Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025

Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
Αμέσως μετά την κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το πρωί της Δευτέρας (12/3) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε την άμεση και επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague.

Ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε πως υπάρχει συνεννόηση με τη FIFA, την UEFA και την προσωρινή διοικούσα επιτροπή (ΠΔΕ) κι αφού αναφέρθηκε σύντομα στις προσπάθειες που, όπως είπε, καταβάλλει η Κυβέρνηση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόνισε πως η κίνηση της διακοπής γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Υπενθυμίζεται πως μετά την επόμενη (26η) αγωνιστική, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων θα διακόπτονταν ούτως ή άλλως, λόγω των διεθνών φιλικών παιχνιδιών. Επομένως, η διακοπή θα φτάσει το λιγότερο τις 20 μέρες, έως δηλαδή τις 31 Μαρτίου, όταν και ήταν ορισμένη η διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.
Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού:
«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσουμε την προσπάθεια να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το όποιο πολιτικό κόστος. Οι κανόνες ισχύουν για όλους και έναντι όλων και υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε την διακοπή του πρωταθλήματος τις επόμενες ώρες».
«Θα έχουμε συζητήσεις με την ομοσπονδία, τους φορείς και την λίγκα. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα εκκινήσει ξανά, αν δεν συμφωνήσουμε σε ένα σαφές από όλους πλαίσιο κανόνων για να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν κάνουμε πίσω στην μάχη για διαφάνεια».
Στο ενδεχόμενο Grexit: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε συζητήσεις, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Περιμένουμε προτάσεις από την ομοσπονδία και την λίγκα για να ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις. Προχωράμε σε μία επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε με ένα νέο πλαίσιο κανόνων αυστηρότερων σε θέματα ασφάλειας, με αυστηρότερες ποινές με την βούληση όλων. Θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες, θα έχουμε επικοινωνία με την UEFA τις επόμενες ώρες, όλοι είναι σοκαρισμένοι».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΔΕΥΑΑΠ υλοποιεί έργα καινοτόμα προς όφελος των καταναλωτών

Από την ΔΕΥΑΑ Παγγαίου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Με...

Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου μνήμης του Αποστόλου Παύλου

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται...

Από 10 έως 14 Οκτωβρίου η Kavala Expo με νέο χαρακτήρα

Το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τακτική...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καβάλας

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας....

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ υπονομεύει το μέλλον του πρωτογενούς τομέα

Λεωνίδας Παππάς: Γιατί η κυβέρνηση δεν ζητάει πίσω τα...

Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα ενόψει υψηλών θερμοκρασιών – Ανοιχτό το ΚΑΠΗ των Ποταμουδίων

Ο Δήμος Καβάλας, αναγνωρίζοντας τον ρόλο που διαδραματίζει τόσο...

Πυρκαγιά στη Χωριστή της Δράμας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (24.06.2025) σε δασική...

Νέα εποχή για τον Τύπο της Περιφέρειας-Καταλύτης η ΕΙΗΕΕ

- Ιστορική νίκη και κατάκτησή μας η διατήρηση των...