Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το Διοικητήριο της Καβάλας

Ημέρα:

Το διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, και κατ’ επέκταση την εφορία, η οποία στεγάζεται στον πρώτο όροφο του κτηρίου, απέκλεισαν την Τετάρτη το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας. Επρόκειτο για μια ακόμη δυναμική κινητοποίηση όσων δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, με το μήνυμα προς την κυβέρνηση να είναι και πάλι σαφές και ηχηρό!

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην είσοδο του διοικητηρίου από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο αριθμός τους μεγάλωνε. Λίγο πριν τις 10 έκαναν την εμφάνισή τους τρακτέρ από το μπλόκο της Χρυσούπολης, ενώ ένα από τα συνολικά δέκα που μετείχαν σ’ αυτή τη συμβολική κάθοδο στην πόλη, στάθμευσε μπροστά ακριβώς στην είσοδο του διοικητηρίου, όπου νωρίτερα είχε τοποθετηθεί και μια μπάλα με άχυρα, η οποία έκλεινε την είσοδο του κτηρίου.

«Δεν θα προσέλθουμε σε κανένα διάλογο αν δεν υπάρξει δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού…»

«Ύστερα από ομόφωνη απόφαση των μπλόκων όλης της περιφέρειας μας, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και πρέπει να πάει στην κυβέρνηση. Δεν θα προσέλθουμε σε κανένα διάλογο αν δεν υπάρξει δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού πάνω στα αιτήματά μας, που είναι απόσυρση φορολογικού – ασφαλιστικού ή δημόσια δέσμευση του στα αιτήματα που έχουμε στείλει. Καλούμε τους συναδέλφους μας να μη μετέχουν σε κανένα διάλογο αν δεν διασφαλιστούν τα παραπάνω. Ξεκάθαρες κουβέντες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μετά από 30 ημέρες συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά. Το κτήριο της περιφερειακής ενότητας και η εφορία θα παραμείνουν αποκλεισμένα, όπως και τα Τελωνεία της περιφέρειας μας, ενώ οι αποκλεισμοί των παραδρόμων θα γίνονται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. Το πόσο θα συνεχίσουμε την κινητοποίησή μας στο διοικητήριο θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Το βράδυ (Τετάρτη) με ομόφωνη απόφαση όλων των μπλόκων της περιφέρειας Α.Μ.Θ. θα εξετάσουμε το τι μέλλει γενέσθαι», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης.

«Ακόμη πιο έντονες οι κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, προκειμένου κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν αστειευόμαστε»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, επισήμανε: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας κανονικά. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, μιας και ο πρωθυπουργός μας έχει υποσχεθεί κατά καιρούς πολλά. Επίσης, περιμένουμε να δεσμευτούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάτι που δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής κι αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Από εκεί και πέρα εμείς δεν συμμετέχουμε σε κανένα διάλογο αν δεν υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης, για το πλαίσιο των αιτημάτων που έχουμε καταθέσει. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες οι κινητοποιήσεις μας θα είναι ακόμη πιο έντονες, προκειμένου να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν αστειευόμαστε».

«Ελπίζουμε να υπάρξουν από την πλευρά της κυβέρνησης οι απαραίτητες ενέργειες, για να μπορεί να συνεχίζεται η παραγωγή στον αγροτικό τομέα»

Κοντά στους συγκεντρωμένους αγρότες και κτηνοτρόφους βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε: «Οι υπηρεσίες είναι κλειστές, αλλά από την άλλη έχει διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας κάποιων θεμάτων που είναι ασφάλειας, πολιτικής προστασίας, θέματα εξαγωγών, διαχείρισης εμβολίων που μόλις παραλάβαμε, ζητημάτων που πρέπει να εξυπηρετηθούν ούτως ή άλλως. Υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης με τους αγρότες κι αυτό είναι προς τιμήν τους. Όπως είναι γνωστό ο αντικειμενικός στόχος της κινητοποίησης των αγροτών δεν είναι η περιφερειακή ενότητα Καβάλας, αλλά η εφορία, μια κατεξοχήν κρατική υπηρεσία, η οποία ασχολείται με τα φορολογικά θέματα και βρίσκεται στο ίδιο κτήριο μ’ εμάς, με παράλληλη συνέπεια να μη λειτουργούν και οι υπηρεσίες. Πιστεύω ότι με το ότι δεν θα λειτουργήσουν μια μέρα οι υπηρεσίες, δεν θα υπάρξουν συνέπειες για τους πολίτες που συναλλάσσονται μ’ αυτές. Όσον αφορά τον περιφερειάρχη κι εμένα προσωπικά οι απόψεις μας είναι γνωστές για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, υπάρχει ομόφωνο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου και σ’ αυτά εμμένουμε. Ελπίζουμε να υπάρξουν κι από την πλευρά της κυβέρνησης οι απαραίτητες ενέργειες, για να μπορεί να συνεχίζεται η παραγωγή στον αγροτικό τομέα, αλλά και η λειτουργία όλων των διαδικασιών που είναι σχετικές».

«Με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δημιουργείται μια μεγαλύτερη θηλιά στους αγρότες»

«Οι παραγωγοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης παραμένει. Έχω πει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση πρέπει να συζητήσει με τους αγρότες πάνω σε μια νέα βάση. Τόσο το φορολογικό, όσο και το ασφαλιστικό δεν έχουν τεθεί σε σωστή βάση. Και οι δυο πλευρές πιστεύω ότι θα προχωρήσουν σε έναν συμβιβασμό, για να επέλθει μια ισορροπία και να βρεθεί μια χρυσή τομή. Με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δημιουργείται μια μεγαλύτερη θηλιά στους αγρότες και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξει μείωση του αγροτικού πληθυσμού, με μεγάλο κόστος για την αγροτική οικονομία, αλλά και για την ίδια την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφαρμόζονται μέτρα, τα οποία αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν στη μείωση του αγροτικού κόσμου. Ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους δυο πυλώνες της οικονομίας μας, μαζί με τον τουρισμό και γι’ αυτό αν περάσουν τα μέτρα τ’ αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα», σημείωσε στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Α.Μ.Θ., Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Μπορεί να βρεθεί λύση, αρκεί ο πρωθυπουργός να διαβάσει τις προτάσεις μας»

Ο Κώστας Παπαμερής, αντιπρόεδρος της επιτροπής Αγροτικού Τομέα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε σχετικά: «Η κινητοποίησή μας έχει σκοπό τη διαμαρτυρία μας έναντι των όσων προωθεί η κυβέρνηση. Οι θέσεις μας είναι κοινές από πλευράς φορολογικού, ασφαλιστικού και κόστους παραγωγής. Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να διαβάσει τις προτάσεις που του έχουμε στείλει. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και πρέπει να τη δει. Μπορεί να βρεθεί λύση, το θέλουμε πραγματικά, όμως δεν ξεκινάμε για διάλογο, αν δεν υπάρξουν προτάσεις πάνω στο κείμενό μας. Θα κλιμακώσουμε ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας, αν δεν δοθούν λύσεις».

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι στην διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης στο χώρο του διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας, υπήρχε διακριτική αστυνομική παρουσία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...