Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

Γιάννης Πασαλίδης: “Αγροτικές συνελεύσεις μετά τις εκλογές για την λήψη αποφάσεων”

Ημέρα:

Οι αγρότες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, δεν κατέρχονται, προς το παρόν τουλάχιστον, στις κινητοποιήσεις, οι οποίες άρχισαν χθες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως τόνισε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης, οι κινητοποιήσεις και για την περιοχή μας είναι αναπόφευκτες και θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Ορισμένοι Αγροτικοί Σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας, αποφάσισαν να ορίσουν την στάση τους αφού γίνουν οι εκλογές και μετά, μια στάση που θα είναι υπέρ των κινητοποιήσεων σίγουρα, απλά τον χρόνο, τον τρόπο και την μορφή της διεκδίκησης θέλουμε να εξετάσουμε καλύτερα. Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας γίνεται παράταξη αγροτικών μηχανημάτων, συμβολικοί αποκλεισμοί κτηρίων, ενώ δεν αποκλείεται και παρουσία αγροτών και σε εκλογικά κέντρα την ερχόμενη Κυριακή», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο κ. Πασαλίδης.

Ταφόπλακα για τον πρωτογενή τομέα το τρίτο μνημόνιο

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, επισήμανε σχετικά ότι το τρίτο μνημόνιο, το οποίο και δεν περίμεναν οι αγρότες, καθώς τους είχαν υποσχεθεί βελτιώσεις, τελικά ήρθε και βάζει ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα.

«Η ταφόπλακα αυτή δεν θα αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά όλη την ελληνική κοινωνία, καθώς καταστρέφουν τον πλέον παραγωγικό ιστό της. Με νύχια και με δόντια προσπαθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια να κρατήσουμε τον πρωτογενή τομέα, με διαρκώς μειούμενο εισόδημα, παλεύαμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες και μέναμε ζωντανοί. Δυστυχώς, δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό, έφεραν πέρυσι ένα φορολογικό σύστημα που εξόντωσε το 30% των ελλήνων παραγωγών και με το νέο φορολογικό που έφεραν φέτος, χωρίς καμιά μελέτη, απλά υπογράφοντας το σε μια βραδιά, θα μας δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, αν ισχύσει τελικά», σημείωσε ο Γιάννης Πασαλίδης.

«Δεν μας πείθουν πλέον με καμιά υπόσχεση…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν πιστεύει τις υποσχέσεις των δυο πρώτων κομμάτων περί αναζήτησης ισοδυνάμων, ώστε να αποτραπούν τα σκληρά μέτρα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, απάντησε: «Δεν μας πείθουν πλέον με καμιά υπόσχεση. Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου που έγιναν οι πρώτες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Βουλή και η πρώτη συνάντησή μας με την τότε ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μιλούσαν για αφορολόγητο 12.000 ευρώ, για αγροτικό πετρέλαιο, για χίλια δυο πράγματα και έρχονται φέτος και καταργούν ακόμη και την μικρή επιστροφή που είχαν κάποιοι παραγωγοί για το πετρέλαιο. Τι να πιστέψουμε λοιπόν; Ότι ενδεχομένως θα βρουν ισοδύναμα; Και πέρυσι λέγανε ότι θα βρουν, αλλά στις 31 Αυγούστου μας ήρθαν τα ραβασάκια της εφορίας. Υπάρχουν περιπτώσεις παραγωγών που έβγαλαν όλη την χρονιά 8.000 ευρώ και τους καλούν να πληρώσουν 4.500 ευρώ φόρο! Ουσιαστικά δεν μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι αυτοί. Μέχρι να βρουν τα ισοδύναμα, εμείς δεν θα υπάρχουμε».

Αγροτικές συνελεύσεις μετά τις εκλογές για την λήψη αποφάσεων

Καταληκτικά ο Γιάννης Πασαλίδης δήλωσε στον «Ενήμερο» ότι την εβδομάδα αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί συνελεύσεις στην ευρύτερη περιοχή του Νέστου, όπως και σε όλη την περιφερειακή ενότητα και μετά από πανελλαδικές συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σίγουρα, θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών, όπως άλλωστε συμβαίνει ήδη και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τους αγρότες εκεί να φτάνουν με τα τρακτέρ τους μέσα στο Παρίσι και τις  Βρυξέλες.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ήταν αναγκαία η ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού

Κωστής Σιμιτσής: Θα βοηθήσει πάρα πολύ τον δήμο Καβάλας...

Τρία παραθέματα για τον κ. Κασσελάκη

Παραθέτει ο Γιάννης Μόνιος Το πρώτο είναι από τον «Λαμπριάτικο...

Τέσσερις νεκροί σε σύγκρουση Ι.Χ. με λεωφορείο

Τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους σε σύγκρουση ΙΧ...

Ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε στο Ραχώνι Θάσου

Τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Ανησυχητική η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης

Η κίνηση έπεσε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα μετά...

Ευ. Δρακονάκη: Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί

«Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των...

Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του φορολογικού

«Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του...

Δικαστικό θρίλερ: Πατέρας κερδίζει επιμέλεια μετά από παράνομη  μεταβολή τόπου διαμονής τέκνου!

Σήμερα θα διηγηθούμε εν συντομία μια πραγματική ενδιαφέρουσα ιστορία...