Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Μεγάλη η συμμετοχή, ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση από χιλιάδες αγρότες

Ημέρα:

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, έστειλαν σήμερα χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν και τα οποία θα αποτελέσουν, όπως υποστηρίζουν, την «ταφόπλακα» του αγροτικού κόσμου.

Στην μεγάλη κινητοποίηση μετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορφανού, Κώστας Παπαμερής, ο οποίος μιλώντας στον «Ενήμερο», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στείλαμε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Ο αγροτικός κόσμος, κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι, κάναμε σαφές ότι δεν πρέπει να περάσουν αυτά τα μέτρα. Καλούμε τους βουλευτές της περιφέρειας, να μην τα ψηφίσουν! Αν περάσουν τότε θα μιλάμε για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα».

«Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του, αν περάσουν αυτά τα μέτρα…»

Παράλληλα, ο Κώστας Παπαμερής ζήτησε από όλους τους πολίτες να συμπαραταχθούν στον αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, επισημαίνοντας σχετικά: «Απευθύνομαι σε όλους τους αγρότες και τους πολίτες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, σε αυτούς που θα χάσουν τα σπίτια τους, σε αυτούς που δεν έχουν ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αυτούς που δεν έχουν ρεύμα, να συνταχθούν μαζί μας. Για να μπορέσουμε να εξυψώσουμε τον πρωτογενή τομέα και την χώρα μας. Δεν υπάρχει πια κάτι που να μας χωρίζει. Αν δεν υπάρχει πρωτογενής τομέας, δεν θα υπάρχει η χώρα. Τόσο απλά. Αν περάσουν τα μέτρα αυτά, τότε ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε».

Ένταση και μικροεπεισόδια στην διαδήλωση

Στην διάρκεια της διαδήλωσης των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις δυνάμεις των Μ.Α.Τ. Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδες συγκεντρωμένων πέταξαν μπουκάλια και πορτοκάλια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρίψη χημικών. Είχε προηγηθεί άλλο επεισόδιο, όταν μερίδα αγροτών διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Όσον αφορά τον όγκο της διαδήλωσης οι διοργανωτές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών, αφού περισσότεροι από 4.000 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...