Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη για την οικονομική στήριξη των κτηνοτροφικών της ΑΜΘ

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Με γνώμονα την πολύ δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές από τις κτηνοτροφικές μονάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξαιτίας των ζωονόσων που έχουν πλήξει την περιοχή,  η διοίκηση του Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλου Τοψίδη προχώρησε σε μία καθοριστική παρέμβαση προς το ΥΠΑΑΤ ζητώντας  να ληφθούν μέτρα για την για την οικονομική στήριξη των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τα οποία θα καλύπτουν το ύψος των ζημιών που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι και οι κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις. 

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα περιγράφοντας ρεαλιστικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τις πολύπλευρες οικονομικές ζημίες που προκαλούνται. Ενώ ζητάει την οικονομική στήριξη του κλάδου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ζημιές και να αποτραπούν οι κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν πολλαπλασιαστικές συνέπειες στην ύπαιθρο.   

Χαρακτηριστικό στοιχείο αυτών των συνεπειών είναι το γεγονός ότι έχει διαμορφωθεί ένα διαρκές  ρεύμα εξόδου από το κτηνοτροφικό επάγγελμα των ανθρώπων, το οποίο επιτείνει την τάση συρρίκνωση, του τόσο κρίσιμου για την διατροφή και την περιφερειακή και εθνική οικονομία, κλάδου.

Επίσης ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο ένας μικρός αριθμός κτηνοτρόφων, μετά την θανάτωση του νοσούντων ζώων, προχωράει στην ανασύσταση των εκτροφών σε ποσοστό μόλις του 15% των απωλειών. 

Μέσα από μια διαρκή διαδικασία διαλόγου με τους φορείς των Κτηνοτρόφων η Περιφέρεια ΑΜΘ διαμορφώνει ένα πλαίσιο προτάσεων, για την υλοποίηση των οποίων είναι αναγκαία και καθοριστική η συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ. 

Η διοίκηση της περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν για όλα τα θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία και ευρύτερα τον γεωργικό και πρωτογενή τομέα. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Περισσότεροι νέοι φοιτητές φέτος στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας

Θανάσης Μητρόπουλος: Όλα τα πανεπιστήμια με τα Τμήματα Φυσικής...

Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος ο Δήμαρχος Θάσου

Την Τρίτη 29 Ιουλίου 2025, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η...

Επιδότηση ενοικίου σε υπαλλήλους της δίνει η ΔΕΥΑΘ για να παραμείνουν στο νησί

Κώστας Μανίτσας: Το στεγαστικό είναι το κυριότερο και σοβαρότερο...

Στέργιος Κεχαγιάς: Μέχρι τώρα πάμε καλά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τις πυρκαγιές…

«Μας προβληματίζουν τα συνεχή περιστατικά πυρκαγιών που καταγράφουμε στην...

Νομική Σχολή ΔΠΘ: Να ανακαλέσει την ατυχή δήλωσή της η Υπ. Παιδείας

Η Συνέλευση της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, με ανακοίνωσή...

Δ.Σ. Επιμελητηρίου: Στο επίκεντρο η KAVALA EXPO 2025 και η στήριξη του Summer Shopping Night

Πραγματοποιήθηκε στις 28.07.2025 η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του...

Στρατηγικός εταίρος η Energean για την Αίγυπτο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνεργασία και στην αποθήκευση CO2 στην...

Σπονδυλοπλαστική, κυφοπλαστική και σπονδυλοδεσία. Γνωρίζετε τι είναι;

Η σπονδυλοπλαστική και η κυφοπλαστική είναι παρόμοιες επεμβάσεις που...