Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Την 4η θέση κατέκτησε ο Καβαλιώτης Μίμης Θεοδωρίδης στο Red Bull Art of Motion

Ημέρα:

spot_img

Ο κορυφαίος freerunning θεσμός επέστρεψε στη χώρα μας, το Σάββατο (10/07), εκτοξεύοντας το ενδιαφέρον των φίλων του παρκούρ, που καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες στην καρδιά του Πειραιά, το Μικρολίμανο. Ο εντυπωσιακός αγώνας, που τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, έδωσε για πρώτη φορά ραντεβού πάνω σε ιστιοφόρα σκάφη, κάνοντας την ανατροπή και κορυφώνοντας το αγωνιστικό ενδιαφέρον!

Το Red Bull Art of Motion, συγκέντρωσε αθλητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι έδωσαν μάχη στο πανέμορφο Μικρολίμανο με συνδιοργανωτή τον Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Πειραιά. Εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα, από την προβλήτα αλλά και παραπλέοντα σκάφη, τους δεκαοχτώ συμμετέχοντες, ενώ η μοναδική εικόνα ταξίδεψε απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλον τον κόσμο μέσα από το www.redbullartofmotion.com και το https://www.redbull.com/int-en/discover.

Από πλευράς της Ε.Γ.Ο. στους αγώνες παραβρέθηκαν η  Γ’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παρκούρ Ειρήνη Μανδραβέλη, το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Προώθησης Σπύρος Σκλάβος και το μέλος της Τ.Ε. Παρκούρ Σπύρος Καραμάνης, οι οποίοι και συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες. Δυστυχώς ο Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης, νικητής του Red Bull Art of Motion το 2014 & 2015 δεν μπόρεσε να συμμετάσχει καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά μετέφερε τις γνώσεις και εμπειρίες του κάνοντας τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα που κάλυψε το Mega.

Πρωταγωνιστής του αγώνα από ελληνικής πλευράς ήταν ο ανερχόμενος Καβαλιώτης Μίμης Θεοδωρίδης, ο οποίος εντυπωσίασε με την προσπάθειά του και έμεινε οριακά έξω από την τελική τριάδα, τερματίζοντας 4ος στην κατηγορία των ανδρών.

Για τους χρήστες του facebook μπορείτε να δείτε την προσπάθεια του αθλητή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/mimmsthh/videos/1686809838375635

Σε ό,τι αφορά τους νικητές, ο 22χρονος Πολωνός Κρίστιαν Κοβαλέφσκι, κατέκτησε την πρώτη θέση μαγεύοντας κριτές και θεατές με κάποια από τα πιο δύσκολα και περίπλοκα runs του Red Bull Art of Motion, ο οποίος και δήλωσε: «Όταν έμαθα ότι θα διαγωνιζόμασταν πάνω σε ιστιοφόρα, ανησύχησα ότι θα κουνιόντουσαν πολύ κατά τη διάρκεια του run μου. Αλλά τελικά αποδείχθηκε ένα από τα καλύτερα set-ups που είχαμε ποτέ στο Red Bull Art of Motion. Είμαι πιο χαρούμενος από ποτέ!»

Η Νόα Ντιόργκινα από την Ολλανδία αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία γυναικών. Μόλις στα δεκαέξι της χρόνια έγινε η νεότερη αθλήτρια που έχει κερδίσει στον διαγωνισμό και δήλωσε: «Είναι κάτι που ονειρευόμουν από όταν ήμουν επτά χρονών, και τώρα έγινε πραγματικότητα. Μετά από ενάμιση χρόνο, είναι τέλειο που μπορούμε να παίρνουμε μέρος σε διαγωνισμό και πάλι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...