Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025

Το Νοσοκομείο κινδυνεύει να χάσει 1 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ορατός είναι ο κίνδυνος απώλειας ποσού 1 εκατομμυρίου ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη.

«Είμαστε 1 εκατομμύριο ευρώ πιο κάτω απ’ ό,τι ήταν η προηγούμενη έγκριση, πάλι από την Υγειονομική Περιφέρεια χωρίς καμία προειδοποίηση…»

«Είναι μία ενημέρωση που είχαμε κι εμείς πρόσφατα. Έγινε μία επικαιροποίηση των εγκεκριμένων προγραμμάτων για κάθε νοσοκομείο, διότι υπήρχε ήδη μία έγκριση από την Υγειονομική Περιφέρεια σχετικά με τον προτεινόμενο από το νοσοκομείο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και δυστυχώς η πληροφόρησή μας είναι ότι για το Νοσοκομείο μας, η έκπληξη ήταν πως είμαστε 1 εκατομμύριο ευρώ πιο κάτω απ’ ό,τι ήταν η προηγούμενη έγκριση, πάλι από την Υγειονομική Περιφέρεια χωρίς καμία προειδοποίηση», τόνισε σχετικά η κ. Πετράκη. 

«Αν υπήρχε κάποια αμφιβολία ή αμφισβήτηση σχετικά με το είδος του εξοπλισμού θα μπορούσε να έχει ενημερωθεί το Νοσοκομείο για να αλλάξει τον αιτούμενο  εξοπλισμό…»

«Ασφαλώς δεν είναι μικρό το ποσό κι είναι και εξοπλισμός που θα λείψει από το Νοσοκομείο. Αν υπήρχε κάποια αμφιβολία ή αμφισβήτηση σχετικά με το είδος του εξοπλισμού θα μπορούσε να έχει ενημερωθεί το Νοσοκομείο για να αλλάξει τον αιτούμενο  εξοπλισμό. Σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλη διάκριση σε βάρος του Νοσοκομείου Καβάλας όταν είναι γνωστό και φαίνεται και από τα στοιχεία ότι έχει επιφορτιστεί με σχεδόν το 25% των προσερχομένων από τις όμορες Περιφερειακές Ενότητες. Δεν είναι μόνο θέμα του Νοσοκομείο πια αυτό. Εμείς θα κάνουμε αυτά που είναι να κάνουμε να ενημερώσουμε και το υπουργείο, γιατί τελικά εκεί θα πάει η πρόταση αυτή, μήπως και μπορεί από εκεί να ανατραπεί», πρόσθεσε στη συνέχεια η Κατερίνα Πετράκη.

«Είναι και θέμα όλων των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Μιλάω για τους βουλευτές, για την τοπική αυτοδιοίκηση και την Αντιπεριφέρεια…»

«Αλλά νομίζω είναι και θέμα όλων των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Μιλάω για τους βουλευτές, για την τοπική αυτοδιοίκηση και την Αντιπεριφέρεια. Όλους τους αφορά, τους πάντες, αυτή η διάκριση σε βάρος της Καβάλας πρώτα και μετά του Νοσοκομείου και μάλιστα σε μία περίοδο που το Νοσοκομείο μας έχει δεχτεί περισσότερο κόσμο σε σχέση με πέρυσι. Και καθημερινά δέχεται περισσότερο κόσμο και ασθενείς από τις όμορες Περιφερειακές Ενότητες. Όποια υπολειτουργία υπάρχει στα γειτονικά Νοσοκομεία την επιφορτίζεται το Γ.Ν.Κ. και ταυτόχρονα βέβαια στέλνει και ιατρικό προσωπικό για να βοηθήσει την εφημέρευση των όμορων νοσοκομείων», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις της η κ. Πετράκη. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μπορούμε ελεύθερα και να μισούμε; 

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Σε κάθε εποχή, οι φιλόσοφοι αναζητούσαν...

Στις 31 Αυγούστου θα παραδοθεί το έργο της πλατείας Καπνεργάτη

Αλέξης Γούλας: Μεταφέρω τα λόγια του ανάδοχου εργολάβου /...

Το ελάττωμα καθορίζει όλη μας τη διαδρομή

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Μ’ αρέσει να παρατηρώ γύρω μου....

Πρόσκληση για συμμετοχή στην KAVALAEXPO 2025

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης επιχειρήσεων...

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής

Λεωνίδας Παππάς: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι στην πρώτη...

ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Λένας Σαμαρά

Από την ΔΕΕΠ  Ν.Δ. Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Θάσος: Έβαλε ξαπλώστρες στην παραλία χωρίς άδεια

Συνελήφθη την 6-8-2025 το πρωί, σε παραλιακή περιοχή της...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Προτείνουμε διεύρυνση των ελαφρύνσεων σε μαθητές του Δημοτικού Ωδείου»

Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας αποφάσισε οριζόντιες αυξήσεις στα...