Η διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνει πως νέος προπονητής της ομάδος μας είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος επιστρέφει μετά από 26 χρόνια στην ομάδα μέσα από την οποία αναδείχτηκε.
Για την αγάπη του Παύλου Δερμιτζάκη για τον ΑΟΚ είναι σίγουρo ότι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, καθώς ήταν πάντα εκεί αθόρυβα και συνειδητά όποτε τον χρειάστηκε ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως αγωνίστηκε με την φανέλα της ομάδος μας για 5 συναπτά έτη (1987-1992) πετυχαίνοντας 47 γκολ, πριν πάρει μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Ως προπονητής εργάστηκε σε πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Εργοτέλης, ο Πανθρακικός και ο ΟΦΗ.
Ευχόμαστε και πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη συνεργασία θα δώσει “νέο αέρα” στον σύλλογο μας και με την σύμπραξη όλης της πόλης, του φίλαθλου κόσμου, των φορέων και των επαγγελματιών, θα γίνει ούριος άνεμος για να μπορέσει το καραβάκι μας να βρει τον δρόμο του. Άλλωστε, είναι μεγάλη η τιμή για τον ΑΟΚ η αποδοχή της πρότασης συνεργασίας, και είμαστε σίγουροι πως σύσσωμος όλος ο οργανισμός που λέγεται ΑΟΚ θα στηρίξει και θα τιμήσει τον νέο μας προπονητή.
ΠΑΥΛΕ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!
Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΟ.ΚΑΒΑΛΑ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ
Αλλάζει επίπεδο με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΑΟΚ, από τον Παύλο Δερμιτζάκη.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης (Καβάλα, 29 Ιουνίου 1969) είναι Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής (αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού) και νυν προπονητής ποδοσφαίρου.
Ξεκίνησε την καριέρα του από την ερασιτεχνική ομάδα του Βύρωνα Καβάλας, από όπου τον απέκτησε η Καβάλα το 1987, στην οποία αγωνίστηκε ως βασικό στέλεχος για 5 χρόνια (4 στη Β’ και ένα στη Γ’ εθνική), πετυχαίνοντας με τη φανέλα της συνολικά 47 γκολ.
Το 1992 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ στον οποίο αγωνίστηκε τα επόμενα 3 χρόνια, κατά την τρίτη του όμως χρονιά, με προπονητή τον Άρι Χάαν, είχε ελάχιστες συμμετοχές (4 για το πρωτάθλημα και 4 για το κύπελλο). Την περίοδο 1995–96 αγωνίστηκε σε δύο ακόμα ομάδες Α’ εθνικής, τον πρώτο γύρο στον Αθηναϊκό και τον δεύτερο στην Καλαμάτα, έχοντας 9 και 13 συμμετοχές αντίστοιχα.
Τα επόμενα χρόνια και μέχρι το τέλος της καριέρας του άλλαζε διαδοχικά ομάδες, κινούμενος μεταξύ Β’ και Γ’ εθνικής, αγωνιζόμενος στους Εργοτέλη, Παναιγιάλειο, ΕΑΡ, Αναγέννηση Καρδίτσας και Ατρόμητο Αθηνών. Έκλεισε την καριέρα του το 2000.
Στα 13 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας αγωνιζόμενος σε συνολικά 9 συλλόγους των τριών εθνικών κατηγοριών, σημείωσε τα εξής στατιστικά:
Α’ Εθνική: 64 συμμετοχές, 10 γκολ
Β’ Εθνική: 149 συμμετοχές, 38 γκολ
Γ’ Εθνική: 114 συμμετοχές, 58 γκολ
Σύνολο: 327 συμμετοχές, 106 γκολ
Προπονητική καριέρα
Την προπονητική του καριέρα ο Παύλος Δερμιτζάκης την ξεκίνησε στον Εργοτέλη (Δ’ εθνική) την περίοδο 2001–02 διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Μύρωνα Σηφάκη, καταφέρνοντας να κερδίσει για την ομάδα την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Συνέχισε σε μία άλλη ομάδα του Ηρακλείου, τον Ατσαλένιο, τον οποίο επίσης ανέβασε από την Δ’ στην Γ΄ Εθνική. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Ατσαλένιου καθοδηγούμενη από τον Παύλο Δερμιτζάκη πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στην Γ΄ Εθνική (4η θέση το 2005–06, 3η θέση το 2006–07) διατηρώντας μάλιστα το αήττητο στην έδρα του, δεν κατάφερε να προβιβαστεί στη Β΄ Εθνική.
Τελικά πέτυχε την άνοδο με τον Διαγόρα από την Γ΄ Εθνική στην Β΄ Εθνική την περίοδο 2007–08, διατηρώντας και πάλι το αήττητο της έδρας για την ομάδα της Ρόδου. Συνέχισε στη Β΄ Εθνική με τον Διαγόρα, όμως στις 30 Νοεμβρίου 2009 παραιτήθηκε από τον πάγκο της ομάδας και τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τον ήδη υποβιβασμένο και χωρίς νίκη στη Super League Πανθρακικό, αντικαθιστώντας τον Αλμπέρ Καρτιέ και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βελτιώσει την ομάδα και να πετύχει τις πρώτες νίκες της στο πρωτάθλημα.
Το καλοκαίρι του 2010 το όνομα του ακούστηκε για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως αρχικά επέλεξε για τεχνικό τον Ιταλό Μάριο Μπερέτα. Όταν ο τελευταίος απομακρύνθηκε μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλαβε τελικά την τεχνική ηγεσία, όμως στις 16 Οκτωβρίου του ίδιου έτους απομακρύνθηκε λόγω των τριών συνεχόμενων ηττών από Ξάνθη (εκτός), Άρη (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός).
Τον Ιανουάριο του 2011 ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης, όμως η συνεργασία του με τον αρκαδικό σύλλογο λύθηκε έπειτα από πέντε μήνες.
Στις 31 Οκτωβρίου 2012 ανέλαβε εκ νέου την τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού στη Super Leagueσε μια δύσκολη καμπή για την ομάδα, η οποία είχε μόλις 6 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές, την οδήγησε ωστόσο όχι μόνο στην αποφυγή του υποβιβασμού αλλά και στην κατάληψη της καλύτερης θέσης στην μέχρι τότε ιστορία της. Κατάφερε μάλιστα να φθάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος όπου και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.
Το 2013 είχε ένα πέρασμα από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ ενώ τον Σεπτέμβριο του 2014 βρέθηκε στον πάγκο του Εργοτέλη, του συλλόγου στον οποίο ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία,[1] αποχώρησε όμως τρεις μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.
Τον Ιανουάριο του 2015 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τη Λαμία, θέση από την οποία αποχώρησε στα τέλη Μαρτίου του ίδιου έτους.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ
Η διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον προπονητή Κώστα Ανυφαντάκη για την σημαντική του προσφορά στον σύλλογο μας την περασμένη αγωνιστική χρονιά. Τόσο το ήθος του όσο και οι προπονητικές του δυνατότητες άφησαν μια σημαντική παρακαταθήκη, ιδιαίτερα την στιγμή που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το ταλέντο νεαρών ποδοσφαιριστών. Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες φίλε Κώστα Ανυφαντάκη.