Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: “Δυναμικές κινητοποιήσεις, αμέσως μετά τις γιορτές”

Ημέρα:

Την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αμέσως μετά τις γιορτές, στην περίπτωση που η κυβέρνηση εμείνει στην ψήφιση του νομοσχεδίου για σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό και ασφαλιστικό, δηλώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, οι οποίοι με συναδέλφους τους από τη Δράμα, προχώρησαν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας σε συμβολική κατάληψη και άνοιγμα των διοδίων της Μουσθένης, για διάστημα περίπου μιας ώρας ενώ διένειμαν και έντυπο ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, Κώστας Παπαμερής, στις δηλώσεις του τόνισε ότι πρέπει να μεταφερθεί το μήνυμα από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε όλη την Ελλάδα ότι οι αγρότες της Καβάλας είναι έτοιμοι να δώσουν τον αγώνα τους.

«Θέλουμε να είναι όλοι δίπλα μας. Είμαστε απέναντι σε αυτή την άδικη φορολόγηση του πρωτογενή τομέα, της φυτικής και ζωικής παραγωγής. Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτά τα νέα μέτρα. Θα εξαφανιστεί ένας ολόκληρος κλάδος. Αν καταρρεύσουν η φυτική και ζωική παραγωγή, μαζί θα καταστραφεί κι η ίδια η χώρα. Το μήνυμα πρέπει να πάει από εδώ, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε όλη την Ελλάδα. Θα κάνουμε θυσίες, ώστε να μην περάσουν τα άδικα μέτρα της υπερφορολόγησης των αγροτών, ώστε να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να πληρώσουμε αυτά που πραγματικά μας αναλογούν. Θέλουμε όλους τους Έλληνες δίπλα μας, αυτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, διότι κι εμάς το 67% των δανείων της «κακής» Αγροτικής βρίσκεται στα χέρια των ξένων funds και κινδυνεύουμε επίσης να χάσουμε τα χωράφια και τα σπίτια μας», τόνισε σχετικά ο Κώστας Παπαμερής.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος, από την μεριά του σημείωσε: «Οι αγρότες κι οι κτηνοτρόφοι πεινάνε. Τα προβλήματα, μας ταλανίζουν εδώ και καιρό. Η κινητοποίηση αυτή γίνεται για να μην ξεχαστούν όλα αυτά, αλλά και για να θυμίσουν ότι μπορεί να έρθουν κι άλλες, πιο δυναμικές, τον Ιανουάριο. Να είμαστε όλοι ενωμένοι, ώστε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Αν περάσουν τα νέα μέτρα, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, τότε δε θα μείνει κανένας στα χωράφια και στις μάντρες. Δε θα έχουμε ψωμί να ταΐσουμε τα ζώα μας και στη συνέχεια τα παιδιά μας».

«Τίθεται θέμα επιβίωσης, όχι μόνο για τον αγροτικό τομέα, αλλά και για όσους εξαρτώνται από τον πρωτογενή τομέα. Θα γίνουμε έρμαια πολυεθνικών εταιρειών», επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης και αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχουν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δήλωσε: «Μας είπαν ότι παλεύουν το θέμα, όμως είναι να μας πουν γιατί ακριβώς παλεύουν. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλον. Τίθεται θέμα επιβίωσης. Είδατε τι έγινε πρόσφατα με τους επαγγελματίες. Οφέλη έχουν μόνο οι αλυσίδες πολυεθνικών εταιρειών. Στέλνουμε μήνυμα, διότι πάνε με την υπερφορολόγηση να οδηγήσουν σε κατάρρευση τον αγροτικό τομέα, να δημιουργηθούν νέα τσιφλίκια και μαζί να υπάρχει εξάρτηση και έλεγχος της τροφής».

Η χθεσινή κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων έγινε υπό την διακριτική παρουσία ανδρών της αστυνομίας, ενώ τη συμπαράσταση τους εξέφρασαν παρόντες στην κινητοποίηση, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σωτήρης Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...