Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ιορδάνης Χοροζίδης: Παραπλανημένοι σύντροφοι μεταπηδούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ημέρα:

spot_img

Παραπλανημένους, χαρακτηρίζει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στην Καβάλα, Ιορδάνης Χοροζίδης, τους συντρόφους του που από το κόμμα του μεταπηδούν στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως είναι γνωστό, η προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και σε αυτό συνδράμει μια ακόμη πρωτοβουλία από 120 πρώην στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Η κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επισημοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα μέσα από μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που θα κάνει στην Αθήνα.

«Αισθάνονται πολύ καλά αυτοί που πήραν κάποιες καρέκλες και το διαδίδουν πολύ «όμορφα» στους υπόλοιπους, φίλους και συντρόφους…»

«Η αίσθησή μου είναι ότι συνεχίζεται το ξήλωμα που άρχισε εδώ και καιρό για τις καρέκλες από πρώην συντρόφους μας, προφανώς γιατί αισθάνονται πολύ καλά αυτοί που πήραν κάποιες καρέκλες και το διαδίδουν πολύ «όμορφα» στους υπόλοιπους, φίλους και συντρόφους. Το θέμα είναι πως οι πολιτικές είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ των δυο κομμάτων, γιατί άλλο είναι να είσαι ευρωσοσιαλιστής κι άλλο ευρωκομμουνιστής. Γι’ αυτό είναι διαχωρισμένες οι πολιτικές ομάδες στην Ευρώπη», τόνισε αρχικά με δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο» ο Ιορδάνης Χοροζίδης.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας των 120

«Όσοι επιλέγουμε τα πρωτεία της πολιτικής απέναντι στην ανεξέλεγκτη ισχύ των μονοπωλίων στην αγορά και των καρτέλ στα Μ.Μ.Ε., συστρατευόμαστε για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε έναν ανοικτό, μαζικό πολιτικό φορέα, που θα εκφράσει όλους τους προοδευτικούς ,τους δημοκρατικούς, τους αριστερούς πολίτες. Θέλουμε ένα πολιτικό φορέα με ενιαία και δημοκρατική δομή και λειτουργία, με κουλτούρα διαλόγου, με αντιπαράθεση ιδεολογικοπολιτικών θέσεων, με τήρηση των αποφάσεων της πλειοψηφίας από όλους αλλά και σεβασμό των δικαιωμάτων της μειοψηφίας. Χρειαζόμαστε ένα πολιτικό φορέα με συνεκτικό οικονομικό πρόγραμμα για δίκαιη και αειφόρο ανάπτυξη, για προάσπιση των κοινωνικών, πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, για αποτελεσματική υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας, για διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα διεθνή τεκταινόμενα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας των 120.

Μας ενώνουν κοινές αντιλήψεις, κοινές πεποιθήσεις και κοινοί στόχοι για την ήττα της Δεξιάς, για την απομάκρυνση της Δεξιάς από την Κυβέρνηση, για μία νέα προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση στην Ελλάδα

«Σε αυτό το πατριωτικό προσκλητήριο, συμμετέχουμε ενεργά και καλούμε όσους μπορούν και θέλουν να σταθούμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, να συνταχθούμε σε ένα νικηφόρο βηματισμό, που διασφαλίζει τη λαϊκή ενότητα στη βάση, δημιουργεί ισχυρά ερείσματα σε όλους τους κοινωνικούς και κρατικούς θεσμούς, επικρατεί σε εκλογικές αναμετρήσεις στα συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση και στη βουλή, στοχεύει σε μία νέα προοδευτική διακυβέρνηση, που θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της πραγματικής οικονομίας με αναπτυξιακή προοπτική, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια, το οποίο θα στηρίζεται στις παραγωγικές και πλειοψηφικές δυνάμεις της κοινωνίας και θα απαντά στα αδιέξοδα των πολιτικών της ολιγαρχίας και του παρασιτικού κεφαλαίου. Μας ενώνουν κοινές αρχές, κοινά ιδανικά, για την πολιτική και τη δημοκρατία, για τους αγώνες ενάντια σε κάθε μορφής εκμετάλλευση.Μας ενώνουν κοινές αντιλήψεις, κοινές πεποιθήσεις και κοινοί στόχοι για την ήττα της Δεξιάς, για την απομάκρυνση της Δεξιάς από την Κυβέρνηση, για μία νέα προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Αυτή η επιδίωξη είναι κοινή υπόθεση όλων μας», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Παραπλανήθηκαν ιδεολογικά πρώτα απ’ όλα γιατί και τα αριστερά κόμματα έφυγαν από τις μαρξιστικές θεωρίες και έγιναν πιο αστικά κόμματα. Όμως η κατεύθυνση και το DNA είναι διαφορετική…»

«Οι πρώην σύντροφοί μου νομίζω ότι παραπλανήθηκαν ιδεολογικά πρώτα απ’ όλα γιατί και τα αριστερά κόμματα έφυγαν από τις μαρξιστικές θεωρίες και έγιναν πιο αστικά κόμματα. Όμως η κατεύθυνση και το DNA είναι διαφορετική. Πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική ότι κι αυτός έχει σοσιαλιστικές ιδέες κι άρα έχουμε μια υπαρκτή παραπλάνηση. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει όμως αυτή η κινητικότητα, διότι έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο μετά τις εκλογές. Αυτό που μας ενδιαφέρει από την πλευρά μας είναι να δυναμώσουμε τους τρόπους αντίδρασης μας στα θέματα ανάπτυξης», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στην Καβάλα.

«Δεν φοβάμαι περαιτέρω συμπίεση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ. Το αντίθετο περιμένω…»

Ερωτηθείς για το αν φοβάται περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, εξαιτίας της πίεσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιορδάνης Χοροζίδης απάντησε: «Δεν φοβάμαι περαιτέρω συμπίεση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ. Το αντίθετο περιμένω, διότι όλα τα πράγματα ξεκαθαρίζουν και δεν μπορούν να είναι πλέον θολά. Σε κάθε περίπτωση όσο υπάρχει κινητικότητα και ανάπτυξη από τη μεριά μας προγραμμάτων πέρα από τη συντήρηση, μπορούμε να ελπίζουμε για καλύτερες μέρες στον χώρο μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μόλις ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ στη Θάσο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι...

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο...

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...