«Το συλλαλητήριο της Παρασκευής δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο / Τρεις προτάσεις καταθέτει το ΠΑΣΟΚ για να εμπιστεύονται οι πολίτες τη Δικαιοσύνη / Υπάρχει προβληματισμός για τις δημοσκοπήσεις, αλλά χρειάζεται υπομονή»
«Αυτά τα συλλαλητήρια, όπως της Παρασκευής (28/2), δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο. Είναι η αυθόρμητη απόφαση των Ελλήνων πολιτών να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν για την συγκάλυψη που επιχειρείται από την κυβέρνηση και για την πλήρη και ηχηρή απουσία του κράτους δικαίου».
Τα παραπάνω επισήμανε με έμφαση σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς, μ’ αφορμή το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο της ερχόμενης Παρασκευής (28/2) για τη συμπλήρωση δύο ετών από την εθνική τραγωδία των Τεμπών.
«Χωρίς κομματικά κίνητρα, οι πολίτες ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη…»
«Οι πολίτες ζητούν με μία φωνή, χωρίς κομματικά κίνητρα, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Και επειδή πολλοί συγκρίνουν τις συγκεντρώσεις αυτές με άλλες τραγωδίες ή με άλλες μεγάλες διαδηλώσεις των Ελλήνων πολιτών, πρέπει να πούμε ότι είναι εντελώς ανόμοια πράγματα. Τότε οι πολίτες έβγαιναν στους δρόμους και διεκδικούσαν για τους εαυτούς τους και φώναζαν για τις αδικίες που υπέστησαν προσωπικά οι ίδιοι. Εδώ βγαίνουν για να βρουν το δίκιο τους κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας, για να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους, για να αποκαλυφθεί το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη βραδιά. Γιατί όσο δεν αποκαλύπτεται και από τη μία η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει και να συγκαλύψει το έγκλημα και από την άλλη κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πράγματι με θεωρίες συνωμοσίας αυτήν την κατάσταση, πλήττεται και η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη», συμπλήρωσε σχετικά ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας.
«Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, να σταματήσει η συγκάλυψη…»
«Πιστεύω ότι θα έχει πάρα πολύ κόσμο στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα. Εμείς καλούμε όλους τους πολίτες της Καβάλας να συμμετάσχουν ως ενεργοί πολίτες για να στείλουν αυτό το μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι θέλουμε να λάμψει η αλήθεια, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, να σταματήσει η συγκάλυψη και να δοθεί ένα μήνυμα στους Έλληνες πολίτες ότι στην ευνομούμενη ελληνική πολιτεία αυτός που φταίει αναλαμβάνει την ευθύνη και πληρώνει», σημείωσε ακόμη σε σχέση με το συλλαλητήριο της Παρασκευής (28/2) ο Λεωνίδας Παππάς.
«Αλίμονο αν κατηγορείται το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πυλώνας σταθερότητας στη χώρα…»
Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα, ο κ. Παππάς υπογράμμισε: «Αλίμονο αν κατηγορείται το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πυλώνας σταθερότητας στη χώρα και όταν αυτή κινδύνεψε με χρεοκοπία αυτοί που την αποσταθεροποίησαν και την αποπροσανατόλισαν ήταν η Νέα Δημοκρατία και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ο κ. Σαμαράς με πρωτοκλασάτο στέλεχος τον κ. Μητσοτάκη τότε, έβγαλαν τον κόσμο στις πλατείες, ήταν κατά των μνημονίων θεωρώντας ότι υπήρχαν άλλες λύσεις. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι ντροπή να κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Το κόμμα μας συνεχίζει να πολιτεύεται με σοβαρότητα, με συνέπεια, με θεσμικό τρόπο, αλλά από την άλλη θα κάνουμε και σκληρή κριτική, θα κάνουμε και σκληρή αντιπολίτευση. Άρα, όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση προσπάθειας αποσταθεροποίησης, αλλά αυτό είναι ίδιον γνώρισμα καθεστώτων και κυβερνήσεων που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Όταν μία κυβέρνηση μιλάει για αποσταθεροποίηση, σημαίνει ότι είναι στα τελευταία της».
«Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είπε αυτό που λέει το 80% των πολιτών. Ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη…»
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη Δικαιοσύνη, ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Π.Ε. Καβάλας σημείωσε: «Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είπε αυτό που λέει το 80% των πολιτών. Ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη. Αν βγούμε έξω και ρωτήσουμε τους Έλληνες πολίτες, εμπιστεύεστε απόλυτα την ελληνική Δικαιοσύνη; Νομίζω ότι ένα μεγάλο ποσοστό θα πει «όχι» κι αυτό αποτυπώθηκε σε δημοσκοπήσεις. Θυμίζω όμως ότι πριν 6,5 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης είπε ακριβώς το ίδιο, δεν εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη. Πριν δύο χρόνια ο κ. Φλωρίδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, είπε ότι δεν εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη. Πριν έναν χρόνο ο νέος πρόεδρος της Βουλής ο κ. Κακλαμάνης, είπε το ίδιο, ότι δεν εμπιστεύεται δικαστές. Τι είπε ο πρόεδρος μας; Εμπιστευόμουν και εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη. Τα τελευταία χρόνια όμως μέσα από προσωπικές μου υποθέσεις, όπως οι υποκλοπές, κλονίστηκε ως ένα βαθμό η εμπιστοσύνη μου στην Δικαιοσύνη. Έχει απόλυτο δίκαιο ο πρόεδρος μας».
«Τρεις προτάσεις καταθέτει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να εμπιστεύονται οι πολίτες τη Δικαιοσύνη…»
«Αλλά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μένει σ’ αυτό, γιατί μας λένε κόμμα αντίδρασης, λαϊκίστικη αντιπολίτευση και τα λοιπά. Εμείς κάνουμε προτάσεις. Πρώτον μετά την αφυπηρέτηση των δικαστών για πέντε χρόνια να μην παίρνουν κανένα αξίωμα. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης να μη διορίζεται από καμιά κυβέρνηση. Να εκλέγεται με αυξημένη πλειοψηφία με ένα συνεναιτικό τρόπο. Και τρίτον να ξαναδούμε το θέμα περί ευθύνης υπουργών, να αλλάξουμε αυτόν τον κατάπτυστο νόμο. Αυτές τις τρεις προτάσεις καταθέτει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να εμπιστεύονται οι πολίτες τη Δικαιοσύνη. Αλλά σήμερα είναι αλήθεια ότι είχε τρωθεί η εμπιστοσύνη του λαού προς τη Δικαιοσύνη, αυτό είναι αλήθεια για να μην κοροϊδευόμαστε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
«Προβληματισμός για τις δημοσκοπήσεις – Αν παραμείνουμε σοβαροί, συνεπείς, με ενιαία φωνή και με ενότητα είναι βέβαιο ότι θα αποκατασταθεί αυτή η εικόνα στις επόμενες δημοσκοπήσεις…»
Τέλος, όσον αφορά τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και το ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν «τραβάει», παρά τη φθορά της κυβέρνησης, ο Λεωνίδας Παππάς, υπογράμμισε: «Υπάρχει προβληματισμός, αλλά χρειάζεται και υπομονή. Τις δημοσκοπήσεις τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, είναι επιστημονικά εργαλεία. Υπάρχει βέβαια ένα κύμα αμφισβήτησης κατά πόσο είναι αξιόπιστες, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι να επιστημονικό εργαλείο που πρέπει να το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι ένα κόμμα αντίδρασης, δεν είναι ένα αντισυστημικό κόμμα. Έχω την αίσθηση ότι από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις εθνικές ή ευρωπαϊκές, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει αυξήσει αρκετά τις δυνάμεις του, έστω τις δημοσκοπικές. Μπορεί να είναι κάτι συγκυριακό. Αν παραμείνουμε σοβαροί, συνεπείς, με ενιαία φωνή και με ενότητα είναι βέβαιο ότι θα αποκατασταθεί αυτή η εικόνα στις αμέσως επόμενες δημοσκοπήσεις».