Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ημέρα:

spot_img

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κατάφερε ο Αντετοκούνμπο να βρίσκεται στην κορυφαία 5αδα του ΝΒΑ και μάλιστα με 100/100 ψήφους. Από τη σεζόν 2018-19 μέχρι τη φετινή, ο «Greek Freak» δεν είναι μόνο ανάμεσα στους καλύτερους  παίκτες του πρωταθλήματος, αλλά είναι ο μοναδικός που σαρώνει απόλυτα στην ψηφοφορία.

Για την αγωνιστική χρονιά 2021-22 ο Αντετοκούνμπο ήρθε πρώτος αφού τον ψήφισαν και οι 100 ψηφοφόροι, οι Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς ισοψήφησαν με 88/100 ψήφους και την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Ντέβιν Μπούκερ και Τζέισον Τέιτουμ. Οι ίδιοι 100 αθλητικογράφοι και speakers που ψήφισαν για την πρώτη ομάδα, ψήφισαν και ως 2η καλύτερη πεντάδα τους Στέφεν Κάρι, ΝτεΜαρ ΝτεΡοζάν, Κέβιν Ντουράντ, Τζοέλ Εμπίιντ και Τζα Μοράντ.

Εκτός από τις 4 χρονιές που καταφέρνει να είναι στην 1η ομάδα, αυτή ήταν η 6η φορά που ο Γιάννης μπήκε σε κάποια All-NBA ομάδα. Αυτό τον κάνει να είναι ο πρώτος παίκτης των Μπακς που το καταφέρνει, προσπερνώντας τους Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και Σίντνεϊ Μόνκριφ.

Μέσα στη σεζόν 2021-22 κατάφερε επίσης να ξεπεράσει τον Τζαμπάρ και σε άλλη κατηγορία, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μπακς μετά από αγώνα με τους Νετς στα τέλη Μαρτίου.  Ένα τρίποντο ήταν εκείνο που έσπασε το «φράγμα» των πόντων που τον χώριζε με τον εκπληκτικό Τζαμπάρ. Πλέον είναι μόνος του στην κορυφή, όντας ο μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα του Μιλγουόκι.

Φέτος οι Μπακς κατάφεραν να πάνε μέχρι τους 8 των τελικών αλλά οι Μπόστον Σέλτικς αποτέλεσαν το εμπόδιο τους για να προχωρήσουν στους 4 του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα διεκδικούν οι Γουόριορς και οι Σέλτικς και το στοίχημα ΝΒΑ της bwin δείχνει φαβορί τους Γουόριορς για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτές τις μέρες ξεκινάνε και οι μεταξύ τους αγώνες, για την ανάδειξη του πρωταθλητή ΝΒΑ.

Οι Γουόριορς κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές Δυτικής Περιφέρειας περνώντας νικηφόρα από τους Μάβερικς, ενώ οι Σέλτικς πήραν το Κύπελλο της Ανατολικής Περιφέρειας μετά από κόντρα με τους Μαϊάμι Χιτ. Οι δυο τους θα αναμετρηθούν μέχρι 7 παιχνίδια το μάξιμουμ και στις 20 Ιουνίου το αργότερο θα βγει ο νέος πρωταθλητής ΝΒΑ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...