. Η ομάδα στόχος αποτελείται από γεωπόνους, δασολόγους, κτηνιάτρους και άλλους σχετικούς επιστήμονες που εργάζονται είτε σε στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή σε Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα. Τελικοί δικαιούχοι θα είναι όλα τα άτομα που εργάζονται στον πρωτογενή τομέα όπως αγρότες, κτηνοτρόφοι,

ψαράδες κλπ.
Για την επίτευξη του στόχου πραγματοποιούνται σεμινάρια, επισκέψεις μελέτης, ανταλλαγή καλών πρακτικών και επιμόρφωση όλων των εμπλεκόμενων.

Για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα https://www.facebook.com/GeoAmbassadors-107612915187744.

Για τον Σύλλογο Γεωπόνων Ν. Καβάλας
Ο συντονιστής του έργου
Δρ. Σωτήριος Παπαδόπουλος
Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας
Ομοσπονδίας Γεωπόνων

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα