Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι «Πάνθηρες» βαδίζουν στα χνάρια του «Αστέρα»

Ημέρα:

spot_img

Το γυναικείο μπάσκετ έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις όλο και περισσότερων φιλάθλων από τις αρχές του 21ου αιώνα μέχρι σήμερα. Βέβαια κάτι «εξυπνάκηδες» -γιατί στην Ελλάδα πάντα θα υπάρχουν τέτοιοι- προσπαθούν πάντα να το υποβαθμίσουν όμως τελικά δεν θα το καταφέρουν!!

Στην πόλη της Καβάλας παρά την έλλειψη σύγχρονου κλειστού γηπέδου για μία 25ετία δηλαδή για ¼ του αιώνα μεγαλούργησε η γυναικεία ομάδα του «Αστέρα» και ειδικά από το 1982 έως το 2007. Από εκεί και πέρα «χάθηκε» για μία 10ετία για να επανέλθει εκ νέου εδώ και μία 4ετία με νέα εντελώς ομάδα.

Το γιατί χάθηκε δεν θα το αναλύσω τώρα γιατί θα λυπηθώ πολύ και θα στεναχωρήσω πολύ εσάς φίλοι μου αδελφικοί αναγνώστες και μη. Μόνο θα σας υπενθυμίσω ότι σαν έφορος τότε ανεβάσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου την ομάδα αυτή την Α’ Εθνική γυναικών την μεγαλύτερη τη τάξει κατηγορία στις 16 Απριλίου του 1988!!!

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για το νέο καμάρι της πόλης μας, την γυναικεία ομάδα των Πανθήρων που συμμετέχει στην Α2 Κατηγορία του μπάσκετ γυναικών. Από ότι δείχνει η μέχρι τώρα πορεία της η ομάδα αυτή θα πάει πολύ ψηλά!!!

Ήδη βαδίζει στα χνάρια του Αστέρα συγκροτώντας μία νεανική αλλά πανίσχυρη ομάδα με μία 20άδα κοριτσιών το ένα καλύτερο από το άλλο!! Το Δ.Σ της «Μαύρης Θύελλας» όπως την αναφέρουν οι συνεχώς αυξανόμενοι φίλοι της συγκροτείται από ανθρώπους με όρεξη, σωστούς οικογενειάρχες τους οποίους γνωρίζω τουλάχιστον κατά 75%. Μπορεί την ομάδα να μην την είδα πολλές φορές αφού η καταστρεπτική πανδημία του covid-19 πέρσι και φέτος ήταν η αιτία. Όμως από τις λίγες φορές που ήμουν παρών διαπίστωσα ότι οι κοπέλες του νέου τεχνικού κ. Βαγγέλη Καρατσομπάνη είναι για πολύ ψηλά!!

Θα περιοριστώ στο τι είδα στο πρώτο φετινό παιχνίδι με τον ιστορικό Ηρακλή τον «γηραιό» της συμπρωτεύουσας της ωραίας Θεσσαλονίκης!!

Η ομάδα της Καβάλας κέρδισε μεν με 56-52 όμως οι 4 πόντοι είναι πολύ λίγοι για να τονίσουν την διαφορά της απόδοσης που είχε από τις φιλοξενούμενες συναδέλφους της!!! Από το σκορ φαίνεται ότι ήταν ντέρμπι όμως ούτε κατά διάνοια υπήρξε κάτι τέτοιο και αυτό θα σας το εξηγήσω. Καταρχήν η επιπολαιότητα και κυρίως τα επιθετικά λάθη περιόρισαν την αποτελεσματικότητα. Συνετέλεσε και το γεγονός ότι έλειπαν λόγω τραυματισμών τρεις βασικές παίκτριες λόγω τραυματισμών οι Γιαχολάρι, Γαϊτάνη, Ιωακειμίδου. Όμως την εικόνα αποτελείωσαν οι Σερραίοι διαιτητές κ.κ Νάδογλου και Κατζουρίδης.

Ειλικρινά απογοητεύτηκα κυρίως από τον κ. Νάδογλου που είναι έμπειρος διαιτητής. Ο κ. Κατζουρίδης που τον είδα για πρώτη φορά, ελπίζω να είναι και η τελευταία!! Δεν γνωρίζει η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά του!! Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω να απονέμω στους διοικούντες τους Πάνθηρες για την φιλοξενία τους!!!

VERITE’ 53 ANEE’

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...