Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έλεγχοι σε κυλικεία σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών

Ημέρα:

spot_img

Διαρκείς ελέγχους σε κυλικεία σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών, αρχίζει το επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

«Κάθε χρόνο, αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς πηγαίνουμε όπου υπάρχει σχολικό κυλικείο για να διαπιστώσουμε τις συνθήκες προσφοράς τροφίμων, αλλά και το είδος αυτών, καθώς αυτά είναι συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υγειονομική νομοθεσία», ανέφερε σχετικά με το θέμα με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Οι έλεγχοι θα αρχίσουν μέσα στον μήνα που διανύουμε. Αυτοί που διατηρούν τα σχολικά κυλικεία γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και ελπίζω ότι δεν θα έχουμε ζητήματα»

«Θα δώσουμε προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς, προκειμένου να δούμε την παρασκευή φαγητού. Από εκεί και μετά για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικούς σταθμούς, απαιτείται χρόνος, καθώς είναι πολλές οι σχολικές μονάδες σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Οι έλεγχοι θα αρχίσουν μέσα στον μήνα που διανύουμε. Αυτοί που διατηρούν τα σχολικά κυλικεία γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και ελπίζω ότι δεν θα έχουμε ζητήματα, διότι εκτιμώ πως γνωρίζουν ακριβώς την αυστηρότητα που υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Παπαδόπουλος.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας δίνει βάση σε πώληση τροφίμων που δεν θα έπρεπε να πωλούνται, καθώς είναι ανθυγιεινά για τα παιδιά

Παρατήρησε δε, ότι γενικότερα υπάρχει συμμόρφωση με τους κανόνες εκ μέρους των ιδιοκτητών κυλικείων κι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ενώ ανέφερε ότι η υπηρεσία του δίνει βάση σε πώληση τροφίμων που δεν θα έπρεπε να πωλούνται, καθώς είναι ανθυγιεινά για τα παιδιά.

«Αυτό έχει να κάνει με το θέμα της υγιεινής διατροφής περισσότερο, διότι το θέμα του σχολικού κυλικείου δεν αφορά απλώς να δώσουμε ένα τρόφιμο για το διάλειμμα, αλλά αυτά να ακολουθούν τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής και της υγιεινής διατροφής. Αποτελεί θέμα εκπαίδευση και παιδείας. Είμαστε άρα ευαίσθητοι και σε αυτό το κομμάτι, όχι μόνο στην ασφάλεια από πλευράς υγειονομικών συνθηκών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μόλις ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ στη Θάσο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι...

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο...

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...