Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όχι από Λ. Αυγενάκη στην συμμετοχή του ΑΟΚ στην Super League 2

Ημέρα:

spot_img

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2 η ΠΑΕ ΑΟΚ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Συγκεκριμένα, ο υφουπουργός, απαντώντας σήμερα το απόγευμα σε επερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ 25, χαρακτήρισε ως αυθαίρετη την ερμηνεία του άρθρου 77Α του Αθλητικού Νόμου 2725/1999 ότι ισχύει το περίφημο «30ημερο».

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις της νέας νομοθεσίας, με τον νόμο να μην οριοθετεί συγκεκριμένο αριθμό για τις ομάδες που θα συμμετέχουν.

Η ΠΑΕ Α.Ο Καβάλα 1965 θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στην νέα Superleague 2 ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλάμβανε στο πρωτάθλημα της Football League εφόσον δεν ήταν μέσα στις θέσεις υποβιβασμού. Στις 15/07 η Καβαλιώτικη ΠΑΕ κατέθεσε φάκελο στην ΕΕΑ ο οποίος ήταν ελλειπέστατος όμως της δόθηκε το δικαίωμα μέσα από την νέα παράταση μέχρι τις 02/08 να «θεραπεύσει» της ελλείψεις της, κάτι που ποτέ δεν έπραξε.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, η ερμηνεία του Αθλητικού Νόμου περί κατάθεσης τους φακέλου 30 ημέρες πριν την πρώτη σέντρα είναι λάθος και αφορά μονάχα ερασιτεχνικά σωματεία που προβιβάστηκαν σε επαγγελματική κατηγορία, κάτι που δεν ισχύει για την ΠΑΕ Α.Ο Καβάλα 1965.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, τόνισε επίσης ότι το συγκεκριμένο θέμα το συζήτησε διεξοδικά με τους 3 βουλευτές της ΝΔ της Καβάλας, δηλαδή τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους Μακάριο Λαζαρίδη και Γιώργο Πασχαλίδη, επισήμανε ότι «το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά έχει να κάνει με την εφαρμογή του Νόμου».

Μόνη ελπίδα το Eφετείο

Μόνη ελπίδα για τον ΑΟΚ να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2, είναι η προσφυγή που κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Αρχικά οι δύο πλευρές (ΑΟΚ και Υφυπουργείο Αθλητισμού), είχαν προθεσμία να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι τις 16/9. Ο ΑΟΚ τις κατέθεσε, όμως το Υφυπουργείο Αθλητισμού ζήτησε νέα προθεσμία μέχρι τις 24/9, οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν αναμένονται άμεσα εξελίξεις.

ΚΙΝΑΛ Καβάλας: Λάθος ερμηνεία δίνει ο Λ. Αυγενάκης

Από το ΚΙΝΑΛ Καβάλας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τελικά ο νέος Αθλητικός Νόμος της Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε κατανοητός ούτε από τον αρμόδιο Υφυπουργό της!

Ο κ. Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε πως η ομάδα της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας δεν δικαιούται την προθεσμία των 30 ημερών πριν την έναρξη του κυπέλλου ή του πρωταθλήματος καθώς με βάση την οικεία διάταξη –κατά την δική του εσφαλμένη κρίση-  την εν λόγω προθεσμία την δικαιούνται μόνο οι νεοσύστατες ομάδες.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Η εν λόγω διάταξη αναφέρει επί λέξη:«Αν πρόκειται για νεοσύστατη Α.Α.Ε. ή για νεοσύστατο Τ.Α.Α. λόγω προβιβασμού από ερασιτεχνική αγωνιστική κατηγορία ή για Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. που έχει προβιβασθεί από κατώτερη αγωνιστική κατηγορία, η αίτηση για τη χορήγηση του πιστοποιητικού της παρ. 3 υποβάλλεται τριάντα (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων όποιας από τις διοργανώσεις του οικείου εθνικού πρωταθλήματος και κυπέλλου εκκινεί νωρίτερα.»

Γίνεται σαφές πως ο κ. Αυγενάκης απέκρυψε την αλήθεια, απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής προς όλους τους πολίτες της Καβάλας, καθώς έπεσε και ο ίδιος θύμα των ασαφειών που δημιούργησε ο δικός του Νόμος.

Η ομάδα της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας θα γίνει –δυστυχώς- ένα ακόμα θύμα της κακής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τον κ. Αυγενάκη, αλλά και τους τοπικούς Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...