Συνελήφθη την Τρίτη (2-8-2016) το μεσημέρι, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 88χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι, όπως προέκυψε, κακοποίησε το σκύλο του, δένοντας τον στην αυλή της οικίας του και χτυπώντας τον με ξύλο, με αποτέλεσμα τη θανάτωσή του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:
Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.
Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.
Έκλεβε επιχειρήσεις και αυτοκίνητα
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, έξι (6) κλοπές από επιχειρήσεις και δύο (2) κλοπές οχημάτων, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 10-5-2016 έως 1-8-2016, στο νομό Ξάνθης.
Συνελήφθη σε χωριό της Ξάνθης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 29χρονος ημεδαπός για τον οποίο εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, στο νομό Ξάνθης, διέπραξε έξι (6) κλοπές από δύο (2) επιχειρήσεις και δύο (2) κλοπές οχημάτων (Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μοτοποδήλατο).
Κατά τη διάπραξη των κλοπών αφαίρεσε, μεταξύ άλλων, από το εσωτερικό και τους αύλειους χώρους των επιχειρήσεων:
27 μπαταρίες αυτοκινήτων
1 μπαταρία σκάφους
12 μεταχειρισμένα λάστιχα αυτοκινήτων
20 κιβώτια λαδιών αυτοκινήτου
6 ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές
6 ηχεία αυτοκινήτου
1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
3 ηλεκτρικά εργαλεία
πλήθος εργαλείων
το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου, σε χωριό της Ξάνθης, βρέθηκαν 5 μπαταρίες αυτοκινήτων, 2 ηχεία αυτοκινήτου, 1 ηλεκτρικό εργαλείο και 2 εργαλεία, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους του, καθώς και ένα εργαλείο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε., το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και για ληστεία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.









