ΚΑΒΑΛΑ: Τα τρακτέρ στους δρόμους και κάθοδο στην Αθήνα αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι

Ημέρα:

Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, ως αντίδραση στα προωθούμενα από την κυβέρνηση φορολογικά μέτρα, έλαβαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, που μετείχαν την περασμένη Κυριακή στη συνάντηση που προκάλεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, στην Νίκαια της Λάρισας.
Μεταξύ άλλων, οι κινητοποιήσεις θα περιλαμβάνουν μαζική κάθοδο στην Αθήνα, αλλά και τρακτέρ στους δρόμους, καθώς, όπως αναφέρουν, δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί η άδικη και βάναυση, όπως την χαρακτήρισαν, φορολόγηση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο τους.

«Ζητάμε το αυτονόητο, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που να μη μας καταστρέφει…»

Στον «Ενήμερο» μίλησε για το θέμα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης, ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση ότι οι αγρότες δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από το να φορολογηθούν δίκαια.

«Δυστυχώς, όπως και με άλλες κοινωνικές ομάδες, έτσι και με τους αγρότες, αντί να πάμε σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα έχουμε την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων, τα οποία ειδικά τους μικρούς αγρότες τους καταστρέφουν. Όχι ότι δεν κάνουν ζημιά και στους μεγαλοαγρότες, απλά αυτοί ενδεχομένως θα αντέξουν σε αυτήν την κρίση με μειωμένα εισοδήματα. Ο μικρός αγρότης δεν θα έχει πλέον καθόλου εισόδημα και θα έχει θέμα να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις τους. Σε όλη την Ελλάδα οι αγρότες αντιδρούν και για αυτό ζητάμε το αυτονόητο. Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που να μην μας καταστρέψει όλους. Σε αυτήν την λογική που κινείται η κυβέρνηση, εμείς αντιδρούμε και για αυτό θα πάμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αν περάσει αυτούσιο το τρίτο μνημόνιο, χωρίς να υπάρχει προστασία για τους μικρομεσαίους αγρότες», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου.

Να επισημανθεί ότι η ακριβής ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων, όπως και το περιεχόμενο τους, θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Σοκ από τα νέα εκκαθαριστικά της επιπλέον προκαταβολής φόρου

«Μας έχουν έρθει και τα νέα «ραβασάκια», δηλαδή τα εκκαθαριστικά για την επιπλέον προκαταβολή φόρου και ξαφνικά έχουμε να κάνουμε με ένα ποσό που δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να πληρώσει το σύνολο των αγροτών. Είναι νούμερα που δυστυχώς δεν μπορεί να τα καλύψει η παραγωγή μας. Δεν είναι μόνο το φορολογικό όμως, αλλά το ότι θα φτάσουμε και σε φαινόμενα να μην καλλιεργηθούν εκτάσεις. Θα υπάρξουν ελλείψεις σε πολλά προϊόντα και θα έχουμε εισαγωγές. Εμείς δεν λέμε να μην πληρώνουμε για το εισόδημά μας, αλλά όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξοντωθούν οι οικογένειές μας», τόνισε στην συνέχεια των δηλώσεών του ο Γ. Πασαλίδης.

Ζημιές σε καλλιέργειες στην περιοχή του Νέστου

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι λόγω της κακοκαιρίας (ανεμοθύελλα και ισχυρή βροχή) την περασμένη Κυριακή, υπήρξαν ζημιές σε καλλιέργειες, κατά τόπους, στην περιοχή του Νέστου, κυρίως σε κηπευτικά και σε καλλιέργειες σόγιας, καθώς επίσης και δενδροκαλλιέργειες. Όπως τόνισε ο κ. Πασαλίδης, ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος ήρθε σε άμεση επαφή με τον ΕΛ.Γ.Α., ώστε οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις στον Οργανισμό για να αποζημιωθούν.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...