Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Πώς μπορείτε να κινηθείτε στην πόλη οικονομικά

Ημέρα:

Η κίνηση στην πόλη με ηλεκτρικό μηχανάκι ή ποδήλατο, σίγουρα είναι μία πρόκληση για όσους έχουν συνηθίσει να κινούνται με το συμβατικό τους όχημα ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα ηλεκτρικά οχήματα γενικά είναι πιο οικονομικά, γιατί δεν καταναλώνουν καύσιμο και δεν έχουν την συντήρηση των συμβατικών. Πέρα όμως από την οικονομία που προσφέρουν, η επιλογή του να έχει κάποιος ηλεκτρικό ποδήλατο είναι καθαρά για πρακτικούς λόγους γιατί μπορεί να μετακινηθεί γρήγορα.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα παρέχουν επιπλέον υποβοήθηση στο πετάλι, καθιστώντας τα ιδανικά για όσους χρειάζονται μια μικρή βοήθεια στις ανηφόρες ή όταν έχουν κουραστεί. Αυτή η λύση είναι ακόμα πιο οικονομική, γιατί δεν βασίζεται μόνο στην μπαταρία αλλά και στην κίνηση του αναβάτη. Οι σύγχρονες μπαταρίες επιτρέπουν στα ηλεκτρικά μηχανάκια https://www.wheelnwater.com/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC και πατίνια να έχουν μεγάλη αυτονομία, ειδικά μέσα στην πόλη.

Ένα άλλο πλεονέκτημα ηλεκτρικών σκούτερ και ποδηλάτων είναι ότι μπορούν να φορτιστούν στο γραφείο ή έξω σε κάποιο δημόσιο πάρκο. Η εγκατάσταση ενός φορτιστή στο σπίτι είναι μία εύκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει με την χρήση του νυχτερινού τιμολογίου ρεύματος για να φορτίσουμε την μπαταρία μας με ακόμα λιγότερο κόστος. Οι δήμοι δίνουν κίνητρα για να μπορεί κάποιος να κινηθεί άνετα με το ηλεκτρικό του όχημα στην πόλη, γιατί είναι κάτι φιλικό προς το περιβάλλον. Σε πολλές περιοχές έχουν εγκαταστήσει κοινόχρηστα  σημεία φόρτισης για τους πολίτες και τους τουρίστες, τα οποία δουλεύουν και με φωτοβολταικές εγκαταστάσεις.

Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε ένα μεταφορικό μέσο για την πόλη φτάνοντας μέχρι 100 χιλιόμετρα αυτονομία, στην αγορά θα βρείτε αρκετά μοντέλα που μπορεί να εξυπηρετήσουν αυτές τις ανάγκες μετακίνησης, με μία φόρτιση κάθε δυο μέρες. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα https://www.wheelnwater.com/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1 και σκούτερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρές αποστάσεις. Προσφέρουν ευελιξία και γρήγορη μετακίνηση, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Μπορεί να κάνει διάφορες παρακάμψεις και να φτάσει στον προορισμό του, πολλές φορές πιο γρήγορα από κάθε άλλο μέσο μεταφοράς. Τα ηλεκτρικά μηχανάκια προτιμώνται από πολλούς, ειδικά από τουρίστες που θέλουν να περιηγηθούν εύκολα και οικονομικά σε μια πόλη, χωρίς δίπλωμα οδήγησης.

Μια άλλη μόδα που έχει ξεκινήσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι η κοινή χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ. Οι υπηρεσίες car-sharing και bike-sharing προσφέρουν μια ευέλικτη και οικονομική λύση για τη μετακίνηση στην πόλη. Αυτές οι υπηρεσίες επιτρέπουν στους χρήστες να νοικιάζουν οχήματα για λίγες ώρες, αποφεύγοντας τα έξοδα της αγοράς και συντήρησης ενός ιδιωτικού οχήματος. Επιπλέον, όταν τελειώσουν την χρήση, μπορούν να το αφήσουν στο σημείο άφιξης και η εταιρεία να το παραλάβει από εκεί, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να το επιστρέψουν  εκεί που το πήραν. Βέβαια, αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη κυρίως για το κέντρο της πόλης σε ελεγχόμενες τοποθεσίες.

Τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά οχήματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και της εύκολης μετακίνησης στην πόλη. Αυτές οι υπηρεσίες είναι συνήθως διαθέσιμες μέσα από εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, καθιστώντας τη διαδικασία της ενοικίασης και της πληρωμής εξαιρετικά απλή και βολική.

Πολλοί ποδηλατοδρόμοι διατίθενται πλέον και σε όσους θέλουν να κινηθούν με ηλεκτρικό ποδήλατο, φτάνοντας έτσι πιο γρήγορα στον προορισμό τους. Η αύξηση της χρήσης ποδηλάτων όχι μόνο μειώνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά συμβάλλει και στη βελτίωση της υγείας των κατοίκων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Η Κυβέρνηση κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της  

«Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις προφανώς δεν επαρκούν,...

Γιατί το Ισραήλ χτύπησε μέσω βομβητών

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Οι ΗΠΑ έχουν ένα ντόμινο αποτυχιών...

Παρά τις αυξημένες ανάγκες η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου τα κατάφερε

Ανδρέας Καλλινικίδης: Πιεστήκαμε πολύ και στην ύδρευση και στην...

Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών              

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή...

Η διεθνής εμπειρία της ProCredit Bank με παρουσία σε 13 χώρες

Ποιοι Υπουργοί επισκέφθηκαν το περίπτερο της Τράπεζας στην 88η...

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της πλατείας Ποταμουδίων

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας...

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης παρουσιάζει τους υποψήφιους του συνδυασμού του

Ο υποψήφιος πρόεδρος για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας...

Ανάδειξη των κτηρίων του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος Λιμεναρίων Θάσου

Τις προηγούμενες ημέρες, σε συνεργασία με τον Δήμο της...