Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Πως να περιποιηθείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα που υποφέρουν από ακράτεια

Ημέρα:

Είναι γεγονός πως όσο μεγαλώνουμε, μπορεί να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα υγείας, τόσο σε εμάς όσο και  στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η ακράτεια είναι ένα συχνό φαινόμενο που μπορεί να συμβεί ακόμα και σε μικρή ηλικία, επηρεάζοντας τον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινότητα. Τα αίτια που μπορεί να προκαλέσουν την ακράτεια ποικίλλουν και μπορεί να οφείλονται στην υποχώρηση του μυ που κρατάει την ουρήθρα. Επίσης, πολλές καταστάσεις υγείας μπορεί να συμβάλουν στην επιδείνωση του προβλήματος, όπως ο διαβήτης ή νόσος του Parkinson ή ακόμα και οι παρενέργειες από μια φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να λαμβάνουμε για κάποια πάθηση. Στην συνέχεια, θα δούμε πρακτικές λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να  αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, χωρίς δυσαρέσκεια και άγχος.

Όπως και στα μωρά, έτσι και στους μεγάλους που υποφέρουν από ακράτεια, οι πάνες είναι μία εύκολη και άμεση λύση. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, πλέον οι πάνες έχουν βελτιωθεί αρκετά και είναι σχεδιασμένες για να είναι άνετες, απορροφητικές και διακριτικές, όταν τις φοράει κάποιος και θέλει να περπατήσει ή να κάνει άνετα την βόλτα του. Πολλές από αυτές περιέχουν διάφορα, οικολογικά υλικά που εμποδίζουν ακόμα και την κακοσμία. Μπορείτε να τις βρείτε σε δύο μορφές, αυτές που  φοριούνται σαν εσώρουχο και αυτές που είναι με αυτοκόλλητο, οι οποίες είναι κατάλληλες για άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα.

Αυτές οι πάνες είναι ειδικά φτιαγμένες από απορροφητικά υλικά, που αποτρέπουν τη διαρροή των ούρων και κρατούν το δέρμα στεγνό. Επίσης, παρέχουν άνεση και ασφάλεια σε όσους θέλουν να κάνουν τις δουλειές τους κανονικά, χωρίς να αισθάνονται δυσφορία και δυσκολία στην κίνηση, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή όταν δεν έχουν άμεση πρόσβαση στην τουαλέτα. Επιπλέον, τα υλικά που κατασκευάζονται είναι οικολογικά και δεν προκαλούν ερεθισμούς ή άλλα δερματικά προβλήματα και μολύνσεις.

Οι σύγχρονες πάνες ακράτειας για ηλικιωμένους είναι λεπτές και διακριτικές, ώστε να μην φαίνονται όταν τις φοράμε μαζί  με παντελόνι ή φούστα. Αυτό βοηθάει στην ψυχολογία όσων έχουν πρόβλημα και σκέφτονται να βγουν μία βόλτα με φίλους ή τους δικούς τους ανθρώπους.

Αν επιθυμούμε μεγαλύτερη προστασία κατά την διάρκεια του ύπνου, υπάρχει και ένας άλλος τρόπος που ενισχύει την προσπάθεια μας να κρατηθούμε στεγνοί. Υπάρχουν τα ειδικά, αδιάβροχα  υποσέντονα, που προστατεύουν το υπόλοιπο κάλυμμα του κρεβατιού και το στρώμα από τις διαρροές των υγρών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τοποθετούνται πάνω από τα σεντόνια και λειτουργούν ως απορροφητικά καλύμματα, προστατεύοντας το υπόλοιπο κρεβάτι από την συσσώρευση υγρασίας. Τα υποσέντονα είναι ελαφριά και εύκολα στη χρήση και μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα σε περίπτωση διαρροής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες επιφάνειες, και μπορεί να τα βρει κανείς σε αρκετά μεγέθη για κρεβάτια, καρέκλες, αναπηρικά καροτσάκια ή ακόμα και για τα καθίσματα αυτοκινήτου. Με τη χρήση των υποσέντονων, δεν χρειάζεται να αλλάζετε συνέχεια σεντόνια, κάτι που διευκολύνει αρκετά και τους φροντιστές νοσοκόμους που μπορεί να έχετε σπίτι, για να περιποιούνται τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πέρα από τα υποσέντονα πολλαπλών χρήσεων, μπορείτε να βρείτε και μίας χρήσης, που είναι περισσότερο πρακτικά για περιπτώσεις όπου χρειάζεται άμεση και γρήγορη αντικατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο έχετε τον χώρο σας καθαρό όποτε θέλετε, και τους δικούς σας ανθρώπους σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, γιατί αισθάνονται καθαροί και υγιείς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δράσεις για την οδική ασφάλεια στην Π.Ε. Καβάλας

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στο πλαίσιο του Ετήσιου Σχεδίου...

Τι πρέπει να θυμόμαστε για τον κ. Σαμαρά

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Ο κύριος Σαμαράς έχει θράσος. Δεν...

Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών έφερε προβλήματα

Βασίλης Μαυρομμάτης: Υπάρχει μία άτυπη 7μελής επιτροπή, όμως δεν...

Καβάλα: Πυρκαγιά σε κατάστημα στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της...

Το πρώτο παρατηρητήριο Κλιματικής Αλλαγής θα φιλοξενηθεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα φιλοξενήσει το πρώτο παρατηρητήριο παρακολούθησης...

Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων

Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε σε δυο πολύ σημαντικές και...

Γιάννης Παναγιωτίδης: Βαδίζουμε σε πάρα πολύ καλό δρόμο

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το σύνολο του συνδυασμού «Νομίζω...

Τα γυναικεία παπούτσια που θα λατρέψετε φέτος το χειμώνα

Βρισκόμαστε στα μέσα του φθινοπώρου και είναι μία πολύ...