Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026

Κ. Παπαμερής: Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τον αγροτικό κόσμο

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

«Τα προβλήματά μας είναι γνωστά και τα γνωρίζει όλος ο κόσμος. Το τεράστιο κόστος παραγωγής, η ενέργεια, το πετρέλαιο, τα σχέδια βελτίωσης, η νέα ΚΑΠ, είναι σοβαρά θέματα για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε».

Τα παραπάνω τονίζει σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγροτικού Τομέα του Δήμου Παγγαίου, Κώστας Παπαμερής, μ’ αφορμή την έναρξη κινητοποιήσεων εκ μέρους του αγροτικού κόσμου, ο οποίος ειδικά τη φετινή χρονιά βρέθηκε αντιμέτωπος με ανυπέρβλητα προβλήματα.

«Χάθηκε η παραγωγή του 2022, αλλά και το 2023 δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, γιατί οι βλαστοί έχουν καταστραφεί στα αμπέλια, ενώ στα ελαιόδεντρα όπως και στα αμύγδαλα έχουμε επίσης προβλήματα…»

«Δεν μπορούμε να κλείνουμε τους δρόμους και να περιορίζουμε τους συμπολίτες μας, όπως γινόταν παλιότερα για πολλές ημέρες. Στην έσχατη περίπτωση, ναι, θα βγούμε στους δρόμους, αλλά όχι αυτό που γινόταν περιορίζοντας και δημιουργώντας προβλήματα στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Αυτά τα έλεγα πάντα, τα λέω και τώρα», επισημαίνει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαμερής.

«Πρέπει να μιλήσουμε για τη βιβλική καταστροφή που είχαμε πάθει με το χαλάζι τον περασμένο Ιούνιο. Έχουν γίνει λάθη, δεν υπήρχε εμπειρία των γεωπόνων. Με τις ενστάσεις που έχουν γίνει πιστεύω ότι θα διορθωθούν αυτά τα λάθη. Υπάρχει επίσης μεγάλο πρόβλημα στο φυσικό κεφάλαιο. Αυτό σημαίνει ότι χάθηκε η παραγωγή του 2022, αλλά και το 2023 δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, γιατί οι βλαστοί έχουν καταστραφεί στα αμπέλια, ενώ στα ελαιόδεντρα όπως και στα αμύγδαλα έχουμε επίσης προβλήματα. Θέλει χρόνο και δουλειά. Να καθίσουμε η Διεύθυνση Γεωργίας Καβάλας, η Αντιπεριφέρεια, μαζί με τον ΕΛΓΑ για να ξεκινήσει η διαδικασία για τα ΠΣΕΑ. Θα πρέπει επίσης να αλλάξει η αντιχαλαζική προστασία, όπως επίσης και ο απαρχαιωμένος κανονισμός του ΕΛΓΑ. Περιμένουμε χρόνια για να πάρουμε τα χρήματά μας για τις εγκαταστάσεις μας. Όλα πρέπει να τεθούν επί τάπητος γιατί η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη πλέον», ανέφερε ακόμη ο κ. Παπαμερής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ στις Ιρλανδικές Διαβάσεις λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλεί τους πολίτες...

Έτος γεμάτο από πολιτισμό το 2025 για την Θασιακή Ένωση Καβάλας

«Η Θασιακή Ένωση Καβάλας ολοκλήρωσε το 2025 με πληθώρα...

Μάκης Παπαδόπουλος: «ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: τί πραγματικά συνέβη;»

1) Τι είναι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και γιατί μας...

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Καβάλας

Με κατάνυξη και λαμπρότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων,...

Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Νέστου

Με απόφαση του Δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη ορίζονται οι...

Πιο δύσκολα φέτος τα πράγματα με την γρίπη λόγω μεταλλάξεων

Αλέξης Πολίτης: Χρειάζεται προσοχή και έγκαιρη αντιμετώπιση Πολλοί συμπολίτες μας...

Ενέργεια και πληθωρισμός τα δύο βασικά προβλήματα του 2025

''Το 2025 ήταν μία περίεργη χρόνια. Μας αφήνει μία...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Αντλούμε δύναμη από τη Θεία Χάρη και προχωρούμε με αισιοδοξία και υπευθυνότητα»

Για τη σημερινή γιορτή των Αγίων Θεοφανείων, ο Κοινοβουλευτικός...